• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

סלט דלעת

29 בנובמבר 2013 by דנה רביב כתוב תגובה

סלט דלעת הוא סלט מפתיע מאוד, טעם עדין מאוד של שום מעט פיקנטי.
סלט שמתאים מאוד כממרח ומוסיף המון לכריכים או כאחד מסלטי שולחן השישי.
אז קדימה נסו משהו חדש…

הדפסה
סלט דלעת
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • חתיכה בשלה של דלעת (1/2 קילו בערך)
  • 2 כפות שמן
  • ½ לימון סחוט
  • ½ כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום כתושה
  • ½ כפית כמון
  • ⅓ כפית פפריקה מתוקה
  • מעט צ'ילי יבש לחריפות -לא חובה
הוראות הכנה
  1. קולפים את הדלעת ומניחים בסיר קטן.
  2. יוצקים מים עד לגובה שמכסה את חלקי הדלעת ומבשלים על להבה בינונית גבוהה עד שהדלעת רכה לגמרי. (פשוט דוקרים אותה עם מזלג כדי לדעת)
  3. בינתיים מניחים בקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.
  4. סלט דלעת / ממרח דלעת - הכנהכאשר הדעת מוכנה מעבירים אותה למסננת כדי שתתקרר ותגיר את שאר הנוזלים.
  5. לאחר שהדלעת התקררה סוחטים אותה בידיים היטב כדי שלא ישארו נוזלים ומעבירים אותה לקערה עם תערובת התבלינים.
  6. מערבבים בעזרת מזלג כדי לפורר את סיבי הדלעת ומניחים במקרר למשך כשעה לפחות כדי שהדלעת תספוג את התיבול. רק לאחר מכן ניתן לטעום ולתקן תיבול במידה וצריך.
3.2.2124

מתוייק תחת: סלטים מתוייג כ:כשר לפסח

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים