קורן דוג – הגרסה הישראלית

השבוע החלטתי להכין קורן דוג (נקנקיות מצופות). כידוע, קורן דוג הוא ג׳נק פוד אמריקאי קלאסי… הבעיה היא שהמתכון המקורי כולל מרכיבים חלביים ביחד עם קמח תירס, שילוב שלא מתאים לרוב הישראלים… לכן החלטתי להכין גרסה ישראלית כשרה ופשוטה להכנה, עם מרכיבים נפוצים שיש בכל בית. התוצאה הייתה מעולה והילדים חיסלו את הצלחות עם חיוך.

קורן דוג - הגרסה הישראלית
מאת:
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • חבילת נקניקיות
  • 1 כוס סולת
  • ½ 1 כוסות קמח
  • ½ כפית סודה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • ¼ 1 כוסות מים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • שמן לטיגון
להגשה
  • שיפודים קטנים
  • צ׳ילי מתוק
  • קטשופ
  • חרדל
  • מיונז (או כל מטבל אחר שמתחשק)
הוראות הכנה
  1. שוטפים את הנקניקיות ומניחים על נייר סופג.
  2. בקערה בינונית מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסולת ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הביצה, מים סוכר ודבש עד לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את המרכיבים היבשים לתערובת הביצה והמים ומערבבים עד שאין גושים.
  5. על להבה בינונית גבוהה מחממים שמן לטיגון בסיר עד לגובה של כ-3-4 ס״מ.
  6. טובלים את הנקניקיות בבלילת הציפוי ומעבירים מהר לטיגון בסיר, מטגנים משני הצדדים עד להשחמה. יש לשים לב שהלהבה לא גבוהה מידי כדי שלא ישרפו מהר.
  7. כאשר הנקניקיות מושחמות משני הצדדים מוציאים מהסיר לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את שאריות השמן.
  8. דוקרים את הנקניקייה בשיפוד ודוחפים אותו כמעט עד הסוף.
  9. מגישים את הנקניקיות חמות והכי טעים בתוספת צ׳ילי מתוק.

תמונות הכנה

קורן דוג ישראלי
קורן דוג ישראלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *