מרק ארטישוק

מרק ארטישוק מיוחד וטעים, גיוון מושלם למתכוני המרקים שלכם.
מרק שמכיל בתוכו מינימום מרכיבים אבל מקסימום טעמים, המרק הזה כל כך מרענן הודות לטעם החמצמץ של הארטישוק ואין ספק שאוהבי הארטישוק פשוט ישתגעו עליו.
אפשר גם להגיש אותו כבסיס לקציצות עוף מטוגנות ולעשות רושם גדול למנה עיקרית כמו במסעדה! (יוצקים מעט מהמרק הסמיך בצלחת ומעליו מניחים את הקציצות).
שווה לנסות…

מרק ארטישוק
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 1 שקית ארטישוק קפוא- 400 גרם (מפשירים מעט וחותכים לחצאים)
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • ½ 4 כוסות מים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית כמון
  • מעט כורכום (לא חובה)
להגשה:
  • מעט לימון סחוט (לא חובה)
הוראות הכנה
  1. מחממים סיר בינוני ויוצקים אליו את השמן.
  2. חותכים את הבצל, תפוח באדמה, והשום לקוביות גדולות ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את חלקי הארטישוק ומערבבים.
  4. מוסיפים את התבלינים והמים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה כ-10 דקות.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-40 דקות עד שכל הירקות רכים מאוד.
  6. מסירים מהאש ומניחים למרק מעט להתקרר כדי שיהיה ניתן לטחון אותו.
  7. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל הירקות למרק חלק לגמרי.
  8. טועמים ומתקנים תיבול.
  9. מגישים לצד פלח לימון או פלפל שחור גרוס.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *