עוגת קינמון

עוגת קינמון היא עוגה בחושה רכה ונימוחה שבמרכזה יש נגיעות מתוקות של סוכר וקינמון ומעליה ציפוי קריספי ממכר!
מה שהכי כיף בעוגה זה שפשוט מערבבים הכל בקערה, קלה מאוד להכנה וממלאה את הבית בריח קינמון משגע…
רוצו להכין! אפשר לוותר הערב על הנרות הריחניים…

עוגת קינמון
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • ¼ 1 כוסות סוכר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 כוס שמן
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • ½ כפית סודה לשתייה
לתערובת הקינמון:
  • ⅓ כוס סוכר חום כהה- דביק
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • 3 כפיות סוכר לבן
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ. (אני משתמשת בתבנית מתפרקת ומניחה נייר אפייה בתחתית.
  3. מערבבים בקערה גדולה: ביצים, שמן, שמנת חמוצה וסוכר עד לתערובת אחידה ללא גושים.
  4. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ובוחשים עד שהתערובת חלקה, לא יותר מידי כדי שהעוגה לא תהיה קשה.
  5. בקערה קטנה מערבבים את שני סוגי הסוכר עם הקינמון.
  6. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית ומפזרים בעדינות חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון.
  7. בזהירות רבה יוצקים את שאר הבלילה שנותרה מעל לציפוי הסוכר כך שתכסה את כולו, שימו לב שניתן להשתמש בכף גדולה כדי לצקת את הבלילה על מנת שהסוכר לא ישקע. (גם אם לא כיסיתם הכל זה בסדר).
  8. מפזרים את שאר הציפוי באופן שווה מעל פני העוגה.
  9. אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד ששיפוד או קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים.
הערות
שומרים את העוגה במקרר.
בתאבון!

עוגת קינמון – תמונות הכנה

עוגת קינמון
עוגת קינמון
עוגת קינמון
פרוסה של עוגת קינמון





28 תגובות עבור - “עוגת קינמון”

  1. הכנתי אותה עם שמנת מתוקה ו3 כפיות יוגורט במקום השמנת החמוצה ושכחתי לשים אבקת סודה לשתייה אבל עם כל זה יצאה עוגה טעימה מאוד ואוורירית! אימצתי את המתכון…תודה (:

    1. היי דבי,
      השתמשת בגודל הביצים הנכון, אל דאגה הבלילה בסדר גמור.
      שימי לב לבדוק את העוגה לפני שאת מוציאה מהתנור מאחר ואולי תצטרכי לאפות אותה מעט יותר זמן (בדקי עם קיסם).
      שבת שלום

  2. שלום דנה,
    העוגה יוצאת טעימה להפליא ממש מעדן, כבר הכנתי אותה כמה פעמים.
    שאלה לי אליך כרגע אין לי בבית קמח תופח האם ניתן להכין את העוגה עם קמח רגיל בתוספת א. אפיה ואם כן מה הכמות של הקמח וא. האפיה במידה ומחליפים בין קמח תופח לקמח רגיל?
    אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי, אני רוצה להכין זאת עוד לפני שבת עבור שמחה של ידידה ולהעביר לה את העוגה כשהיא כבר מצוננת.
    תודה מראש

    1. שלום,
      אני מתנצלת שלא ראיתי את ההודעה קודם (לא הייתי בארץ תקופה). במידה ותהיי במצב זה שוב, ניתן להמיר כל כוס קמח תופח בכוס קמח רגיל + כפית מדידה של אבקת אפייה.
      כלומר, עבור עוגת קינמון זה יוצא כוס וחצי קמח רגיל + חצי כפית מדידה של אבקת אפייה.

  3. שלום דנה שבוע טוב וגמר חתימה טובה!
    עוגת הקינמון נראית לי עוגה מגרה וקלה לשבירת הצום, הייתי רוצה לדעת האם זה אפשרי שאכין אותה היום ואופים אותה עדלמוצאי הצום??
    אשמח לקבל תשובה בהקדם
    תודה רבה
    חיה

    1. היי הדר, בעוגת הקינמון אין רוטב אלא תערובת של סוכר וקינמון יבש שנמסים בזמן האפייה.
      אם כוונתך לתערובת הסוכר אז אי אפשר להחליף את הסוכר החום כי הוא מהווה מרכיב משמעותי שמשפיע על טעם העוגה…
      יום טוב…

  4. בוקר טוב דנה, הכנתי את העוגה ביום חמישי (בשתי תבניות אינגליש קייק) ולא נשאר כלום לשבת…. אז יום שישי הכנתי שוב… עוגה מ-ע-ו-ל-ה קיבלתי המון מחמאות, ואני מעבירה אותן אלייך… עוגה ממש טעימה!!!!!!
    שאלה קטנה, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה על מנת שהעוגה תהיה פרווה? מיץ תפוזים? מים?
    תודה ושבוע טוב, עינת

    1. בוקר טוב עינת, אני שמחה מאוד לשמוע על כל המחמאות שקיבלת!
      לגבי המרת העוגה לפרווה: תוכלי להחליף את השמנת חמוצה ב- 2/3 כוס מיץ תפוזים או 3/4 כוס רסק תפוחים (נמצא במחלקת השימורים בסופר).
      בהצלחה ויום מקסים!

  5. היי דנה, אתר נהדר לאוכל קל ומהיר להכנה, תודה לך!!! לגביי את העוגה הספציפית הזאת אני רוצה להכין באינגליש קייק. כמה תבניות אני צריכה (במקום תבנית קוטר 24) ? לא אכפת לי להוסיף כמויות של מצרכים שיצאו אפילו 3 תבניות, אם כן תוכלי לעזור לי בכמויות?

    1. היי עינת, תודה, את יכולה להכין את עוגת הקינמון לפי כמות המרכיבים שבמתכון בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. שימי לב שזמן האפייה בתנור יתקצר בכ-10 דקות, בדקי את העוגה כדי שלא תתייבש מידי. בהצלחה.

  6. שלום דנה! בעקבות העוגת חלווה שלך שקצרתי מחמאות אין סופיות שהיא כל כך רכה וטעימה תנוסה בקרוב גם המתכון הנ"ל עוגת קינמון שהיא נראית לי ממש טעימה כמו כל מתכונייך תודה shila

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *