• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות לוטוס

1 ביוני 2014 by דנה רביב 6 תגובות

עוגיות לוטוס הן עוגיות מושלמות ליד הקפה,  העוגיות שכולנו מכירים הן בעצם ביסקוויטים פריכים שנמסים מיד במגע עם נוזל חם (קפה או תה).
אני תמיד מעדיפה להכין עוגיות או עוגות מאשר לקנות מוכנות וכך אני יודעת בדיוק מה יש בפנים ובאיזו כמות וכמובן שאין חומרים משמרים.
המתכון הזה מניב לנו עוגיות עם הטעם המוכר אך צורה ופריכות שונות כך שהעוגיה יוצאת שונה מהביסקוויט המוכר.
העוגיות פשוט נמסות בפה ונראות נפלא על צלחת הגשה ומה שהכי כיף זה שאפשר להקפיא את הבצק ולאפות במידת הצורך…

הדפסה
עוגיות לוטוס
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  12 דקות
זמן כולל:  27 דקות
מרכיבים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס ממרח לוטוס
  • 200 גרם חמאה רכה
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק רך ולא דביק. ניתן לסיים את הערבוב בעזרת הידיים.
  2. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעתיים כדי שהבצק יתקרר. (בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר במקרר בעת הצורך.
  3. לאחר שהבצק נח במקרר ניתן להוציא אותו ולחמם תנור לחום של 180 מעלות.
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
  5. ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים במשך 12-14 דקות, תלוי בגודל הכדורים. העוגיות יוצאות מהתנור רכות ולכן לא נוגעים בהן עד שהן מתייצבות ומתקררות.
הערות
ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר לפני השימוש.
כדי לזרז יותר את התהליך ניתן להכין כדורים ולהקפיא אותם במגש ולאחר מכן להעביר לשקית אטומה או קופסא.
כאשר רוצים לאפות את העוגיות פשוט מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 2 דקות יותר.
3.2.2646

עוגיות לוטוס – תמונות הכנה

עוגיות לוטוס - הכנת הבצק
עוגיות לוטוס – הכנת הבצק
עוגיות לוטוס - הבצק לפני קירור
עוגיות לוטוס – הבצק לפני קירור
עוגיות לוטוס - לפני אפייה
עוגיות לוטוס – לפני אפייה
עוגיות לוטוס - לאחר אפייה
עוגיות לוטוס – לאחר אפייה
עוגיות לוטוס - לאחר אפייה מבט מקרוב
עוגיות לוטוס – לאחר אפייה מבט מקרוב
עוגיות לוטוס ביתיות
עוגיות לוטוס ביתיות

מתוייק תחת: עוגיות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יוני כהן תגובה מאת:

    14 בספטמבר 2020 אל21:12

    יצא טעים מאוד. מתכון מומלץ פשוט ונוח

    הגב
  2. יפה תגובה מאת:

    14 בספטמבר 2020 אל11:47

    שלום! הכנתי עם מרגרינה מחמאה .יצא מצוין .תודה

    הגב
  3. גלית תגובה מאת:

    19 באפריל 2020 אל12:01

    היי, אני הכנתי את העוגיות ויצא מעלףףףף
    כל המשפחה שלי אהבה את זה ממש! וגם אני?

    הגב
  4. רינה תגובה מאת:

    2 בספטמבר 2014 אל12:10

    האם יש אפשרות לשים שמן במקום חמאה? ואם כן כמה שמן.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בספטמבר 2014 אל9:26

      היי רינה, לא ניסיתי להכין את העוגיות עם שמן אך לדעתי תוכלי להחליף את החמאה במרגרינה או מחמאה אם ברצונך עוגיות לא חלביות.
      יום טוב…

      הגב
  5. שולמית תגובה מאת:

    8 ביולי 2014 אל22:51

    דנה שלום,
    הכנתי את העוגיות והן טעימות להפליא!
    תודה רבה!
    שולמית

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים