• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת גבינה טופי פקאן

20 בנובמבר 2013 by דנה רביב 11 תגובות

יש המון סוגים של עוגות גבינה, אבל העוגה הזו מאוד מיוחדת.
בסיס העוגה הוא  עוגת גבינה אפויה, העוגה עצמה לא מתוקה במיוחד והיא שואבת את עיקר המתיקות מהתוספת של שכבת טופי מתוק עם אגוזי פקאן. שכבת הטופי היא שכבה נוזלית בטעם טופי שמנת והשילוב של הגבינה עם המתיקות של הציפוי יוצר עוגה טעימה במיוחד שנראת מדהים.

הדפסה
עוגת גבינה טופי פקאן
מאת: דנה רביב
זמן הכנה: 
זמן בישול:  55 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
לבסיס העוגה:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ¼ 1 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 חלמון (הצהוב של הביצה)
  • 2 כפות סוכר
למילוי הגבינה:
  • ¾ כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן (אפשר גם 5%)
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
  • ½ 1 כפות קורנפלור
לרוטב הטופי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ״ל
  • ½ כוס סוכר חום כהה (הדביק)
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף דבש
  • קורט כפית מלח (קמצוץ)
להגשה:
  • כוס אגוזי פקאן סיני (חובה)
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
הכנת תחתית הבצק:
  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ומשטחים את הבצק שיהיה אחיד.
  3. אופים את תחתית הבצק במשך כ-15 דקות ומוציאים כדי שיתקרר מעט.
הכנת שכבת הגבינה:
  1. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הביצים, הסוכר (3/4 כוס), הוניל והקורנפלור עד לתערובת אחידה ללא גושים.
  2. יוצקים את תערובת הגבינה מעל לבסיס העוגה ואופים בתנור למשך 40 דקות.
  3. בסוף האפייה מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומניחים מגבת בפתח כדי שדלת התנור לא תהיה סגורה לגמרי. (העוגה נראת לא אפויה במרכזה אך היא תתייצב.
  4. לאחר 10 דקות מוציאים את העוגה, בעזרת סכין חדה משחררים מעט את העוגה מסביב ומניחים לה להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
  5. עוטפים את העוגה בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה.
  6. הגבינה מגירה נוזלים לבסיס הביסקוויטים, לא לדאוג זו המטרה...
הכנת ציפוי הטופי:
  1. בקלחת קטנה על להבה בינונית מניחים את הסוכר, החמאה, הדבש, המלח והשמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מידי פעם כדי שהרוטב לא ישרף או יגלוש. (2-3 דקות).
  2. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים למשך 5 דקות נוספות. לא עוזבים את הקלחת כי הרוטב עלול לגלוש מהר.
  3. מסירים מהאש ומניחים לרוטב להתקרר לחלוטין, לאחר מכן מעבירים למקרר למשך כשעה לפחות או עד להגשה.
הגשת העוגה:
  1. שוברים את הפקאן הסיני לפירורים.
  2. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  3. יוצקים את הרוטב טופי מעל לפני העוגה ומפזרים מסביב את את שברי הפקאן.
הערות
זהירות! העוגה ממכרת!
3.3.3077

עוגת גבינה טופי פקאן – תמונות הכנה

עוגת גבינה טופי פקאן - הכנת התחתית 1
עוגת גבינה טופי פקאן – הכנת התחתית 1
הכנת התחתית 2
הכנת התחתית 2
הכנת התחתית 3
הכנת התחתית 3
הידוק הבצק
הידוק הבצק
לאחר אפייה
לאחר אפייה
מרכיבי הבלילה
מרכיבי הבלילה
הכנת הבלילה
הכנת הבלילה
לאחר אפייה
לאחר אפייה
הכנת הרוטב טופי
הכנת הרוטב טופי
הכנת הרוטב טופי - רתיחה
הכנת הרוטב טופי – רתיחה
הוספת הטופי לעוגה 1
הוספת הטופי לעוגה 1
הוספת הטופי לעוגה 2
הוספת הטופי לעוגה 2

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:עוגות מיוחדות, עוגת גבינה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. fitoussi lisette תגובה מאת:

    21 בנובמבר 2015 אל8:15

    עוגה קלה להכנה ןתעימה מאוד תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בנובמבר 2015 אל13:45

      תודה על התגובה, סוף שבוע נפלא.

      הגב
  2. יוליה תגובה מאת:

    28 ביוני 2015 אל9:28

    מאז שהכנתי את העוגה הזו לראשונה לפני שנה וחצי, אני חוזרת אליה שוב ושוב..

    זו ככל הנראה העוגה הכי טעימה שאיי פעם הכנתי. אני יכולה בכיף לסיים עוגה שלמה כזו לבד.

    לא הייתה פעם שהכנתי אותה ולא התלהבו ממנה בטירוף וביקשו את המתכון (כולל אורחים מחו"ל).

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 ביולי 2015 אל19:30

      היי יוליה, אני שמחה לשמוע.
      אכן זו עוגה נפלאה והיא האהובה ביותר גם עלי.
      תודה ויום טוב.

      הגב
  3. יוליה תגובה מאת:

    12 בינואר 2014 אל10:38

    העוגה זכתה להצלחה מסחררת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בינואר 2014 אל21:30

      היי יוליה, אני מאוד שמחה לשמוע.
      ערב טוב.

      הגב
  4. סתיו תגובה מאת:

    19 בדצמבר 2013 אל9:16

    הכנתי את העוגה והאמת התאכזבתי ציפיתי שיצא יותר טעים ומיוחד

    הגב
  5. נופר בן הילל תגובה מאת:

    24 בנובמבר 2013 אל15:46

    העוגה יצאה משגע… לא האמינו שאני הכנתי, תודה על מתכון מדהים!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בנובמבר 2013 אל19:05

      תודה נופר, המשך שבוע טוב.

      הגב
      • דיאנה תגובה מאת:

        6 בדצמבר 2013 אל14:28

        אני מאוד אוהבת לאפות ולבשל מהאתר שלך .

        אבל לצערי העוגה יצאה ממש אכזבה!

        הגב
        • שולמית תגובה מאת:

          6 בדצמבר 2013 אל16:01

          הכנתי את העוגה בשבוע שעבר ויצא נהדר! מכינה שוב השבוע. אני שמרתי את הרוטב בצנצנת והוספתי אותו על כל פרוסה בנפרד.

          הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים