• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קורן דוג – הגרסה הישראלית

28 באוקטובר 2013 by דנה רביב כתוב תגובה

השבוע החלטתי להכין קורן דוג (נקנקיות מצופות). כידוע, קורן דוג הוא ג׳נק פוד אמריקאי קלאסי… הבעיה היא שהמתכון המקורי כולל מרכיבים חלביים ביחד עם קמח תירס, שילוב שלא מתאים לרוב הישראלים… לכן החלטתי להכין גרסה ישראלית כשרה ופשוטה להכנה, עם מרכיבים נפוצים שיש בכל בית. התוצאה הייתה מעולה והילדים חיסלו את הצלחות עם חיוך.

הדפסה
קורן דוג - הגרסה הישראלית
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  10 דקות
זמן כולל:  20 דקות
מרכיבים
  • חבילת נקניקיות
  • 1 כוס סולת
  • ½ 1 כוסות קמח
  • ½ כפית סודה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • ¼ 1 כוסות מים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • שמן לטיגון
להגשה
  • שיפודים קטנים
  • צ׳ילי מתוק
  • קטשופ
  • חרדל
  • מיונז (או כל מטבל אחר שמתחשק)
הוראות הכנה
  1. שוטפים את הנקניקיות ומניחים על נייר סופג.
  2. בקערה בינונית מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסולת ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הביצה, מים סוכר ודבש עד לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את המרכיבים היבשים לתערובת הביצה והמים ומערבבים עד שאין גושים.
  5. על להבה בינונית גבוהה מחממים שמן לטיגון בסיר עד לגובה של כ-3-4 ס״מ.
  6. טובלים את הנקניקיות בבלילת הציפוי ומעבירים מהר לטיגון בסיר, מטגנים משני הצדדים עד להשחמה. יש לשים לב שהלהבה לא גבוהה מידי כדי שלא ישרפו מהר.
  7. כאשר הנקניקיות מושחמות משני הצדדים מוציאים מהסיר לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את שאריות השמן.
  8. דוקרים את הנקניקייה בשיפוד ודוחפים אותו כמעט עד הסוף.
  9. מגישים את הנקניקיות חמות והכי טעים בתוספת צ׳ילי מתוק.
3.3.3077

תמונות הכנה

קורן דוג - הבלילה
קורן דוג – הבלילה
קורן דוג - נקניקיות בבלילה
קורן דוג – נקניקיות בבלילה
קורן דוג - טבילת הנקניקיות בבלילה
קורן דוג – טבילת הנקניקיות בבלילה
קורן דוג - טיגון
קורן דוג – טיגון
קורן דוג - לאחר טיגון
קורן דוג – לאחר טיגון
קורן דוג ישראלי
קורן דוג ישראלי

מתוייק תחת: עוף ובשר, שונות

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים