קציצות דגים ברוטב פיקנטי פשוט מושלם לארוחה מיוחדת.
את המתכון הזה קיבלתי מחברת המשפחה שמכינה את קציצות הדגים האלו כבר המון שנים, מה שגרם לי להתמכר להן הוא טעם מיוחד במינו שמגיע משילוב של עשבי תיבול טריים שכוללים נענע, כוסברה ופטרוזיליה בתערובת הדגים.
במתכון זה משתמשים בשילוב של דג הנסיכה ודג בקלה (מרלוזה), שילוב זה מושלם לקציצות.
תוכלו לבקש ממוכר הדגים שלכם שיטחן לכם את הדגים במקום או לטחון בעצמכם במעבד מזון, כך או כך זה לא מתכון מסובך וכדאי מאוד לנסות.
גוונו את סיר הדגים שלכם…
מרכיבים
לקציצות הדג:
- 700 גרם דג בקלה (מרלוזה) טחון גס (אפשר לבקש ממוכר הדגים)
- 300 גרם דג הנסיכה טחון גס
- 1 לימון להשריית הדג
- 3-5 שיני שום
- ¼ חבילת עלי נענע (רק העלים ללא הגבעולים)
- ½ חבילת עלי פטרוזילה
- ½ חבילת עלי כוסברה (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
- ½ בצל
- 2 פרוסות לחם מושרה במים (משרים במים וסוחטים)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית צ'ילי יבש (אפשר פחות למי שלא אוהב חריף)
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית כמון
- ½ כפית עלי כוסברה יבשה (לא חובה)
לרוטב:
- 3-4 כפות שמן
- 1 פלפל אדום מתוק (גמבה) חתוך לרצועות דקות
- 3-5 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
- 2 כוסות מים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית כמון
- ¼ חבילת כוסברה טרייה קצוצה גס.
- ½ כפית כוסברה יבשה
- ½ לימון קלוף וחתוך לפלחים קטנים.
- 1 כפית גדושה לימון כבוש (לא חובה)
הוראות הכנה
הכנת תערובת הקציצות:
- מניחים את הדגים הטחונים במגש (במידה וקניתם דג לא טחון, ניתן לטחון במעבד מזון בבית)
- סוחטים לימון מעל לדג.
- בינתיים טוחנים לתערובת אחידה את שאר המרכיבים: כוסברה, פטרוזיליה, נענע,, לחם, בצל, שום ותבלינים.
- מעבירים את תערובת הירק והלחם הטחונים לקערה גדולה.
- סוחטים היטב את הדגים הטחונים ומוסיפים לקערה.
- מערבבים היטב עד לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב על להבה גבוהה.
- יוצקים שמן זית ומוסיפים את הפלפל המתוק, הפלפל החריף והשום הפרוס.
- מטגנים 2 דקות ומוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים. (ללא הכוסברה הטרייה).
- כאשר הרוטב מגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר, מבשלים למשך 20 דקות.
- לאחר 20 דקות מוסיפים את הכוסברה, מכסים לעוד 5 דקות.
- מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומכינים כדורים בגודל הרצוי לכם, יש להקפיד להדק היטב את הקציצות כדי שלא יתפרקו בבישול.
- מכניסים בעדינות את הקציצות לתוך הרוטב ומכסים למשך רבע שעה. לא נוגעים בקציצות.
- לאחר רבע שעה של בישול הקציצות ניתן בעדינות מעט להפוך אותן.
- מוסיפים מלמעלה את פרוסות הלימון והלימון הכבוש ומכסים לעוד 10 דקות.
- בסיום הבישול ניתן לסחוט עוד קצת לימון מלמעלה למי שאוהב...
כתיבת תגובה