• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מטבוחה

12 בינואר 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

סלט מטבוחה הוא אחד הסלטים החביבים על ישראלים רבים, הוא משתלב נהדר עם חומוס וטחינה, מתאים להגשה כסלט קר או חם על חלה טריה.
כשמוצאים במקרר כמה עגבניות רכות, זה זמן מושלם להכין מטבוחה.. המתכון מאוד פשוט להכנה והתוצאה הרבה יותר טובה מהסלטים שקונים במעדניות (וללא חומרים משמרים) .

הדפסה
מטבוחה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
  • 5 עגבניות גדולות בשלות ורכות
  • 4-5 שיני שום כתושות, קצוצות או פרוסות דק (ככל שהשום חתוך קטן יותר טעמו יהיה חזק יותר)
  • ½ פלפל חריף טרי ירוק חתוך לפרוסות דקות או קצוץ (ניתן לשים יותר למי שאוהב חריף)
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה (רצוי מרוקאית בשמן)
  • ½ כפית מלח
  • 3-4 כפות שמן
הוראות הכנה
  1. קולפים את העגבניות וטוחנים במעבד מזון או מגררים בפומפייה גסה (לא מקלפים אם משתמשים בפומפייה)
  2. יוצקים את העגבניות הטחונות לסיר קטן, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית,
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את השום והפלפל החריף, מכסים שוב ומבשלים למשך 20 דקות.
  5. מסירים את המכסה ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות כדי לאדות את המים. הקפידו להשגיח על הסיר כדי שלא ישרף.
  6. בינתיים מערבבים את הפפריקה, המלח והשמן בקערה קטנה ןמניחים בצד.
  7. מוסיפים את תערובת התיבול ומערבבים היטב.
  8. ממשיכים לבשל ללא מכסה לעוד כ-5 דקות.
  9. המטבוחה מוכנה כאשר יוצרים פס בעזרת כף במרכז הסיר ואין נוזלים.
3.3.3077

מטבוחה – תמונות הכנה

עגבניות בשלות
עגבניות בשלות
עגבניות מגוררות
עגבניות מגוררות
לפני הוספת השום
לפני הוספת השום
הוספת השום והפלפל החריף
הוספת השום והפלפל החריף
לפני הוספת התבלינים
לפני הוספת התבלינים
לאחר הוספת התבלינים
לאחר הוספת התבלינים
המטבוחה מוכנה
המטבוחה מוכנה

מתוייק תחת: סלטים מתוייג כ:כשר לפסח

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים