• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת קינמון

14 באוקטובר 2013 by דנה רביב 38 תגובות

עוגת קינמון היא עוגה בחושה רכה ונימוחה שבמרכזה יש נגיעות מתוקות של סוכר וקינמון ומעליה ציפוי קריספי ממכר!
מה שהכי כיף בעוגה זה שפשוט מערבבים הכל בקערה, קלה מאוד להכנה וממלאה את הבית בריח קינמון משגע…
רוצו להכין! אפשר לוותר הערב על הנרות הריחניים…

הדפסה
עוגת קינמון
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  45 דקות
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • ¼ 1 כוסות סוכר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 כוס שמן
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • ½ כפית סודה לשתייה
לתערובת הקינמון:
  • ⅓ כוס סוכר חום כהה- דביק
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • 3 כפיות סוכר לבן
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ. (אני משתמשת בתבנית מתפרקת ומניחה נייר אפייה בתחתית.
  3. מערבבים בקערה גדולה: ביצים, שמן, שמנת חמוצה וסוכר עד לתערובת אחידה ללא גושים.
  4. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ובוחשים עד שהתערובת חלקה, לא יותר מידי כדי שהעוגה לא תהיה קשה.
  5. בקערה קטנה מערבבים את שני סוגי הסוכר עם הקינמון.
  6. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית ומפזרים בעדינות חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון.
  7. בזהירות רבה יוצקים את שאר הבלילה שנותרה מעל לציפוי הסוכר כך שתכסה את כולו, שימו לב שניתן להשתמש בכף גדולה כדי לצקת את הבלילה על מנת שהסוכר לא ישקע. (גם אם לא כיסיתם הכל זה בסדר).
  8. מפזרים את שאר הציפוי באופן שווה מעל פני העוגה.
  9. אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד ששיפוד או קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים.
הערות
שומרים את העוגה במקרר.
בתאבון!
3.3.3077

עוגת קינמון – תמונות הכנה

שימון התבנית
שימון התבנית
הכנת הבלילה
הכנת הבלילה
הוספת הקמח
הוספת הקמח
תערובת הסוכר
תערובת הסוכר
שכבה ראשונה בתוספת תערובת הסוכר
שכבה ראשונה בתוספת תערובת הסוכר
שכבה שניה
שכבה שניה
לפני אפייה
לפני אפייה
עוגת קינמון
עוגת קינמון
עוגת קינמון
פרוסה של עוגת קינמון

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, מתאים להכנה עם ילדים, עוגות בחושות, עוגת השבוע

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שירן תגובה מאת:

    15 באפריל 2021 אל17:21

    רק חייבת להגיד שהמתכון לעוגה הזו הוא המתכון האהוב עליי ובכללי העוגה שאני הכי אוהבת להכין!!! מבטיחה שכל פעם מחדש יוצא אגדה!
    אני הורדתי את כמות הסוכר שבתוך תערובת העוגה לשלושת רבעי כוס סוכר לבן ככה שהיא לא יוצאת סופר מתוקה ועדיין ללקק את האצבעות!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 במאי 2021 אל11:10

      היי שירן
      תודה רבה לך על התגובה מאוד שמחתי לקרוא אותה…
      יום מקסים

      הגב
  2. יופי תגובה מאת:

    14 באוקטובר 2018 אל15:19

    היי כיצד נרשמים לעדכונים במייל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוקטובר 2018 אל15:58

      היי, לחצי כאן לקבלת עדכונים במייל

      הגב
    • סיגל תגובה מאת:

      8 בינואר 2019 אל9:01

      עוגה נפלאה. קמח כוסמין במקום קמח לבן. מחצית מכמות השמן והסוכר. יוגורט במקום שמנת חמוצה ועדיין יוצאת להיט.
      תודה

      הגב
  3. Vivian Lindner תגובה מאת:

    8 בספטמבר 2018 אל16:12

    Can u explain the baking powder? Do u use self rising flour?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוקטובר 2018 אל13:06

      Hi Vivian,
      I use self rising flour but you can also use regular flour with baking powder.
      1 cup of flour + 1 teaspoon of baking powder = 1 cup of self rising flour

      הגב
  4. סיגל תגובה מאת:

    18 באוגוסט 2018 אל11:13

    שווה ביותר. חוסלה תוך 24 שעות. עשיתי עם קמח ללא גלוטן ויצאה מעולה.
    תודה על מתכון קל ,פשוט וטעיםםם

    הגב
  5. נועה תגובה מאת:

    27 ביולי 2018 אל16:49

    היי, המתכון ניראה מעולה!
    אני רוצה עוגה פרווה, יש אפשרות להמיר את השמנת חמוצה במשהו אחר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2018 אל17:52

      היי נועה
      3/4 כוס מיץ תפוזים או מים,
      פחות ממליצה מאחר וזה ישנה את מרקם העוגה.

      הגב
  6. קורל תגובה מאת:

    30 במרץ 2017 אל14:55

    הכנתי אותה עם שמנת מתוקה ו3 כפיות יוגורט במקום השמנת החמוצה ושכחתי לשים אבקת סודה לשתייה אבל עם כל זה יצאה עוגה טעימה מאוד ואוורירית! אימצתי את המתכון…תודה (:

    הגב
  7. יעל תגובה מאת:

    28 בינואר 2017 אל15:34

    האם אפשר להשתמש במקום בסוכר חום כהה בסוכר חום בהיר (דמררה)?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בפברואר 2017 אל14:47

      היי יעל
      אין בעיה להשתמש בסוכר מסוג דמררה,
      יום מקסים

      הגב
  8. שני תגובה מאת:

    4 בינואר 2017 אל9:17

    עוגה טעימה מאוד.
    היום החלטתי להוריד את כמות הסוכר.

    הגב
  9. דבי תגובה מאת:

    25 בדצמבר 2016 אל22:59

    תודה לך,
    יצא מאד טעים (קצת אולי מדי רטוב למרות שהוצאתי בקיסם יבש פחות או יותר).

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בדצמבר 2016 אל12:15

      היי דבי,
      אני שמחה לשמוע.
      אולי בפעם הבאה תוסיפי עוד מספר דקות לאפייה.
      חג שמח

      הגב
  10. דבי תגובה מאת:

    22 בדצמבר 2016 אל17:52

    הי!

    הבלילה יצאה מאד נוזלית זה הגיוני?
    השתמשתי בביצים L.
    אודה לתשובה מהירה!
    תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 בדצמבר 2016 אל11:40

      היי דבי,
      השתמשת בגודל הביצים הנכון, אל דאגה הבלילה בסדר גמור.
      שימי לב לבדוק את העוגה לפני שאת מוציאה מהתנור מאחר ואולי תצטרכי לאפות אותה מעט יותר זמן (בדקי עם קיסם).
      שבת שלום

      הגב
  11. Chaya תגובה מאת:

    1 ביולי 2016 אל0:30

    שלום דנה,
    העוגה יוצאת טעימה להפליא ממש מעדן, כבר הכנתי אותה כמה פעמים.
    שאלה לי אליך כרגע אין לי בבית קמח תופח האם ניתן להכין את העוגה עם קמח רגיל בתוספת א. אפיה ואם כן מה הכמות של הקמח וא. האפיה במידה ומחליפים בין קמח תופח לקמח רגיל?
    אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי, אני רוצה להכין זאת עוד לפני שבת עבור שמחה של ידידה ולהעביר לה את העוגה כשהיא כבר מצוננת.
    תודה מראש

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 ביולי 2016 אל10:11

      שלום,
      אני מתנצלת שלא ראיתי את ההודעה קודם (לא הייתי בארץ תקופה). במידה ותהיי במצב זה שוב, ניתן להמיר כל כוס קמח תופח בכוס קמח רגיל + כפית מדידה של אבקת אפייה.
      כלומר, עבור עוגת קינמון זה יוצא כוס וחצי קמח רגיל + חצי כפית מדידה של אבקת אפייה.

      הגב
  12. מיכל תגובה מאת:

    3 בדצמבר 2015 אל23:19

    עוגת קינמון אליפות!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בדצמבר 2015 אל8:58

      תודה רבה מיכל, שיהיה סוף שבוע נפלא.

      הגב
    • ריקי תגובה מאת:

      22 בינואר 2016 אל9:45

      אתר גאוני תודה רבה אחלה מתכונים קלים טעימים ולא מסובכים כל הכבוד

      הגב
  13. חיה תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2015 אל23:40

    סליחה על השגיאה התכוונתי לשאול אם אפשר להקפיא את העוגה עד למוצאי החג?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 באוקטובר 2015 אל23:41

      היי חיה, בהחלט ניתן להקפיא את העוגה ולהפשיר בטמ״פ החדר.
      העוגה תישאר לחה ועסיסית.
      גמר חתימה טובה.

      הגב
  14. חיה תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2015 אל23:40

    שלום דנה שבוע טוב וגמר חתימה טובה!
    עוגת הקינמון נראית לי עוגה מגרה וקלה לשבירת הצום, הייתי רוצה לדעת האם זה אפשרי שאכין אותה היום ואופים אותה עדלמוצאי הצום??
    אשמח לקבל תשובה בהקדם
    תודה רבה
    חיה

    הגב
  15. שרית תגובה מאת:

    15 במאי 2015 אל15:24

    העוגה יוצאת נמוכה?

    הגב
  16. מיכל תגובה מאת:

    21 בדצמבר 2014 אל5:19

    הכנתי עם שמנת חמוצה פרווה טופוטי ויצאה עוגה מעולה, רכה וטעימה. תודה.

    הגב
  17. הדר תגובה מאת:

    24 בפברואר 2014 אל20:27

    אפשר לשים ברוטב סוכר רגיל במקום חום או אולי משהו אחר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בפברואר 2014 אל11:07

      היי הדר, בעוגת הקינמון אין רוטב אלא תערובת של סוכר וקינמון יבש שנמסים בזמן האפייה.
      אם כוונתך לתערובת הסוכר אז אי אפשר להחליף את הסוכר החום כי הוא מהווה מרכיב משמעותי שמשפיע על טעם העוגה…
      יום טוב…

      הגב
  18. עינת תגובה מאת:

    10 בנובמבר 2013 אל10:18

    בוקר טוב דנה, הכנתי את העוגה ביום חמישי (בשתי תבניות אינגליש קייק) ולא נשאר כלום לשבת…. אז יום שישי הכנתי שוב… עוגה מ-ע-ו-ל-ה קיבלתי המון מחמאות, ואני מעבירה אותן אלייך… עוגה ממש טעימה!!!!!!
    שאלה קטנה, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה על מנת שהעוגה תהיה פרווה? מיץ תפוזים? מים?
    תודה ושבוע טוב, עינת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בנובמבר 2013 אל10:23

      בוקר טוב עינת, אני שמחה מאוד לשמוע על כל המחמאות שקיבלת!
      לגבי המרת העוגה לפרווה: תוכלי להחליף את השמנת חמוצה ב- 2/3 כוס מיץ תפוזים או 3/4 כוס רסק תפוחים (נמצא במחלקת השימורים בסופר).
      בהצלחה ויום מקסים!

      הגב
  19. עינת תגובה מאת:

    5 בנובמבר 2013 אל8:43

    היי דנה, אתר נהדר לאוכל קל ומהיר להכנה, תודה לך!!! לגביי את העוגה הספציפית הזאת אני רוצה להכין באינגליש קייק. כמה תבניות אני צריכה (במקום תבנית קוטר 24) ? לא אכפת לי להוסיף כמויות של מצרכים שיצאו אפילו 3 תבניות, אם כן תוכלי לעזור לי בכמויות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 בנובמבר 2013 אל9:14

      היי עינת, תודה, את יכולה להכין את עוגת הקינמון לפי כמות המרכיבים שבמתכון בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. שימי לב שזמן האפייה בתנור יתקצר בכ-10 דקות, בדקי את העוגה כדי שלא תתייבש מידי. בהצלחה.

      הגב
      • עינת תגובה מאת:

        5 בנובמבר 2013 אל10:28

        דנה, תודה על התגובה המהירה!!!! יום מקסים!!! (-:

        הגב
  20. אתי נ תגובה מאת:

    24 באוקטובר 2013 אל18:12

    עוגה מעולה!! תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוקטובר 2013 אל19:29

      תודה אתי, שמחה שאהבת את העוגת קינמון.

      הגב
  21. shila תגובה מאת:

    14 באוקטובר 2013 אל23:26

    שלום דנה! בעקבות העוגת חלווה שלך שקצרתי מחמאות אין סופיות שהיא כל כך רכה וטעימה תנוסה בקרוב גם המתכון הנ"ל עוגת קינמון שהיא נראית לי ממש טעימה כמו כל מתכונייך תודה shila

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים