• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת פירמידה

9 ביולי 2014 by דנה רביב 12 תגובות

עוגת פירמידה היא בעצם עוגת ביסקוויטים מיוחדת במינה בעלת צורה יפיפייה של פירמידה.
אני גדלתי בבית שתמיד היו בו עוגות מגוונות ביותר אבל העוגה הכי כיפית ומושכת את העין היתה העוגת פירמידה המפורסמת של אמא שלי.
עוגת פירמידה מורכבת מביסקוויטים לקסטה, שמנת וכמובן שוקולד… העוגה קלה להכנה ומרשימה במייוחד.

הדפסה
עוגת פירמידה
כוסות מדידה
מיקסר
סיר בן מארי (אופציונלי)
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול: 
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 1 חבילה של ביסקוויט לקסטה - 300 גרם (אסם)
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38% (500 מיליליטר)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (אפשר עפ פצפוצים או שוקו)
  • ½ כוס חלב
לטבילת הביסקוויטים:
  • ½ כוס חלב- ניתן להוסיף במידה וצריך
לציפוי השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • ¼ כוס חלב
  • 25 גרם חמאה- (1/4 חבילה)
  • 1 כף סוכר
הוראות הכנה
  1. בקערת המיקסר יוצקים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה. שימו לב לא להקציף יותר מידי...
  2. מניחים רדיד אלומיניום על מגש מאורך.
  3. יוצקים את החלב לקערה, טובלים היטב ביסקוויט אחד ומניחים אותו בקצה בפינה.
  4. טובלים עוד ביסקוויט ומניחים אותו צמוד לביסקוויט שכבר הנחתם.
  5. שימו לב בתמונה לצורה שבה מניחים את הביסקוויטים הטבולים, רוחב של 3 ביסקוויטים שמונחים לאורך על 4 בצורת מלבן...
  6. מניחים מעל לשכבת הביסקוויטים שליש מכמות הקרם ומורחים לשכבה עבה ואחידה של כס״מ.
  7. טובלים עוד ביסקוויטים בחלב ויוצרים עוד שכבה נוספת ןמעליה שכבת קרם.
  8. כעת מניחים את השכבה השלישית והאחרונה של הביסקוויטים והקרם.
  9. מרימים בעדינות את שני צידי רדיד האלומיניום מהצד הקרוב אליכם וממשיכים לקצה השני, חוזרים על הפעולה עד ששני הצצדים נפגשים ומהדקים אותם כלפי מעלה ליצירת משולש. ראו תמונות הכנה.
  10. מרימים בזהירות ומניחים על קרש חיתוך ארוך או צלחת מאורכת שטוחה.
  11. מניחים את העוגה במקרר כדי שתתייצב.
הכנת רוטב השוקולד:
  1. מניחים את שני סוגי השוקולד, החלב, החמאה והסוכר ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהכל נמס והופך להיות חלק, רצוי לעשות זאת בקלחת מיוחדת להמסת שוקולד או בקערה במיקרוגל אך יש לשים לב שלא לשרוף את השוקולד.
  2. מניחים לרוטב השוקולד להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שיוצקים על העוגה.
  3. יוצקים את רוטב השוקולד על העוגה בצורה שווה כדי שיצפה את כל העוגה.
  4. מקפלים את קצוות רדיד האלומיניום ויוצרים הגבהה מכל הצדדים כך שהשוקולד לא ישפך לצדדים.
  5. מניחים לעוגה להתקרר כמה שעות במקרר על מנת שתתייצב והביסקוויטים יתרככו.
3.3.3077

עוגת פירמידה – תמונות הכנה

הכנת הקצפת
הכנת הקצפת
ביסקוויטים
ביסקוויטים
הכנת רדיד האלומיניום
הכנת רדיד האלומיניום
שכבת ביסקוויטים ראשונה
שכבת ביסקוויטים ראשונה
שכבת קצפת ראשונה
שכבת קצפת ראשונה
שכבת קצפת ראשונה - מריחה
שכבת קצפת ראשונה – מריחה
שכבת ביסקוויטים שניה
שכבת ביסקוויטים שניהשכבת ביסקוויטים שניה
סיום הכנת שכבות העוגה
סיום הכנת שכבות העוגהסיום הכנת שכבות העוגה
תהליך הקיפול
תהליך הקיפול
תהליך הקיפול 2
תהליך הקיפול 2
העוגה בסיום הקיפול - מבט מהצד
העוגה בסיום הקיפול – מבט מהצד
העוגה בסיום הקיפול
העוגה בסיום הקיפול
לאחר הקיפול - מבט מהצד
לאחר הקיפול – מבט מהצד
לאחר הקיפול
לאחר הקיפול
הכנת קרם השוקולד
הכנת קרם השוקולד
יציקת השוקולד
יציקת השוקולד
סיום יציקת השוקולד
סיום יציקת השוקולד
קיפול רדיד האלומיניום
קיפול רדיד האלומיניום
עוגת פירמידה
עוגת פירמידה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:יום כיפור, מנה מיוחדת, מתאים להכנה עם ילדים, עוגת השבוע, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מלי סדרס תגובה מאת:

    16 בספטמבר 2017 אל16:15

    היי חלי
    העוגה יצאה מדהימה וטעימה אבל ברגע שרציתי להניח אותה בכלי אז היא כמעט התפרקה היה קשה מאוד להעביר אותה. אז נאלצתי לחתוך אותה לשתיים.

    יש שיטה אחרת להעביר?

    תודה רבה מלי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בספטמבר 2017 אל17:30

      היי מלי
      אני תמיד מרימה מהצדדים ולא מהקצוות כלומר מהרוחב,
      בנוסף, אני מחזיקה מנייר האלומניום לפני שאני עוטפת.
      מקווה שעזרתי…
      שנה טובה

      הגב
      • שאנל תגובה מאת:

        23 בספטמבר 2019 אל8:19

        היי חלי
        הקרם של העוגה לא נדבק טוב, הכל ירד למטה :/ , מה יכולה להיות הסיבה?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          5 באוקטובר 2019 אל17:37

          היי
          יכול להיות שהקרם היה נוזלי מידי או לא קר מספיק, הקרם יחסית יציב ואז רק מניחים אותו על הביסקוויטים
          את הקיפול עושים ממש בעדינות מבלי להפעיל לחץ, זה בסדר גם אם יוצא מהקרם החוצה ואז פשוט מורחים בדפנות.

          הגב
  2. חלי תגובה מאת:

    29 במאי 2016 אל8:37

    אני לא מוצאת בשום סופר ביסקווט לקסטה, במה אפשר להחליף?
    פתי בר יתאים כאן ואם כן איזה כמות לעשות?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2016 אל13:32

      היי חלי, אני קונה בסקוויט לקסטה בחצי חינם באופן קבוע, לפעמים חסר במלאי אבל תמיד חוזר…
      בכל מקרה תוכלי להשתמש בפתי בר באותה כמות. העוגה תהיה טעימה לא פחות.
      יום מקסים.

      הגב
  3. ביקרי תגובה מאת:

    23 בנובמבר 2014 אל21:42

    הלוואי ואפשרי לעשות את העוגה המדהימה עם ביסקוויטים רגילים?? אם לא יש לך על מתכון כזה עם ביסקוויטים רגילים להמליץ לי?:) אשמח לתגובה!!תודה ושבוע טוב!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 בדצמבר 2014 אל9:08

      היי, מתנצלת שלא הספקתי לענות מוקדם יותר.
      ניתן להכין את העוגה עם בסקוויוטים רגילים.
      יום טוב…

      הגב
  4. רינה תגובה מאת:

    4 באוגוסט 2014 אל12:04

    האם בציפוי אפשר לשים 200 גרם שוקולד חלבי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 באוגוסט 2014 אל21:45

      היי רינה, את יכולה לשים בציפוי חבילה נוספת של שוקולד חלב במקום שוקולד מריר אך קחי בחשבון שהעוגה תהיה מתוקה מאוד…
      כאשר משתמשים גם בשוקולד מריר נוצר איזון במתיקות הציפוי.
      בהצלחה…

      הגב
  5. שולי תגובה מאת:

    24 ביולי 2014 אל21:21

    תודה על המתכונים הנהדרים שאת שולחת .
    האים ניתן להקפיא את עוגת הפרמידה???
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 ביולי 2014 אל18:04

      היי שולי, אף פעם לא הקפאתי את העוגה הזו אך לפי דעתי אין שום בעיה להקפיא אותה.
      שבת שלום.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים