• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק איטלקי

23 בפברואר 2014 by דנה רביב 3 תגובות

את המרק הזה אני מכינה כשמתחשק לי מרק מהיר מאוד להכנה וקליל, מה שהכי כיף במרק הזה הוא שאפשר להכין אותו ממרכיבים שתמיד יש בבית (המרק מכיל מיץ עגבניות שניתן לרכוש בכל סופר במחלקת השימורים והוא מחזיק המון זמן כך שכדאי שיהיה בבית…).
מרק איטלקי הוא מרק שמזכיר מרק מיניסטרונה אבל לא… הוא חמצמץ יותר וכדי להפוך את אותו למנה משביעה אני מוסיפה פסטה מבושלת לצלחת ויוצקת את המרק ישירות מעל.
למי שאוהב, מומלץ להגיש את המרק עם גבינת פרמז׳ן מלמעלה לניחוח איטלקי של ממש…

הדפסה
מרק איטלקי
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 קישוא
  • 1 גזר
  • 1 כרישה או בצל קטן מגורר
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי- מופרד לגבעול ועלים
  • 1 שן שום גדולה קצוצה
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 ליטר מיץ עגבניות- נמכר בבקבוקי זכוכית גדולים בכל סופר
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפיות אבקת מרק
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • אפשרות להגשה: פסטה מבושלת
הוראות הכנה
  1. מכינים את הירקות: מגררים בפומפייה גסה את תפוח האדמה, הגזר והקישוא ומניחים בצד.
  2. קוצצים את הכרישה וגבעול הסלרי לפרוסות דקות מאוד.
  3. מחממים סיר עם שמן זית על להבה בינונית גבוהה.
  4. מטגנים את הכרישה והסלרי למשך כ-3 דקות.
  5. מוסיפים שום ומערבבים.
  6. מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר והקישוא ומטגנים לעוד כ-2-3 דקות.
  7. יוצקים את מיץ העגבניות ואת המים (הכי פשוט למלא את הבקבוק של העגבניות במים...)
  8. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק ומערבבים.
  9. קוצצים היטב את עלי הסלרי ומוסיפים למרק.
  10. מכסים ומביאים לרתיחה. בערך 10 דקות.
  11. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30-40 דקות.
  12. טועמים ומתקנים תיבול.
  13. הצעת הגשה: מניחים מעט פסטה מבושלת במרכז צלחת עמוקה ויוצקים מעל את המרק החם, מגררים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים מיד.
הערות
טעם המרק מעט חמצמץ ומי שלא אוהב יכול להוסיף חצי כפית עד כפית סוכר.
3.3.3077

מרק איטלקי – תמונות הכנה

מרק איטלקי - טיגון הכרישה והסלרי
מרק איטלקי – טיגון הכרישה והסלרי
מרק איטלקי - הוספת הגזר, הקישוא ותפוח האדמה
מרק איטלקי – הוספת הגזר, הקישוא ותפוח האדמה
מרק איטלקי - תערובת הירקות
מרק איטלקי – תערובת הירקות
מרק איטלקי - הוספת הנוזלים
מרק איטלקי – הוספת הנוזלים
מרק איטלקי - מבט מקרוב
מרק איטלקי – מבט מקרוב
מרק איטלקי - בלי פסטה
מרק איטלקי – בלי פסטה

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:פרווה, צמחוני

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יעל תגובה מאת:

    9 בדצמבר 2018 אל22:03

    יצא מו-ש-ל-ם!
    תודה רבה

    הגב
  2. ניבה תגובה מאת:

    2 במרץ 2014 אל16:25

    צהריים טובים,
    המתכון הזה כמו כל שאר המתכונים מעולה.
    ההדרכה פשוטה וידידותית וההסבר תמיד
    ממצה ומביא להצלחה מרובה !

    כל הכבוד ותודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 במרץ 2014 אל9:32

      תודה רבה ניבה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים