• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות פקאן

20 באוקטובר 2013 by דנה רביב 11 תגובות

עוגיות פקאן נימוחות, שילוב של עוגיות חמאה עם פקאן גרוס וציפוי מתוק של אבקת סוכר… העוגיות הללו הן פינוק מתוק בגודל ביס והן מתחסלות במהירות.
אגב ניתן למצוא עוגיות פקאן בכל חתונה במקסיקו (ולכן הן גם נקראות עוגיות חתונה מקסיקניות). אזהרה: יש לאחסן במיכל נעול כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן…

הדפסה
עוגיות פקאן
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 65
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ¾ 1 כוסות קמח
  • 1 כוס אגוזי פקאן טחונים גס
לציפוי:
  • ¾ כוס אבקת סוכר
הוראות הכנה
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה (לא מקציף) מערבבים את החמאה עם ½ כוס אבקת הסוכר למשך כדקה.
  2. בעזרת מרית מגרדים מעט את דפנות הקערה ומוסיפים תמצית וניל ומלח, מערבבים כמה שניות.
  3. מגרדים שוב את דפנות הקערה ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שכמעט כל הקמח נעלם.
  4. מוסיפים את אגוזי הפקאן ובוחשים בעדינות כדי להטמיע אותם לתוך הבצק. (לא לערבב יותר מידי).
  5. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח במקרר כ-15 דקות.
  6. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כס"מ וחצי (גודל של זית).
  8. מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים למשך 15 דקות, העוגיות נשארות בהירות אך הן אפויות.
  10. מניחים לעוגיות להתקרר למשך כעשר דקות.
  11. מכינים בקערה קטנה את ¾ כוס אבקת הסוכר לציפוי העוגיות.
  12. מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר ומנחים אותן על רשת כדי שיתקררו מכל הצדדים.
3.3.3077

עוגיות פקאן – תמונות הכנה

הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 3
הוספת הפקאן לבצק
הוספת הפקאן לבצק
לאחר ערבוב
לאחר ערבוב
הכנת כדורי הבצק על התבנית
הכנת כדורי הבצק על התבנית
לאחר אפייה
לאחר אפייה
ציפוי העוגיות באבקת סוכר
ציפוי העוגיות באבקת סוכר
עוגיות פקאן
עוגיות פקאן

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:ליד הקפה, מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. עליזה תגובה מאת:

    17 במאי 2021 אל20:39

    עוגיות מעולות.. אני התמכרתי וכך גם נכדיי. לא מפזרת א. סוכר ומספיק מתוק וטעים אש?

    הגב
  2. שטערנא תגובה מאת:

    8 במאי 2017 אל4:28

    עוגיות מדהימות.
    אני עושה אותם עם שקדים אגוזים פקאנים. כל פעם משהו אחר. מוסיפה לזה חתיכות קטנות גם. וכל פעם הם להיט. תודה רבה רבה על מתכון מושלם!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 במאי 2017 אל8:43

      תודה רבה וסופש נעים

      הגב
  3. פולי תגובה מאת:

    13 בדצמבר 2013 אל17:25

    עוגיות אש!!!

    הגב
  4. אלומה תגובה מאת:

    31 באוקטובר 2013 אל19:39

    היי דנה,
    העוגיות נראות מדהים!
    המשפחה שלי לא אוהבת שמפזרים למעלה אבקת סוכר (אני לא מבינה למה..),
    אז אם אני לא אצפה את העוגיות באבקת סוכר ,להוסיף את האבקה לבצק?
    תודה רבה על מתכונים טעימים!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 באוקטובר 2013 אל20:23

      היי אלומה, אין בעיה, את לא חייבת לצפות את העוגיות פקאן באבקת סוכר ואין צורך להוסיף סוכר לבצק מעבר למה שרשום במתכון.

      הגב
      • אלומה תגובה מאת:

        31 באוקטובר 2013 אל20:59

        סבבה 🙂
        תודה רבה. אכין מחר או בשבוע הבא ואחזור לדווח 🙂
        תודה על מתכונים פשוטים אך סופר טעימים!
        שבת שלום!

        הגב
      • אלומה תגובה מאת:

        31 באוקטובר 2013 אל21:11

        עוד שאלה ברשותך.
        יש לי פקאנים שלמים,אפשר פשוט לשבור אותם לחתיכות קטנות (באמצעות דופק שניצילים)
        או שכדאי לקנות פקאן קצוץ?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          31 באוקטובר 2013 אל21:51

          את יכולה לשבור את הפקאן בעזרת פטיש אך שימי לב שהפקאן צריך להיות קצוץ דק מאוד.

          הגב
  5. מיכל תגובה מאת:

    31 באוקטובר 2013 אל17:42

    אין צורך באבקת אפיה או סודה לשתיה???

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 באוקטובר 2013 אל20:19

      היי מיכל, לא… אין צורך (והן יוצאות מדהים!).

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים