ממרח זיתים ירוקים

אירחתי את משפחתי לארוחת אנטיפסטי קלילה  ופוקאצ׳ות משגעות.
אחי (שהוא גם בשלן מעולה) פשוט הכין את ממרח הזיתים המשגע הזה ב-5 דקות בלבד!
ממרח זיתים משתלב נהדר כמעט עם כל דבר, משדרג כריכים בצורה מופלאה וכמובן משמש כמטבל לנאצ׳וס או ממרח לפוקאצ׳ות, לחם קלוי, לחמניות ועוד…
את הממרח הזה אני אפילו מורחת מעל פיצה או רוטב לפסטה ביתית כדי לקבל טעם משודרג של זיתים בכל ביס.
ממרח זיתים הוא מצרך קבוע אצלי במקרר אך למען האמת אתוודה ואומר שהוא תמיד קנוי מהסופר ולא ביתי אך לא עוד!
5 דקות הכנה וכמה מרכיבים שתמיד יש בבית ויש לכם ממרח זיתים ביתי ללא חומרים משמרים, כדאי לנסות…

ממרח זיתים ירוקים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 250 גרם זיתים מסוג חרוזית- ללא חרצנים
  • 3 שיני שום
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כף אורגנו טרי או ¾ כף אורגנו יבש
  • ¾ כף תבלין זעתר יבש
  • ⅓ כוס שמן זית
  • כלים: בלנדר מוט חשמלי
הוראות הכנה
  1. מניחים את כל המרכיבים בכוס הבלנדר או בקערה עמוקה.
  2. טוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי, אני אוהבת לטחון רק עד קבלת מקרם של ממרח גושי כדי להרגיש היטב את הזיתים אך זה נתון לטעמכם האישי.
  3. מניחים בכלי אטום במקרר.

 ממרח זיתים ירוקים – תמונות הכנה





14 תגובות עבור - “ממרח זיתים ירוקים”

    1. היי יעל
      אין שום בעיה למרוח על גבי פיצה.
      לגבי הסלייסר, אפשר לנסות אך אני לא בטוחה שיהיה ניתן להגיע לממרח אבל זה בטוח יהיה טעים מאוד.
      אם את קוצצת בסלייסר אני ממליצה לכתוש את השום כדי שלא ישאר גדול מידי.
      בהצלחה.

  1. תודה על המתכון! לטעמי אין כלל צורך להוסיף מלח בהכנה. הזיתים ממש מלוחים ובפעמיים שהכנתי בלעדיו עד כה יצא טעים מאוד וכולם נהנו 🙂

  2. בקר טוב
    המתכון ממש ניראה מדהים ומזמין להכנה….
    אשמח לדעת כמה זמן הוא מחזיק בקרור כמובן.
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *