• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

גלילות טורטיה במילוי חזה עוף

10 באוגוסט 2014 by דנה רביב 8 תגובות

גלילות טורטיה במילוי חזה עוף הן ממש מרשימות בארוחת ערב חגיגית ואהובות מאוד בעיקר על הילדים.
בדרך כלל תמצאו אותן במילוי בשר באולמות אירועים אך זה ממש קל להכנה ולא מסובך כמו שחושבים אז מידי פעם אפשר להרשים עם מנה מפתיעה…
אני מגישה אותן עם רוטב צ׳ילי מתוק אך הבנות שלי הכינו לעצמן מצע של טחינה ופשוט התענגו על כל ביס.
ניתן להכין מראש ולחמם בעת הצורך.
תהנו…

הדפסה
גלילות טורטיה במילוי חזה עוף
מאת: דנה רביב
מרכיבים
מרכיבי המילוי:
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני
  • ½ כפית מלח
  • 500 גרם חזה עוף קצוץ לקוביות קטנות מאוד
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כמון
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה
מרכיבים לציפוי:
  • 1 ביצה
  • ¼ כפית מלח
  • פירורי לחם לציפוי עם שומשום
  • 1 חבילת טורטיות - 8 יחידות (רצוי מסוג טוב כדי שלא ישברו במהלך הגלגול)
  • שמן לטיגון הטורטיות
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
  1. מחממים סיר על להבה בינונית גבוהה ויוצקים אליו 3 כפות שמן.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
  3. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו.
  4. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים כדי שלא ידבק לגוש גדול.
  5. מוסיפים מלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור וממשיכים לערבב עד שחזה העוף מבושל לחלוטין. (בשלב זה ניתן להוסיף פטרוזיליה)
  6. מניחים את המילוי בצד כדי שיתקרר מעט.
גלגול הטורטיות:
  1. מניחים טורטיה אחת על גבי צלחת שטוחה גדולה.
  2. מניחים 3-4 כפות מהמילוי בחצי התחתון של הטורטיה (לרוחב), יש לשמור על שוליים רחבים.
  3. מקפלים את השוליים מצד ימין כלפי פנים וגם את השוליים בצד שמאל (הקיפול צריך להיות בערך 3 ס״מ.
  4. מחזיקים את הצדדים ומקפלים את החלק התחתון מעל למילוי תוך כדי דחיסה קלה של המילוי לתוך הקיפול.
  5. ממשיכים לגלגל עד הסוף על מנת לקבל גליל סגור משני צידיו.
  6. ניתן להדביק את קצה הגלגול בעזרת ביצה כדי שלא יפתח במהלך הטיגון אך לא חובה.
  7. מניחים את הטורטיה המגולגלת על גבי הסגירה כדי שלא תפתח.
  8. ממשיכים לגלגל את שאר הטורטיות ומניחים בצד.
  9. מכינים את מרכיבי הציפוי בנפרד בצלחות מעט עמוקות.
  10. מחממים סיר בינוני עמוק עם שמן לטיגון הטורטיות, בערך בעומק 7 ס״מ.
  11. הלהבה צריכה להיות בינונית גבוהה אך לא גבוהה מידי כדי שהשמן לא ישרף.
  12. טובלים טורטיה אחת בביצה ומקפידים שהביצה תכסה את כל הצדדים ובמיוחד באיזורי הקיפול.
  13. מעבירים לצלחת הפירורים ומצפים היטב.
  14. מכניסים לשמן ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
  15. מוציאים את הטורטיות לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
3.2.2708

 תמונות הכנה

טורטיה
טורטיה
מילוי הטורטיה בעוף
מילוי הטורטיה בעוף
לפני טיגון 1
לפני טיגון 1
לפני טיגון 2
לפני טיגון 2
לאחר הטיגון
לאחר הטיגון

מתוייק תחת: עוף ובשר

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. לאה תגובה מאת:

    9 בינואר 2023 אל10:40

    הכנתי לשבת יצא פשוט ליגה!!!!!!!!!!!
    חבל שלא הכנתי כמות כפולה…
    הגשתי עם רטבי צ'ילי וברביקיו, שדרג מאד, למרות שטעים בטירוף גם בלי
    תודה רבה רבה!

    הגב
  2. יסמין תגובה מאת:

    1 בינואר 2021 אל9:08

    מושלםםםםם

    הגב
  3. עדי תגובה מאת:

    21 בנובמבר 2015 אל4:08

    אני חייבת להגיד לך, שאני קבוע מכינה טורטיות ממתכון קבוע וללא ציפוי פירורי לחם והפעם הכנתי את זה ופשוט טרפו הכל בשנייה!!! מתכון ממש טעים והוראות ברורות ממליצה בחום!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בנובמבר 2015 אל13:44

      תודה רבה עדי, סוף שבוע נפלא.

      הגב
  4. מירה תגובה מאת:

    7 בנובמבר 2015 אל11:48

    אתמול הכנתי את הטורטיות עם חזה העוף. המתכון זכה להצלחה.
    טעים מאוד ! המתכונים שלך ברורים ביותר וכיף להיצמד להוראות
    ולהכין ולדעת בביטחון שיצא משהו טעים. תודה !

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בנובמבר 2015 אל9:28

      היי מירה,
      תודה רבה על תגובה נפלאה!
      יום מקסים.

      הגב
  5. מישל מתל אביב תגובה מאת:

    9 ביולי 2015 אל12:26

    הכנתי אמש, נסענו לאכול בים! ממש מתאים לפיקניק הטורטיה

    הגב
  6. ארנה תגובה מאת:

    15 באוגוסט 2014 אל12:21

    נהדר רצה להכין תודה על המתכון

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים