• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

ממרח זיתים ירוקים

1 באוגוסט 2014 by דנה רביב 14 תגובות

אירחתי את משפחתי לארוחת אנטיפסטי קלילה  ופוקאצ׳ות משגעות.
אחי (שהוא גם בשלן מעולה) פשוט הכין את ממרח הזיתים המשגע הזה ב-5 דקות בלבד!
ממרח זיתים משתלב נהדר כמעט עם כל דבר, משדרג כריכים בצורה מופלאה וכמובן משמש כמטבל לנאצ׳וס או ממרח לפוקאצ׳ות, לחם קלוי, לחמניות ועוד…
את הממרח הזה אני אפילו מורחת מעל פיצה או רוטב לפסטה ביתית כדי לקבל טעם משודרג של זיתים בכל ביס.
ממרח זיתים הוא מצרך קבוע אצלי במקרר אך למען האמת אתוודה ואומר שהוא תמיד קנוי מהסופר ולא ביתי אך לא עוד!
5 דקות הכנה וכמה מרכיבים שתמיד יש בבית ויש לכם ממרח זיתים ביתי ללא חומרים משמרים, כדאי לנסות…

הדפסה
ממרח זיתים ירוקים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול: 
זמן כולל:  10 דקות
מרכיבים
  • 250 גרם זיתים מסוג חרוזית- ללא חרצנים
  • 3 שיני שום
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כף אורגנו טרי או ¾ כף אורגנו יבש
  • ¾ כף תבלין זעתר יבש
  • ⅓ כוס שמן זית
  • כלים: בלנדר מוט חשמלי
הוראות הכנה
  1. מניחים את כל המרכיבים בכוס הבלנדר או בקערה עמוקה.
  2. טוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי, אני אוהבת לטחון רק עד קבלת מקרם של ממרח גושי כדי להרגיש היטב את הזיתים אך זה נתון לטעמכם האישי.
  3. מניחים בכלי אטום במקרר.
3.2.2708

 ממרח זיתים ירוקים – תמונות הכנה

ממרח זיתים ירוקים - מרכיבים
ממרח זיתים ירוקים – מרכיבים
הכנה 1הכנה 1
הכנה 1
הכנה 2
הכנה 2
ממרח זיתים ירוקים ביתי
ממרח זיתים ירוקים ביתי

מתוייק תחת: סלטים

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אברהם תגובה מאת:

    21 באוקטובר 2017 אל19:47

    הי, ותודה על המתכון!

    אותו דבר הולך עם זיתים שחורים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוקטובר 2017 אל11:04

      היי אברהם
      תודה רבה על תגובתך.
      אכן ניתן להמיר בזיתים שחורים, לדעתי רצוי זיתים טבעיים (חומים(
      יום מקסים

      הגב
  2. ש תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2017 אל23:01

    אפשר לוותר על האורגני?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2017 אל14:02

      היי שי
      ניתן בהחלט
      יום מקסים

      הגב
  3. יעל תגובה מאת:

    8 בספטמבר 2017 אל0:10

    אפשר לוותר על הזעתר? אנחנו אלרגיים לשומשום.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בספטמבר 2017 אל17:28

      היי יעל
      אפשר לוותר.
      שנה טובה

      הגב
  4. יעל מ תגובה מאת:

    23 במאי 2017 אל12:13

    אפשר לקצץ את הזיתים בסלייסר? אפשר למרוח על פיצה פרווה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 במאי 2017 אל9:48

      היי יעל
      אין שום בעיה למרוח על גבי פיצה.
      לגבי הסלייסר, אפשר לנסות אך אני לא בטוחה שיהיה ניתן להגיע לממרח אבל זה בטוח יהיה טעים מאוד.
      אם את קוצצת בסלייסר אני ממליצה לכתוש את השום כדי שלא ישאר גדול מידי.
      בהצלחה.

      הגב
  5. נועה תגובה מאת:

    28 במרץ 2017 אל16:35

    תודה על המתכון! לטעמי אין כלל צורך להוסיף מלח בהכנה. הזיתים ממש מלוחים ובפעמיים שהכנתי בלעדיו עד כה יצא טעים מאוד וכולם נהנו 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      30 במרץ 2017 אל10:34

      היי נועה,
      תודה רבה על תגובתך.
      חג שמח

      הגב
  6. יעל תגובה מאת:

    24 במרץ 2015 אל18:54

    תודה רבה! הכנתי עכשיו ויצא ממש טעים, וכמובן מאוד פשוט להכנה

    הגב
  7. ניבה תגובה מאת:

    10 באוגוסט 2014 אל8:45

    בקר טוב
    המתכון ממש ניראה מדהים ומזמין להכנה….
    אשמח לדעת כמה זמן הוא מחזיק בקרור כמובן.
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2014 אל12:03

      היי ניבה, ממרח זיתים יכול להשמר במקרר בקופסא אטומה עד כחודש.
      יום מקסים.

      הגב
      • ורדה תגובה מאת:

        10 ביוני 2016 אל13:08

        טעים מאוד, כמות המלח יכולה להיות חצי מהרשום.

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים