• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

כנאפה

27 בינואר 2014 by דנה רביב 2 תגובות

המון אנשים נרתעים מלהכין כנאפה בבית, הסיבות לכך מגוונות אך הנפוצה שבהן היא חוסר נגישות לגבינה המסורתית שבה משתמשים במתכוני כנאפה רבים, גביינת צאן חצי קשה שהופכת אלסטית בזמן החימום.
כאשר חשבתי להכין את הכנאפה שלי, היה חשוב לי להשתמש בגבינה נפוצה וטובה שלא תפגם בטעם או במרקם של הכנאפה, לשמחתנו גבינת מוצרלה עונה על כל הדרישות.
המתכון מכיל מעט מאוד מרכיבים ומניב תוצאה אדירה, קינוח שאף אחד לא ישכח! אצלנו הכנאפה הפכה לקינוח המבוקש ביותר בבית…

הדפסה
כנאפה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  5 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  20 דקות
מרכיבים
  • 250 גרם בצק שערות קדאיף (מופשר)
  • 50 גרם חמאה
  • 200 גרם גבינת מוצרלה קשה מגורדת- לא רכה בכדורים
לסירופ:
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס מים
  • 1 טיפה של תמצית מי ורדים (אני משתמשת בתמצית מרוכזת מאוד ולכן רק טיפה)
להגשה: פיסטוקים טחונים/גרוסים
הוראות הכנה
הכנת הסירופ
  1. יוצקים מים וסוכר לקלחת קטנה ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומכבים את הלהבה.
  2. מוסיפים את טיפת מי הורדים ומערבבים.
הכנת הכנאפה
  1. מניחים מחבת גדולה (קוטר 30 ס"מ) על להבה גדולה אך נמוכה מאוד.
  2. ממיסים במחבת חצי מכמות החמאה (25 גרם).
  3. לוקחים חצי מכמות הקדאיף, מפרידים מעט את שערות הקדאיף ומסדרים במחבת בשכבה אחידה, מהדקים מעט. דוחפים מעט את הדפנות כדי שיהיו שוליים אחידים.
  4. מסדרים את כל הגבינה בשכבה דקה ואחידה מעל הקדאיף ומשתדלים להשאיר כס"מ מהדפנות כדי שלא תימס למחבת.
  5. מסדרים את שאר שערות הקדאיף מעל לגבינה ומהדקים.
  6. בודקים את התחתים מידי פעם כדי שלא תישרף וברגע שהתחתית משחימה מעבירים בעדינות לצלחת שטוחה ורחבה מאוד או מגש. תהליך זה לוקח 7-10 דקות לפחות עד שהתחתית משחימה אך לא זזים מהמחבת.
  7. הופכים את המחבת מעל לכנאפה והופכים כדי לבשל את הצד השני.
  8. מניחים את מחצית החמאה שנותרה בחתיכות קטנות מסביב לדפנות הכנאפה כדי שימסו פנימה.
  9. ברגע שהתחתית משחימה מעבירים בעדינות לצלחת הגשה ויוצקים מיד את הסירופ מעל לכל שטח הכנאפה, הקפידו להרטיב את כל שערות הקדאיף כדי שלא ישארו יבשים. (כמות הסירופ נראת גדולה אך הכל נספג).
  10. מפזריפ מעט פיסטוקים ומתענגים על כל ביס.
3.5.3251

כנאפה – תמונות הכנה

כנאפה - המסת החמאה
כנאפה – המסת החמאה
כנאפה - הוספת שכבת הקדאיף הראשונה
כנאפה – הוספת שכבת הקדאיף הראשונה
כנאפה - הוספת שכבת הגבינה
כנאפה – הוספת שכבת הגבינה
כנאפה - הוספת שכבתהקדאיף השניה
כנאפה – הוספת שכבתהקדאיף השניה
כנאפה - לאחר הפיכת הכנאפה
כנאפה – לאחר הפיכת הכנאפה
כנאפה - מבט מקרוב
כנאפה – מבט מקרוב

מתוייק תחת: קינוחים מתוייג כ:מימונה, מנה מיוחדת

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מאי תגובה מאת:

    8 בפברואר 2014 אל19:50

    וואו דנה! איזה מתכון אליפות !! כל כך פשוט והתוצאה מושלמת!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בפברואר 2014 אל20:07

      תודה מאי, כנאפה הוא אחד הקינוחים האהובים עלי 🙂 בתאבון.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים