• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

שעועית ירוקה פיקנטית

24 בדצמבר 2013 by דנה רביב תגובה אחת

אני מכורה לשעועית ירוקה בכל צורותיה: מוקפצת, מבושלת, טרייה…
תמיד כדאי שילווה את הארוחה שלכם אחד מהירקות הירוקים מאחר והם בריאים מאוד. כדאי להחזיק בבית שקיות קפואות של ירקות ירוקים, זמן הבישול של הירקות הללו הוא קצר יחסית ומניב לכם מנות מגוונות, בריאות ומהירות הכנה.
אני משתמשת בשעועיית ירוקה עדינה קפואה ומשלבת אותה עם עגבניות טריות, שום וכמובן פפריקה מתוקה וחריפה.
תוכלו לאכול את המנה הזו קרה ולהגיש כאחד ממגוון הסלטים בשולחן או לאכול אותה חמה כמוני ולהתענג על תוספת או מנה ראשונה טעימה ובריאה.
25 דקות ויש לכם מנה מופלאה!

הדפסה
שעועית ירוקה פיקנטית
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן
  • 1 שן שום
  • ½ שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • 2 עגבניות קטנות קלופות
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • מעט פלפל שאטה טחון (לא חובה)
  • ½ כוס מים
הוראות הכנה
  1. מכינים את המרכיבים: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד.
  2. קוצצים את השום.
  3. חותכים את העגבניות ומניחים בקערה קטנה בצד.
  4. מחממים סיר רחב מאוד ונמוך (סוטאג׳) על להבה גבוהה. אפשר להשתמש במחבת גדולה מאוד.
  5. יוצקים שמן ומוסיפים את הבצל.
  6. מטגנים את הבצל כשתי דקות עד שהוא מתרככך מעט ומוסיפים את השום לטיגון של עוד כדקה. מקפידים לערבב מידי פעם.
  7. מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים.
  8. מוסיפים את קוביות העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב.
  9. יוצקים את המים ובוחשים.
  10. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים למשך 25-30 דקות כאשר מבוודאים שהמים לא נגמרו על מנת שלא תישרף השעועית. (כדי לקבל שעועית רכה יותר ניתן לבשל יותר זמן).
  11. ניתן להוסיף מעט מים במידה ורוצים לבשל לעוד מספר דקות.
3.3.3077

שעועית ירוקה פיקנטית – תמונות הכנה

שעועית ירוקה פיקנטית - טיגון הבצל
שעועית ירוקה פיקנטית – טיגון הבצל
שעועית ירוקה פיקנטית - המשך בישול
שעועית ירוקה פיקנטית – המשך בישול

מתוייק תחת: סלטים, שונות מתוייג כ:כשר לפסח, צמחוני

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. קפוצ'ינו תגובה מאת:

    8 במרץ 2014 אל11:11

    הי דנה,
    מתכונים קלים וטובים.
    תודה רבה.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים