עוגת קינמון היא עוגה בחושה רכה ונימוחה שבמרכזה יש נגיעות מתוקות של סוכר וקינמון ומעליה ציפוי קריספי ממכר!
מה שהכי כיף בעוגה זה שפשוט מערבבים הכל בקערה, קלה מאוד להכנה וממלאה את הבית בריח קינמון משגע…
רוצו להכין! אפשר לוותר הערב על הנרות הריחניים…
מרכיבים
- 3 ביצים
- ¼ 1 כוסות סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 1 כוס שמן
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- ½ כפית סודה לשתייה
לתערובת הקינמון:
- ⅓ כוס סוכר חום כהה- דביק
- 1 כפית גדושה קינמון
- 3 כפיות סוכר לבן
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ. (אני משתמשת בתבנית מתפרקת ומניחה נייר אפייה בתחתית.
- מערבבים בקערה גדולה: ביצים, שמן, שמנת חמוצה וסוכר עד לתערובת אחידה ללא גושים.
- מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ובוחשים עד שהתערובת חלקה, לא יותר מידי כדי שהעוגה לא תהיה קשה.
- בקערה קטנה מערבבים את שני סוגי הסוכר עם הקינמון.
- יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית ומפזרים בעדינות חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון.
- בזהירות רבה יוצקים את שאר הבלילה שנותרה מעל לציפוי הסוכר כך שתכסה את כולו, שימו לב שניתן להשתמש בכף גדולה כדי לצקת את הבלילה על מנת שהסוכר לא ישקע. (גם אם לא כיסיתם הכל זה בסדר).
- מפזרים את שאר הציפוי באופן שווה מעל פני העוגה.
- אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד ששיפוד או קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים.
הערות
שומרים את העוגה במקרר.
בתאבון!
בתאבון!
רק חייבת להגיד שהמתכון לעוגה הזו הוא המתכון האהוב עליי ובכללי העוגה שאני הכי אוהבת להכין!!! מבטיחה שכל פעם מחדש יוצא אגדה!
אני הורדתי את כמות הסוכר שבתוך תערובת העוגה לשלושת רבעי כוס סוכר לבן ככה שהיא לא יוצאת סופר מתוקה ועדיין ללקק את האצבעות!
היי שירן
תודה רבה לך על התגובה מאוד שמחתי לקרוא אותה…
יום מקסים
היי כיצד נרשמים לעדכונים במייל?
היי, לחצי כאן לקבלת עדכונים במייל
עוגה נפלאה. קמח כוסמין במקום קמח לבן. מחצית מכמות השמן והסוכר. יוגורט במקום שמנת חמוצה ועדיין יוצאת להיט.
תודה
Can u explain the baking powder? Do u use self rising flour?
Hi Vivian,
I use self rising flour but you can also use regular flour with baking powder.
1 cup of flour + 1 teaspoon of baking powder = 1 cup of self rising flour
שווה ביותר. חוסלה תוך 24 שעות. עשיתי עם קמח ללא גלוטן ויצאה מעולה.
תודה על מתכון קל ,פשוט וטעיםםם
היי, המתכון ניראה מעולה!
אני רוצה עוגה פרווה, יש אפשרות להמיר את השמנת חמוצה במשהו אחר?
היי נועה
3/4 כוס מיץ תפוזים או מים,
פחות ממליצה מאחר וזה ישנה את מרקם העוגה.
הכנתי אותה עם שמנת מתוקה ו3 כפיות יוגורט במקום השמנת החמוצה ושכחתי לשים אבקת סודה לשתייה אבל עם כל זה יצאה עוגה טעימה מאוד ואוורירית! אימצתי את המתכון…תודה (:
האם אפשר להשתמש במקום בסוכר חום כהה בסוכר חום בהיר (דמררה)?
היי יעל
אין בעיה להשתמש בסוכר מסוג דמררה,
יום מקסים
עוגה טעימה מאוד.
היום החלטתי להוריד את כמות הסוכר.
תודה לך,
יצא מאד טעים (קצת אולי מדי רטוב למרות שהוצאתי בקיסם יבש פחות או יותר).
היי דבי,
אני שמחה לשמוע.
אולי בפעם הבאה תוסיפי עוד מספר דקות לאפייה.
חג שמח
הי!
הבלילה יצאה מאד נוזלית זה הגיוני?
השתמשתי בביצים L.
אודה לתשובה מהירה!
תודה רבה!
היי דבי,
השתמשת בגודל הביצים הנכון, אל דאגה הבלילה בסדר גמור.
שימי לב לבדוק את העוגה לפני שאת מוציאה מהתנור מאחר ואולי תצטרכי לאפות אותה מעט יותר זמן (בדקי עם קיסם).
שבת שלום
שלום דנה,
העוגה יוצאת טעימה להפליא ממש מעדן, כבר הכנתי אותה כמה פעמים.
שאלה לי אליך כרגע אין לי בבית קמח תופח האם ניתן להכין את העוגה עם קמח רגיל בתוספת א. אפיה ואם כן מה הכמות של הקמח וא. האפיה במידה ומחליפים בין קמח תופח לקמח רגיל?
אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי, אני רוצה להכין זאת עוד לפני שבת עבור שמחה של ידידה ולהעביר לה את העוגה כשהיא כבר מצוננת.
תודה מראש
שלום,
אני מתנצלת שלא ראיתי את ההודעה קודם (לא הייתי בארץ תקופה). במידה ותהיי במצב זה שוב, ניתן להמיר כל כוס קמח תופח בכוס קמח רגיל + כפית מדידה של אבקת אפייה.
כלומר, עבור עוגת קינמון זה יוצא כוס וחצי קמח רגיל + חצי כפית מדידה של אבקת אפייה.
עוגת קינמון אליפות!!
תודה רבה מיכל, שיהיה סוף שבוע נפלא.
אתר גאוני תודה רבה אחלה מתכונים קלים טעימים ולא מסובכים כל הכבוד
סליחה על השגיאה התכוונתי לשאול אם אפשר להקפיא את העוגה עד למוצאי החג?
היי חיה, בהחלט ניתן להקפיא את העוגה ולהפשיר בטמ״פ החדר.
העוגה תישאר לחה ועסיסית.
גמר חתימה טובה.
שלום דנה שבוע טוב וגמר חתימה טובה!
עוגת הקינמון נראית לי עוגה מגרה וקלה לשבירת הצום, הייתי רוצה לדעת האם זה אפשרי שאכין אותה היום ואופים אותה עדלמוצאי הצום??
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה רבה
חיה
העוגה יוצאת נמוכה?
הכנתי עם שמנת חמוצה פרווה טופוטי ויצאה עוגה מעולה, רכה וטעימה. תודה.
אפשר לשים ברוטב סוכר רגיל במקום חום או אולי משהו אחר?
היי הדר, בעוגת הקינמון אין רוטב אלא תערובת של סוכר וקינמון יבש שנמסים בזמן האפייה.
אם כוונתך לתערובת הסוכר אז אי אפשר להחליף את הסוכר החום כי הוא מהווה מרכיב משמעותי שמשפיע על טעם העוגה…
יום טוב…
בוקר טוב דנה, הכנתי את העוגה ביום חמישי (בשתי תבניות אינגליש קייק) ולא נשאר כלום לשבת…. אז יום שישי הכנתי שוב… עוגה מ-ע-ו-ל-ה קיבלתי המון מחמאות, ואני מעבירה אותן אלייך… עוגה ממש טעימה!!!!!!
שאלה קטנה, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה על מנת שהעוגה תהיה פרווה? מיץ תפוזים? מים?
תודה ושבוע טוב, עינת
בוקר טוב עינת, אני שמחה מאוד לשמוע על כל המחמאות שקיבלת!
לגבי המרת העוגה לפרווה: תוכלי להחליף את השמנת חמוצה ב- 2/3 כוס מיץ תפוזים או 3/4 כוס רסק תפוחים (נמצא במחלקת השימורים בסופר).
בהצלחה ויום מקסים!
היי דנה, אתר נהדר לאוכל קל ומהיר להכנה, תודה לך!!! לגביי את העוגה הספציפית הזאת אני רוצה להכין באינגליש קייק. כמה תבניות אני צריכה (במקום תבנית קוטר 24) ? לא אכפת לי להוסיף כמויות של מצרכים שיצאו אפילו 3 תבניות, אם כן תוכלי לעזור לי בכמויות?
היי עינת, תודה, את יכולה להכין את עוגת הקינמון לפי כמות המרכיבים שבמתכון בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. שימי לב שזמן האפייה בתנור יתקצר בכ-10 דקות, בדקי את העוגה כדי שלא תתייבש מידי. בהצלחה.
דנה, תודה על התגובה המהירה!!!! יום מקסים!!! (-:
עוגה מעולה!! תודה רבה!
תודה אתי, שמחה שאהבת את העוגת קינמון.
שלום דנה! בעקבות העוגת חלווה שלך שקצרתי מחמאות אין סופיות שהיא כל כך רכה וטעימה תנוסה בקרוב גם המתכון הנ"ל עוגת קינמון שהיא נראית לי ממש טעימה כמו כל מתכונייך תודה shila