• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

דונאטס

26 בנובמבר 2013 by דנה רביב 7 תגובות

אין כמו מגש גדול של דונאטס מתוק ופריך בציפויים שונים ומגוונים!
בדרך כלל מכינים דונאטס בעזרת מרכיבים חלביים כמו חמאה וחלב אך המתכון שלי הוא פרווה מאחר ואצלנו במשפחה יש רגישים ללקטוז…
לכל אחד יש את הדונאט שלו: בעלי מאוד אוהב ציפוי שוקולד מריר עם אגוזי ברס (אגוזי לוז מסוכרים), אני מכורה לציפוי של ריבת חלב וקוקוס והבנות שלי מעדיפות לטבול בסוכר גרגירי…
המתכון הזה מספיק להרבה דונאטס ולכן כדאי מאוד להתאמץ קצת פעם אחת ופשוט להקפיא אותן לאחר הטיגון (ללא ציפוי) בקופסא אטומה ויש לכם דונאט טעים מתי שרק תרצו…
אז קדימה למה אתם מחכים?!

הדפסה
דונאטס
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 1 קילו קמח
  • 5 ביצים
  • 2 סוכר וניל
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית שמרית (שמרים טריים- 50 גרם)
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • ⅓ כפית מלח
  • 1 מרגרינה רכה
  • 1 כוס מים פושרים
  • שמן לטיגון (בערך עד לגובה 5-7 ס״מ)
  • חותכנים עגולים (קטן ובינוני)
הצעות הגשה לציפוי:
  • שוקולד מריר מומס
  • שוקולד לבן מומס (חלבי...)
  • ריבת חלב (חלבי)
  • אגוזים קצוצים
  • קוקוס
  • סוכריות ועוד...
הוראות הכנה
  1. מחברים למיקסר את הוו שנקרא גיטרה (לא הקרס ולא המקציף).
  2. בקערת המיקסר מניחים קמח ויוצרים גומה.
  3. מכניסים את תוכן שקית המרית לתוך הגומה ומכסים (כדי למנוע מגע של השמרים עם מלח).
  4. מוסיפים סוכר, ביצים, שמן, מרגרינה, סוכר וניל, ומלח ומתחילים לבחוש במהירות נמוכה למשך כדקה.
  5. יוצקים באיטיות את המים כאשר המיקסר פועל.
  6. כאשר הבצק אחיד עוצרים את המיקסר ומעבירים למשטח מקומח. (הבצק צריך להיות מאוד רך ודביק)
  7. לשים מעט את הבצק בידיים מקומחות ומעבירים אותו להתפחה בקערה גדולה משומנת בתרסיס שמן.
  8. מניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו, כשעתיים ויותר...
  9. לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
  10. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים כדי שיהיה קל יותר לרדד. (את החלק השני מכסים כדי שלא יתייבש)
  11. מעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ- 2 ס"מ וקורצים עיגול בקוטר של כ-7 ס״מ (אפשר בכוס).
  12. מרימים בעדינות את עיגולי הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מעט מקומח.
  13. בעזרת חותכן עגול קטן מאוד בקוטר של ½ 1 ס״מ וקורצים חור בדיוק במרכז כדי לקבל את צורת הדונאטס המקורית. (לא לשכוח להוציא את הבצק מהחור הקטן כי ברגע שהבצק יתפח זה ידבק שוב).
  14. מניחים לדונאטס לתפוח למשך כשעה.
  15. מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון על להבה בינונית, בודקים אם השמן חם בעזרת כף עץ שמכניסים לתוך השמן. צריכים להיות בועות קטנות מאוד מסביב.
  16. מכניסים את הדונאטס בזהירות לתוך השמן ולא נוגעים בה. יש לוודא שהשמן לא חם מידי כדי שלא ישאיר לנו דונאטס עם בצק לא אפוי במרכז.
  17. משחימים מצד אחד והופכים לצד השני, כאשר הדונאטס מוכנים מוציאים אותם למגש מרופד בנייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
  18. טובלים את הדונאטס בציפוי לפי בחירתכם ומתענגים על כל ביס.
הערות
ניתן לשמור את הדונאטס בקופסא אטומה במקפיא ולהפשיר מתי שמתחשק...
3.3.3077

דונאטס – תמונות הכנה

הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 2
הבצק לפני התפחה
הבצק לפני התפחה
הבצק לאחר התפחה 1
הבצק לאחר התפחה 1
הבצק לאחר התפחה 2
הבצק לאחר התפחה 2
חלוקת הבצק
חלוקת הבצק
רידוד הבצק
רידוד הבצק
שימו לב לעובי הבצק
שימו לב לעובי הבצק
קריצת הבצק לעיגולים
קריצת הבצק לעיגולים
יצירת צורת הדונאטס
יצירת צורת הדונאטס
לפני התפחה שניה
לפני התפחה שניה
לאחר התפחה שניה
לאחר התפחה שניה
בדיקת חום השמן
בדיקת חום השמן
טיגון הדונאטס
טיגון הדונאטס
דונאטס - דוגמאות ציפוי שונות
דונאטס – דוגמאות ציפוי שונות
דונאטס - מבט מקרוב
דונאטס – מבט מקרוב

מתוייק תחת: קינוחים מתוייג כ:חנוכה, ללא חלב ומוצריו

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אתי שמואל תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2020 אל19:41

    כיצד אפשר לשמור על הדונאטס טריות וטעימות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 בדצמבר 2020 אל20:17

      היי אתי, קופסא אטומה היטב או שקית זיפר חזקה תעשה עבודה מעולה, בנוסף ממליצה לשמור בקירור ולחמם מספר שניות במיקרו לפני ההגשה.
      חג שמח

      הגב
  2. אגם תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2015 אל21:27

    הייוש יש עכשיו את הטוסטר שהוא עושה את הדונאס הם יוצאים קטנים אבל טעימים
    בכל זאת מה שיצא לי בזכותך הייה ממש תעים אני מקווה שתנסי את הטוסטר הזה
    ולכל השער שיהייה בהצלחה!!!!!!!!!!

    הגב
  3. חיה תגובה מאת:

    7 בדצמבר 2015 אל14:25

    האם ניתן להכין את הבצק ביד ואיזו כמות של דואנטס יוצאת מהמכון הנ"ל?

    הגב
  4. דנה תגובה מאת:

    19 בדצמבר 2014 אל8:30

    הן לא התבשלו לי מבפנים 🙁 שמתי על הלהבה הכי קטנה, כשהיא מסובבת לאש הכי קטנה. כמעט שרופות מבחוץ ובצקיות מבפנים. ייתכן שהבצק לא מספיק דביק? הוא ממש נוח לעבודה, לא נדבק כלל. להוסיף לו מים אולי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בדצמבר 2014 אל12:52

      היי דנה, הסופגניות צריכות להיטגן על להבה בינונית, אולי הן היו גדולות מידי, נסי להכין קטנות יותר.
      הבצק לא אמור להיות דביק.
      בהצלחה וחג שמח.

      הגב
  5. מרים נאור תגובה מאת:

    15 בדצמבר 2014 אל19:31

    מהמממממממממממממממממממממממממממממם

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים