השנה ליום העצמאות הכנתי נשיקות כחול לבן קטנטנות יפיפיות ומתוקות במיוחד.
לגן של הבת הקטנה עטפתי כמה נשיקות בתוך שקית צלופן קטנה קשורה בסרט בד בצורת הדגל עם מדבקת חג עצמאות שמח (התמונה מתחת למתכון),
בתי הגדולה לקחה לבית הספר גביע גדול מלא בהמון נשיקות קטנות (התמונה מתחת למתכון), ההתלהבות היתה גדולה מאוד.
הכנת המרנג אינה דורשת הרבה מרכיבים או עבודה מלבד זמן אפייה ארוך אך הצותאה שווה את ההמתנה במיוחד לנוכח העובדה שהנשיקות מחזיקות הרבה זמן מאוחסנות בכלי אטום או במקפיא.
אני מזמינה אתכם לנסות ולהכין נשיקות מתוקות…
חג שמח!
מרכיבים
- 6 חלבונים בטמפרטורת החדר- חשוב מאוד שלא יהיה מים או חלמון צהוב בפנים.
- ¾ 1 כוסות סוכר לבן
- 1 כפית חומץ
- צבע מאכל כחול
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום נמוך של 80 מעלות.
- מכינים שקית זילוף עם צנטר משונן או חלק, תלוי בצורה שאתם רוצים. (אני השתמשתי בצנטר גדול כוכב)
- מנקים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ויוצקים אליה את החלבונים. (מומלץ לשבור אחד אחד בנפרד לצלוחית נפרדת ואז להעביר למיקסר כדי שלא יכנס בטעות חלמון)
- מתחילים להקציף במהירות בינונית למשך 2-3 דקות עד שנוצר קצף לבן ומעט אוורירי.
- מגבירים את המהירות ומתחילים להוסיף את הסוכר לאט לאט בכל פעם כף אחת עד שמסיימים הכל (תהליך חשוב שלוקח זמן וסבלנות)
- מקציפים עד לקבלת קצף יציב מאוד מאוד, 20 דקות סה"כ מתחילת ההקצפה.
- עוצרים את המיקסר ובודקים שהקצף אכן יציב.
- מוסיפים את החומץ ומקציפים למשך כמה שניות בלבד.
- לוקחים מעט צבע מאכל כחול ובעזרת שיפוד או קיסם יוצרים פס לאורך שקית הזילוף, ניתן לעשות יותר פסים... (ניתן לצבוע את כל התערובת בכחול)
- מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה ומדביקים אותו בקצוות עם דבק סלוטייפ כדי שלא יזוז.
- מזלפים נשיקות קטנות (לוחצים על השקית ומרימים מהר כדי ליצור את השפיץ בקצה)
- אופים בתנור למשך שעתיים וחצי, מוציאים נשיקה אחת ומניחים לה להתקרר מעט לפני שטועמים. ניתן לאפות עוד חצי שעה אם מעדיפים נשיקה יבשה יותר. (לא לשכוח להוציא את הדבק)
- לאחר האפייה מניחים לנשיקות להתקרר ומחלצים אותן מהתבנית.
הערות
הכמות במתכון מכילה מיני נשיקות קטנות שממלאות בערך 4 מגשים של תנור.
ניתן לאפות את כולם ביחד בתנור עם אופצייה לטורבו.
ניתן לאפות את כולם ביחד בתנור עם אופצייה לטורבו.
כתיבת תגובה