• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לזניה בשר וחצילים

30 במרץ 2014 by דנה רביב 4 תגובות

את המתכון הבא של לזניה בשר וחצילים הרכבתי עבור סדנה שהתארחתי בה. המרכיב העיקרי בסדנה היה פסטה איכותית אז כמובן שלזניה הייתה הבחירה האינטואיטיבית שלי, עם זאת, התחשק לי להרכיב מתכון מיוחד ובשרי. לאחר כמה רגעים עלה לי הרעיון לשלב בין לזניה למוסקה, התוצאה: לזניה בשרית מפנקת בשילוב חצילים ועגבניות בתנור… המנה הפכה להצלחה מסחררת ואני מאוד מרוצה ממנה, מקווה שגם אתם תאהבו.

הדפסה
לזניה בשר וחצילים
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 8-10 דפי לזניה איכותיים, אני השתמשתי בברילה.
  • 2-3 עגבניות- חותכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ
  • 2 חצילים בינוניים
לתערובת הבשר:
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 עגבניה קצוצה קטן מאוד
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה
לרוטב:
  • 1 קופסא של רוטב עגבניות איכותי (לא מתובל), אני השתמשתי בברילה. ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות בתוספת רסק.
  • 1 כוס מים
  • ½ כפית סוכר
  • ¼ כפית קינמון
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית תבלין בהרט (למי שאין יכול להחליף ב- ¼ כפית קינמון
הוראות הכנה
  1. קולפים חלקית את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  2. מניחים את פרוסות החציל במסננת וממליחים בנדיבות כל שכבה כך שכל פרוסה תהיה מצופה במלח, (פעולה זו תנטרל את מרירות החציל).
  3. מניחים את המסננת מעל לצלחת עמוקה מאחר והחציל יגיר נוזלים ומניחים בצד.
הכנת הבשר:
  1. מחממים שמן במחבת רחבה ומעט עמוקה על להבה גדולה.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר לפירורים, זמן הטיגון הוא בערך 5 דקות עד שכל הבשר משנה את צבעו.
  4. מוסיפים את העגבניה הקצוצה והתבלינים ומערבבים, מבשלים לעוד כדקה ומכבים את הלהבה.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. (לאחר שמסירים מהאש).
  6. מניחים את תערובת הבשר בצד כדי שתתקרר.
הכנת החצילים:
  1. סוחטים מעט כמה מפרוסות החציל ומניחים על חצי מגבת נקייה.
  2. מקפלים את המגבת כדי שתכסה את החצילים ומהדקים כדי שהמגבת תספוג את מירב הנוזלים והלחות של החציל.
  3. מחממים שמן במחבת טיגון על להבה גבוהה, כמות השמן צריכה לכסות את שטח המחבת.
  4. מטגנים את פרוסות החציל עד השחמה משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
  5. מסיימים לטגן את כל פרוסות החציל.
הרכבת הלזניה:
  1. שוברים 3-4 דפי פסטה ומסדרים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ, מקפידים שהתחתית תהיה מכוסה לחלוטין.
  2. מסדרים את פרוסות החציל בשכבה אחידה.
  3. מפזרים מחצית מכמות הבשר מעל לשכבת החצילים ומשטחים מעט כדי שיכסה את כל שטח התבנית.
  4. מסדרים פרוסות עגבניה.
  5. ממשיכים לשכבות נוספות של שברי דפי פסטה, חצילים, המחצית השנייה של הבשר ולבסות פרוסות עגבניה.
הכנת הרוטב:
  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל ללזניה כך שיכסה את כל השטח העליון לגמרי.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. אופים את הלזניה למשך 40-50 דקות, משך האפייה ארוך על מנת שכל שכבות הלזניה יתמזגו.
הערות
אני אוהבת להגיש את הלזניה עם התבנית למרכז השולחן ובעזרת כף הגשה גדולה חותכים חתיכה בגודל הרצוי ומרימים עם הכף.
אין יותר יפה מזה...
3.3.3077

תמונות הכנה

לזניה בשר וחצילים - טיגון הבצל
לזניה בשר וחצילים – טיגון הבצל
לזניה בשר וחצילים - טיגון הבשר
לזניה בשר וחצילים – טיגון הבשר
לזניה בשר וחצילים - הוספת העגבניות והתבלינים
לזניה בשר וחצילים – הוספת העגבניות והתבלינים
לזניה בשר וחצילים - הוספת הפטרוזיליה
לזניה בשר וחצילים – הוספת הפטרוזיליה
לזניה בשר וחצילים - סידור שכבת הפסטה
לזניה בשר וחצילים – סידור שכבת הפסטה
לזניה בשר וחצילים - סידור שכבת החצילים
לזניה בשר וחצילים – סידור שכבת החצילים
לזניה בשר וחצילים - הכנת הרוטב
לזניה בשר וחצילים – הכנת הרוטב
לזניה בשר וחצילים - סידור שכבות הבשר והעגבניות בפעם השניה
לזניה בשר וחצילים – סידור שכבות הבשר והעגבניות בפעם השניה
לזניה בשר וחצילים - סידור שכבת החצילים השניה
לזניה בשר וחצילים – סידור שכבת החצילים השניה
לזניה בשר וחצילים - סידור שכבת הפסטה השניה
לזניה בשר וחצילים – סידור שכבת הפסטה השניה
לזניה בשר וחצילים - סידור שכבת העגבניות
לזניה בשר וחצילים – סידור שכבת העגבניות
לזניה בשר וחצילים - סידור שכבת תערובת הבשר
לזניה בשר וחצילים – סידור שכבת תערובת הבשר
לזניה בשר וחצילים - לפני הבישול בתנור
לזניה בשר וחצילים – לפני הבישול בתנור

מתוייק תחת: עוף ובשר, פסטה ואורז מתוייג כ:ארוחת צהריים, בשר, סוכות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אסנת תגובה מאת:

    28 באוקטובר 2016 אל8:41

    התחלתיי לחתוך את החצילים ויש יותר חצילים ממה שמצולם מה לעשות

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      28 באוקטובר 2016 אל10:52

      היי אסנת,
      אין סיבה לדאגה, מה שחשוב זה ששכבת החצילים תכסה את שטח התבנית. אם את אוהבת יותר חצילים ניתן להוסיף.

      הגב
      • אסנת תגובה מאת:

        24 בנובמבר 2016 אל19:59

        יצא טעים מאוד כולם ביקשו שאכין פעם נוספת

        הגב
  2. אסתר תגובה מאת:

    3 באוקטובר 2014 אל0:05

    הכנתי ויצא מדהים……. לא היה לי דפי לזניה ועשיתי עם איטריות רחבות מ – ה – מ- ם .
    תודה רבה.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים