סלט פסטה קר

סלט פסטה קר עם ירקות קלויים מתובל ברוטב של שמן זית, בזיליקום ושום (רוטב פסטו פשוט).
כאשר אנו הולכים להתארח אצל חברים או משפחה לארוחה חלבית אני תמיד מכינה את הסלט הטעים הזה ותמיד הוא נגמר כאילו לא היה.
סלט פסטה קר הוא שילוב של פסטה עם גבינה בולגרית ושלל ירקות קלויים בתנור.
ניתן להוסיף לסלט כל ירק קלוי שתרצו, המתכון מבוסס על השילוב שאוהבים אצלנו בבית.

סלט פסטה קר
מאת:
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 500 גרם פסטה בצורה שאוהבים (לא ספגטי)
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל כתום
  • 2 קישוא או זוקיני
  • 1-2 חצילים (אפשר לקלף)
  • 10 זיתים מסוג קלמטה או שחורים חתוכים. (לא חובה)
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ בצל סגול פרוס דק דק (ניתן להוסיף עוד במידה ורוצים)
  • 3-5 קוביות שום כתוש קפוא
  • 6-9 קוביות בזיליקום קפוא
  • חופן עלים של בזיליקום טרי קצוצים גס- לא חובה
  • 1 קובייה של גבינה בולגרית (בערך 200 גרם אך אפשר יותר)
הוראות הכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. מסננים את הפסטה ושוטפים אותה כדי שתתקרר.
  3. מעבירים את הפסטה ללא נוזלים לקערה ענקית מניחים בצד.
הכנת הרוטב:
  1. לקערה קטנה יוצקים חצי כוס שמן זית. מוסיפים את קוביות השום והבזיליקום ומניחים להן להתרכך בצד.
  2. חותכים את החצילים לאורכם ולאחר מכן שוב לאורך, חותכים פרוסות ברוחב של כס״מ (רבעים).
  3. מניחים את החצילים במסננת ומפזרים מלח בנדיבות (המלח מוציא את המרירות של החציל).
  4. מחממים תנור בתוכנית גריל (רק החלק העליון), 220 מעלות.
  5. חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר כסף ונייר אפייה (או תבנית חד פעמית)
  6. חוצים את הקישוא לאורכו ולאחר מכן פורסים לפרוסות של כחצי ס״מ ומוסיפים לתבנית. (בצורת חצי עיגול).
  7. מזלפים בנדיבות שמן זית ומערבבים בעזרת הידיים.
  8. מכניסים לתנור למשך כרבע שעה, מוציאים מעט את התבנית ומערבבים בעזרת מרית, מחזירים לתנור לעוד 10-15 עד שהירקות מעט משחימים. (חשוב להשגיח כדי שלא ישרף).
  9. מניחים את הירקות הקלויים מעל לפסטה.
  10. מחליפים את נייר האפייה ומסדרים את החצילים.
  11. מרססים מעט את החצילים בספרי שמן ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות כאשר באמצע האפייה הופכים את החצילים כדי שישחימו מהצד השני. מוסיפים לקערה.
  12. מוסיפים את הזיתים והבצל.
  13. מפוררים את הגבינה הבולגרית ועלי הבזיליקום ויוצקים את הרוטב מעל לכל המרכיבים.
  14. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים או שני מריות ונזהרים שלא למעוך את כל הירקות.
  15. טועמים ולפי טעמכם האישי תוכלו להכין עוד רוטב ולהוסיף לסלט.

סלט פסטה קר – תמונות הכנה


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *