• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

סלט פסטה קר

3 ביוני 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

סלט פסטה קר עם ירקות קלויים מתובל ברוטב של שמן זית, בזיליקום ושום (רוטב פסטו פשוט).
כאשר אנו הולכים להתארח אצל חברים או משפחה לארוחה חלבית אני תמיד מכינה את הסלט הטעים הזה ותמיד הוא נגמר כאילו לא היה.
סלט פסטה קר הוא שילוב של פסטה עם גבינה בולגרית ושלל ירקות קלויים בתנור.
ניתן להוסיף לסלט כל ירק קלוי שתרצו, המתכון מבוסס על השילוב שאוהבים אצלנו בבית.

הדפסה
סלט פסטה קר
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  55 דקות
זמן כולל:  1 שעה 15 דקות
מרכיבים
  • 500 גרם פסטה בצורה שאוהבים (לא ספגטי)
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל כתום
  • 2 קישוא או זוקיני
  • 1-2 חצילים (אפשר לקלף)
  • 10 זיתים מסוג קלמטה או שחורים חתוכים. (לא חובה)
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ בצל סגול פרוס דק דק (ניתן להוסיף עוד במידה ורוצים)
  • 3-5 קוביות שום כתוש קפוא
  • 6-9 קוביות בזיליקום קפוא
  • חופן עלים של בזיליקום טרי קצוצים גס- לא חובה
  • 1 קובייה של גבינה בולגרית (בערך 200 גרם אך אפשר יותר)
הוראות הכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. מסננים את הפסטה ושוטפים אותה כדי שתתקרר.
  3. מעבירים את הפסטה ללא נוזלים לקערה ענקית מניחים בצד.
הכנת הרוטב:
  1. לקערה קטנה יוצקים חצי כוס שמן זית. מוסיפים את קוביות השום והבזיליקום ומניחים להן להתרכך בצד.
  2. חותכים את החצילים לאורכם ולאחר מכן שוב לאורך, חותכים פרוסות ברוחב של כס״מ (רבעים).
  3. מניחים את החצילים במסננת ומפזרים מלח בנדיבות (המלח מוציא את המרירות של החציל).
  4. מחממים תנור בתוכנית גריל (רק החלק העליון), 220 מעלות.
  5. חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר כסף ונייר אפייה (או תבנית חד פעמית)
  6. חוצים את הקישוא לאורכו ולאחר מכן פורסים לפרוסות של כחצי ס״מ ומוסיפים לתבנית. (בצורת חצי עיגול).
  7. מזלפים בנדיבות שמן זית ומערבבים בעזרת הידיים.
  8. מכניסים לתנור למשך כרבע שעה, מוציאים מעט את התבנית ומערבבים בעזרת מרית, מחזירים לתנור לעוד 10-15 עד שהירקות מעט משחימים. (חשוב להשגיח כדי שלא ישרף).
  9. מניחים את הירקות הקלויים מעל לפסטה.
  10. מחליפים את נייר האפייה ומסדרים את החצילים.
  11. מרססים מעט את החצילים בספרי שמן ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות כאשר באמצע האפייה הופכים את החצילים כדי שישחימו מהצד השני. מוסיפים לקערה.
  12. מוסיפים את הזיתים והבצל.
  13. מפוררים את הגבינה הבולגרית ועלי הבזיליקום ויוצקים את הרוטב מעל לכל המרכיבים.
  14. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים או שני מריות ונזהרים שלא למעוך את כל הירקות.
  15. טועמים ולפי טעמכם האישי תוכלו להכין עוד רוטב ולהוסיף לסלט.
3.2.2708

סלט פסטה קר – תמונות הכנה

סלט פסטה קר - הכנת הרוטב
סלט פסטה קר – הכנת הרוטב
סלט פסטה קר - המלחת החציל
סלט פסטה קר – המלחת החציל
סלט פסטה קר - קליית הירקות
סלט פסטה קר – קליית הירקות
סלט פסטה קר - הירקות לאחר קלייה
סלט פסטה קר – הירקות לאחר קלייה
סלט פסטה קר - קליית החציל
סלט פסטה קר – קליית החציל
סלט פסטה קר - הוספת הירקות והחציל לפסטה
סלט פסטה קר – הוספת הירקות והחציל לפסטה
סלט פסטה קר - כל המרכיבים לפני הערבוב
סלט פסטה קר – כל המרכיבים לפני הערבוב
סלט פסטה קר - מבט מקרוב
סלט פסטה קר – מבט מקרוב

מתוייק תחת: סלטים, פסטה ואורז מתוייג כ:שבועות

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים