• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

אלפחורס

14 במאי 2014 by דנה רביב 8 תגובות

עוגיות אלפחורס פשוט מדברות בעד עצמן! נימוחות ונמסות בפה, פשוט תענוג גדול…
את המתכון המדהים הזה קיבלתי מאמא של חברה שמכינה אותן שנים, מה שמשך אותי מאוד למתכון המסוים הזה היא העובדה שהעוגיות האלו ממש נמסות ועדינות לעומת כל המתכונים שניסיתי עד היום.
בנוסף היא גם מכינה אותן כל כך קטנות שממש אי אפשר לעמוד בפניהן.

שומרים אותן בקופסא אטומה במקפיא ללא המילוי ומוציאים לפי הצורך, לא צריך אפילו להפשיר אותן הן מפשירות בתוך דקות בעצמן.
את הבצק מכינים לילה לפני כדי שינוח במקרר (שווה כל רגע).

רק תזכרו שהזהרתי אתכם!

הדפסה
אלפחורס
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 2 כוסות קורנפלור
  • 1 שקית אבקת אפייה- 10 גרם
  • ¾ חבילת מחמאה רכה בטמ"פ החדר- 150 גרם
  • ½ 1 כוסות אבקת סוכר
  • ¾ כוס קמח
  • 6 חלמונים
  • קמצוץ מלח
למילוי:
  • ריבת חלב
  • שוקולד
  • ממרח לוטוס
  • קוקוס לציפוי
  • כדי לקרוץ את העיגולים מהבצק אני משתמשת בצנטר זילוף גדול ומשתמשת בצד ההפוך שלו, תוכלו להשתמש גם בפקק של בקבוק שתייה בקוטר של 2 עד ½ 2 ס"מ.
הוראות הכנה
הכנת הבצק
  1. מניחים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר ומערבבים אותם מעט.
  2. מוסיפים את המחמאה והחלמונים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך. שימו לב לא ללוש יותר מידי.
  3. עוטפים היטב את הבצק בניילון נצמד ומניחים למקרר למשך הלילה.
  4. לאחר שהבצק נח במקרר לילה שלם, מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 3-4 מ"מ.
  6. קורצים עיגולים קטנים ומעבירים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה. ניתן להעזר בסכין לא חדה כדי להרים אותן לתבנית.
  7. אופים בתנור למשך 7 דקות בדיוק ולא יותר למרות שהעוגיות לא נראות מוכנות.
  8. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט לפני הוצאתן מהתבנית.
  9. מחלצים את העוגיות מהתבנית ומעבירים לקופסא אטומה עד לכשעתיים לפני ההגשה.
הגשה
  1. לוקחים עוגיה ומניחים חצי כפית של ממרח על צידה ההפוך.
  2. לוקחים עוגיה נוספת ומניחים מעל למילוי כאשר החלק התחתון של העוגיה פונה לממרח.
  3. לוחצים בתנועה סיבובית עד שקצת מהמילוי יוצא החוצה.
  4. מגלגים את צידי העוגיה בקוקוס ומניחים בצלחת.
הערות
במתכון זה משתמשים במחמאה ולא בחמאה בעיקר משתי סיבות:
1) השימוש בחמאה משאיר טעם וריח חזקים במיוחד בעוגיה והשילוב שלו עם המילוי (לטעמי) גורע מטעם העוגיה.
2) העוגיה עצמה פרווה והשילוב שלה עם ממרחים לא חלביים יכול להפיק עוגיית אלפחורס פרווה.
3.2.2925

תמונות הכנה

אלפחורס - הכנת הבצק
אלפחורס – הכנת הבצק
אלפחורס - הבצק לפני קירור
אלפחורס – הבצק לפני קירור
אלפחורס - הבצק לאחר קירור
אלפחורס – הבצק לאחר קירור
אלפחורס - הבצק לאחר רידוד
אלפחורס – הבצק לאחר רידוד
אלפחורס - גובה הבצק
אלפחורס – גובה הבצק
אלפחורס - קריצת העוגיות
אלפחורס – קריצת העוגיות
אלפחורס - העוגיות במגש לפני אפייה
אלפחורס – העוגיות במגש לפני אפייה
אלפחורס - לאחר אפייה
אלפחורס – לאחר אפייה
אלפחורס - מבט מקרוב לאחר אפייה
אלפחורס – מבט מקרוב לאחר אפייה
אלפחורס - מבט מקרוב
אלפחורס – מבט מקרוב

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:מנה מיוחדת, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. עדי תגובה מאת:

    12 בדצמבר 2019 אל12:12

    היי 2 שאלות…
    1.האם העוגיות יוצאות ממש נימוחות ורכות ונמסות בפה?
    2.אם אני רוצה להשתמש בחמאה – יש לשים את אותה הכמות שכתובה כאן על המחמאה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בדצמבר 2019 אל9:50

      היי עדי
      העוגיות יוצאות מאוד נימוחות!
      לא להחליף בחמאה כי החלב שבחמאה משנה את המרקם.
      חג שמח

      הגב
  2. חיה תגובה מאת:

    9 ביוני 2016 אל10:12

    האם העוגיות טובות בהקפאה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 ביוני 2016 אל9:35

      היי חיה,
      העוגיות נשמרות מעולה בהקפאה בתנאי שהן ללא מילוי.
      ממליצה בחום
      יום נפלא.

      הגב
  3. אודאל תגובה מאת:

    16 בדצמבר 2015 אל19:38

    היי , האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן ? זה פשוט לא בריא והייתי רוצה שהעוגיות באמת יהיו פרווה ולכן אני לא משתמשת בחמאה .
    אם אפשר להחליף בשמן אז באיזה כמות ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בדצמבר 2015 אל10:05

      היי אודאל,
      לא שיניתי מעולם את המתכון הזה.
      את יכולה לנסות אך אני לא ממליצה…
      בהצלחה! יום מקסים.

      הגב
  4. רועי תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2014 אל1:51

    היי דנה!
    ניסיתי להכין את המתכון ומאוד הסתבכתי עם רידוד הבצק והוא נדבק לי למערוך.
    אשמח לקבל טיפים איך לרדד בצק, על איזה משטח ועוד

    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוגוסט 2014 אל10:23

      היי רועי, המשטח הנוח ביותר לרידוד הוא השייש במטבח.
      הבצק שלך יצא מעט לח מידי, זה מאוד תלוי בקמח. פשוט תלוש מעט את הבצק על המשטח עם קצת קמח עד שהוא נוח לעבודה.
      שבת שלום…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים