אני מכורה לשעועית ירוקה בכל צורותיה: מוקפצת, מבושלת, טרייה…
תמיד כדאי שילווה את הארוחה שלכם אחד מהירקות הירוקים מאחר והם בריאים מאוד. כדאי להחזיק בבית שקיות קפואות של ירקות ירוקים, זמן הבישול של הירקות הללו הוא קצר יחסית ומניב לכם מנות מגוונות, בריאות ומהירות הכנה.
אני משתמשת בשעועיית ירוקה עדינה קפואה ומשלבת אותה עם עגבניות טריות, שום וכמובן פפריקה מתוקה וחריפה.
תוכלו לאכול את המנה הזו קרה ולהגיש כאחד ממגוון הסלטים בשולחן או לאכול אותה חמה כמוני ולהתענג על תוספת או מנה ראשונה טעימה ובריאה.
25 דקות ויש לכם מנה מופלאה!
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן
- 1 שן שום
- ½ שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה
- 2 עגבניות קטנות קלופות
- ½ כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- ½ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- מעט פלפל שאטה טחון (לא חובה)
- ½ כוס מים
הוראות הכנה
- מכינים את המרכיבים: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד.
- קוצצים את השום.
- חותכים את העגבניות ומניחים בקערה קטנה בצד.
- מחממים סיר רחב מאוד ונמוך (סוטאג׳) על להבה גבוהה. אפשר להשתמש במחבת גדולה מאוד.
- יוצקים שמן ומוסיפים את הבצל.
- מטגנים את הבצל כשתי דקות עד שהוא מתרככך מעט ומוסיפים את השום לטיגון של עוד כדקה. מקפידים לערבב מידי פעם.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים.
- מוסיפים את קוביות העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב.
- יוצקים את המים ובוחשים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים למשך 25-30 דקות כאשר מבוודאים שהמים לא נגמרו על מנת שלא תישרף השעועית. (כדי לקבל שעועית רכה יותר ניתן לבשל יותר זמן).
- ניתן להוסיף מעט מים במידה ורוצים לבשל לעוד מספר דקות.
קפוצ'ינו תגובה מאת:
הי דנה,
מתכונים קלים וטובים.
תודה רבה.