• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קציצות בשר עם שעועית לבנה

26 באוקטובר 2013 by דנה רביב 10 תגובות

קציצות בשר עם שעועית לבנה היא ארוחת הצהריים המושלמת עבור רבים מבני משפחתי.  המנה מזכירה מרק שעועית עם בשר אבל מאז שיש לי ילדים אני מכינה את המתכון שלי עם קציצות בשר איכותיות ותוספת של אורז לבן, האורז משתלב נהדר עם שעועית לבנה והילדים מעדיפים קציצות מאשר נתחי בשר. אתם לא מאמינים כמה מחמאות אני מקבלת מהילדים ״אמא זה ממש טעים, אפשר עוד?״ ובינינו.. זה הכיף הכי גדול כשמכינים אוכל למשפחה. תהליך ההכנה מאוד פשוט אז קדימה להכין.

הדפסה
קציצות בשר עם שעועית לבנה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  2 שעות
זמן כולל:  2 שעות 15 דקות
מרכיבים
לקציצות הבשר:
  • 500 גרם בשר בקר טחון (אני משתמשת בבשר שייטל טחון)
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור (אפשר פחות)
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס מים (לסיר)
לרוטב:
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות- בערך ½ 2 כפות גדושות
  • 1 עגבניה
  • 1 קופסאת שימורים של שעועית לבנה עם הרוטב (אפשר קפואה אך בשימורים הרבה יותר טעים)
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה פפריקה
  • 1 כפית שטוחה אבקת מרק
  • 1 ליטר מים
הוראות הכנה
  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות מים ומערבבים היטב בידיים עד שתערובת הבשר אחידה.
  3. יוצקים את כוס המים לסיר ומניחים על להבה בינונית גבוהה.
  4. מכינים קציצות בגודל של כדורים קטנים ומניחים אחד אחד בתוך הסיר עם המים (כאשר המים רותחים)
  5. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים למשך כ- 10 דקות, שימו לב שהמים לא יגמרו וישרפו הקציצות. במידה וצריך מוסיפים עוד מים.
  6. מגרדים את העגבניה בפומפייה ומוסיפים לסיר.
  7. מוסיפים גם את רסק העגבניות, השעועית עם הרוטב מהקופסא, התבלינים והמים (כליטר).
  8. בוחשים מעט, מכסים חלקית את הסיר ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שעתיים. (הקפידו לבחוש מידי פעם כי השעועית שוקעת).
  10. הרוטב מעט מסמיך אך אם אתם רוצים שיסמיך יותר ניתן להסיר את המכסה לחלוטין ולבשל עוד חצי שעה ללא מכסה כדי שהנוזלים יתאדו.
הערות
מגישים בליווי אורז לבן או לחם/חלה טרייה (או מצה בפסח 🙂 ).
בתאבון!
3.3.3077

תמונות הכנה

קציצות בשר עם שעועית לבנה - הכנת הקציצות 1
קציצות בשר עם שעועית לבנה – הכנת הקציצות 1
קציצות בשר עם שעועית לבנה - הכנת הקציצות 2
קציצות בשר עם שעועית לבנה – הכנת הקציצות 2
קציצות בשר עם שעועית לבנה - הכנת הקציצות 3
קציצות בשר עם שעועית לבנה – הכנת הקציצות 3
קציצות בשר עם שעועית לבנה - בישול השעועית והקציצות
קציצות בשר עם שעועית לבנה – בישול השעועית והקציצות

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:ארוחת צהריים, יום כיפור, כשר לפסח

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. קאשי עפרה תגובה מאת:

    13 בדצמבר 2016 אל13:46

    היי רציתי לשאול האם אפשר את הקציצות בשר לשים אחרי ששמים את השעועית?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בדצמבר 2016 אל15:33

      היי עפרה
      את יכולה להכניס את הקציצות לאחר שהשעועית מתבשלת ברוטב אך זה ישנה את הטעם לחלוטין,
      לפי המתכון שרשמתי, הקציצות נסגרות המהלך הבישול ההתחלתי במים ומפרישות טעם מיוחד לרוטב.
      תוכלי בהחלט לנסות ואני בטוחה שיצא טעים.
      יום מקסים.

      הגב
  2. shila תגובה מאת:

    2 במאי 2016 אל17:24

    שלום לך דנה! הכנתי את הקציצות עם שעועית לבנה (קנויה כפי שהמלצת ובצדק יש לי שעועית קפואה חצי מבושלת אבל השעועית הזו בקופס' השימורים היא יותר רכה ) יצא מעולה!
    הכנתי עם חצי בקר + חצי חזה עוף טחון יצאו קציצות רכות וטעימות לחיך מ ע ו לה ! מאמצת את המתכון כולם ביקשו את המתכון ! תמיד חוזרת לאתרך הניפלא והמפורט של המתכונים תודה לך! shila

    הגב
    • shila תגובה מאת:

      2 במאי 2016 אל17:26

      מעונינת להכין את הפאי רועים ! ויש לי שאלה אולי יש לך מתכון לבולונז בלי רסק אשמח לקבל תשובה! תודה לך דנה

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        9 במאי 2016 אל23:23

        היי שילה.
        תוכלי לוותר על הרסק… הרוטב יהיה לא פחות טעים!
        ממליצה להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים במיוחד כאשר מוותרחם על רסק העגבניות…
        יום טוב.

        הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 במאי 2016 אל23:22

      היי שילה,
      תודה רבה אני מאוד שמחה לשמוע.
      יום מקסים.

      הגב
  3. מירב תגובה מאת:

    11 במרץ 2016 אל15:06

    הי, לא צריך ביצה כדי שהקציצות ידבקו טוב?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 במרץ 2016 אל9:30

      היי מירב, אין צורך להוסיף ביצה. הבשר נדבק היטב כאשר מעבדים אותו מספיק.
      יום מקסים.

      הגב
  4. אושרת תגובה מאת:

    31 באוקטובר 2013 אל22:23

    היי דנה
    מה שלומך? אני רוצה להגיד לך שהכנתי את המתכון הזה והוא מעולה תודה.
    בעלי שיהיה בראי לקח עוד מנה נוספת..
    יישר כוח.
    לילה טוב ואחלה סופש
    אושרת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 באוקטובר 2013 אל22:51

      שלום אושרת, אני שמחה לשמוע… המתכון הזה פופולארי מאוד גם אצלנו בבית.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים