אירחתי את משפחתי לארוחת אנטיפסטי קלילה ופוקאצ׳ות משגעות.
אחי (שהוא גם בשלן מעולה) פשוט הכין את ממרח הזיתים המשגע הזה ב-5 דקות בלבד!
ממרח זיתים משתלב נהדר כמעט עם כל דבר, משדרג כריכים בצורה מופלאה וכמובן משמש כמטבל לנאצ׳וס או ממרח לפוקאצ׳ות, לחם קלוי, לחמניות ועוד…
את הממרח הזה אני אפילו מורחת מעל פיצה או רוטב לפסטה ביתית כדי לקבל טעם משודרג של זיתים בכל ביס.
ממרח זיתים הוא מצרך קבוע אצלי במקרר אך למען האמת אתוודה ואומר שהוא תמיד קנוי מהסופר ולא ביתי אך לא עוד!
5 דקות הכנה וכמה מרכיבים שתמיד יש בבית ויש לכם ממרח זיתים ביתי ללא חומרים משמרים, כדאי לנסות…
מרכיבים
- 250 גרם זיתים מסוג חרוזית- ללא חרצנים
- 3 שיני שום
- ¼ כפית מלח
- 1 כף אורגנו טרי או ¾ כף אורגנו יבש
- ¾ כף תבלין זעתר יבש
- ⅓ כוס שמן זית
- כלים: בלנדר מוט חשמלי
הוראות הכנה
- מניחים את כל המרכיבים בכוס הבלנדר או בקערה עמוקה.
- טוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי, אני אוהבת לטחון רק עד קבלת מקרם של ממרח גושי כדי להרגיש היטב את הזיתים אך זה נתון לטעמכם האישי.
- מניחים בכלי אטום במקרר.
הי, ותודה על המתכון!
אותו דבר הולך עם זיתים שחורים?
היי אברהם
תודה רבה על תגובתך.
אכן ניתן להמיר בזיתים שחורים, לדעתי רצוי זיתים טבעיים (חומים(
יום מקסים
אפשר לוותר על האורגני?
היי שי
ניתן בהחלט
יום מקסים
אפשר לוותר על הזעתר? אנחנו אלרגיים לשומשום.
היי יעל
אפשר לוותר.
שנה טובה
אפשר לקצץ את הזיתים בסלייסר? אפשר למרוח על פיצה פרווה?
היי יעל
אין שום בעיה למרוח על גבי פיצה.
לגבי הסלייסר, אפשר לנסות אך אני לא בטוחה שיהיה ניתן להגיע לממרח אבל זה בטוח יהיה טעים מאוד.
אם את קוצצת בסלייסר אני ממליצה לכתוש את השום כדי שלא ישאר גדול מידי.
בהצלחה.
תודה על המתכון! לטעמי אין כלל צורך להוסיף מלח בהכנה. הזיתים ממש מלוחים ובפעמיים שהכנתי בלעדיו עד כה יצא טעים מאוד וכולם נהנו 🙂
היי נועה,
תודה רבה על תגובתך.
חג שמח
תודה רבה! הכנתי עכשיו ויצא ממש טעים, וכמובן מאוד פשוט להכנה
בקר טוב
המתכון ממש ניראה מדהים ומזמין להכנה….
אשמח לדעת כמה זמן הוא מחזיק בקרור כמובן.
תודה
היי ניבה, ממרח זיתים יכול להשמר במקרר בקופסא אטומה עד כחודש.
יום מקסים.
טעים מאוד, כמות המלח יכולה להיות חצי מהרשום.