• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מפרום

22 בספטמבר 2013 by דנה רביב 9 תגובות

את המתכון הזה קיבלתי מאמא שלי שהיתה מכינה מפרום כל שבוע כאשר היינו ילדים והיתה מגישה לנו אותו עם קוסקוס (עותק המתכון המקורי, כפי שניתן לראות מהתמונה שפרסמתי בעמוד הפייסבוק שלנו, עתיק במיוחד 🙂 ).
שילוב של תפוח אדמה עם "קציצה באמצע" ברוטב מתקתק… ריח משגע שמציף את הבית פשוט מחזיר אותי לילדות ואני יותר משמחה לשתף אתכם!
אני מבטיחה לכם שאין ילד שלא יתאהב מיד במאכל הזה.
תהנו…

הדפסה
מפרום
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  30 דקות
זמן בישול:  60 דקות
זמן כולל:  1 שעה 30 דקות
מרכיבים
  • 7-8 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • שמן לטיגון
מרכיבים למילוי:
  • 500 גרם בשר בקר טחון (אני משתמשת בשייטל טחון)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כף קמח
מרכיבים לבלילה:
  • 2 ביצים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות (קופסא קטנה)
  • ½ כוס מים
  • ¼ כפית מלח
מרכיבים לרוטב:
  • ½ 1 כוסות מים
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות (2 כפות גדושות מאוד)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • קערה עם קמח לציפוי תפוחי האדמה (בערך כוס)
הוראות הכנה
  1. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים במרכז לאורך.
  2. בכל חצי תפוח אדמה יוצרים חתך עמוק לאורך אך לא עד הסוף כדי שיווצר כיס שיכיל את המילוי.
  3. משרים את תפוחי האדמה בקערה עם מים קרים וכפית מלח.
הכנת המילוי:
  1. בקערה גדולה מערבבים את חומרי המילוי עד לתערובת אחידה.
  2. לוקחים מעט מתערובת המילוי |(בערך כף גדושה מאוד) ומכניסים לתוך הכיס בתפוח האדמה, שימו לב להכניס את המילוי עד לקצה המחובר אך שלא ישבר, (במידה והחלק העליון מתנתק זה לא כל כך נורא)
  3. מהדקים היטב כדי שלא יפתח אך לא לוחצים יותר מידי כדי שהמילוי לא יצא.
  4. לאחר שמסיימים למלא את כל תפוחי האדמה טובלים אותם בקמח משני הצדדים ומניחים בצלחת נקייה ויבשה.
הכנת הבלילה:
  1. מערבבים את מרכיבי הבלילה עד לתערובת חלקה ללא גושים.
  2. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית גבוהה ויוצקים שמן עד לגובה של כ-1 ס"מ.
  3. כשהשמן מספיק חם טובלים תפוח אדמה משני צידיו כדי שהבלילה תכסה את כולו ומניחים בעדינות בשמן, זהירות זה עלול ללכלך מעט בהתחלה (אם השמן חם מידי ניתן להנמיך מעט את הלהבה).
  4. מטגנים עד השחמה משני הצדדים ומוציאים בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג. אני משתמשת בכף ומזלג יחד כדי להפוך ולהוציא מהשמן. (לא לשפוך את שמן הטיגון כי נשתמש בו שוב).
  5. לאחר שמסיימים לטגן את כל תפוחי האדמה מסדרים אותם בסיר רחב מאוד ונמוך.
הכנת הרוטב:
  1. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל לתפוחי האדמה, משתדלים שהרוטב יכסה אותם עד לפחות חצי הגובה.
  2. כעת הגיע הזמן להשתמש בשמן הטיגון ששמרנו, יוצקים מעט מהשמן מעל למפרום כ-1/3 כוס, לא כדאי לוותר על השלב הזה מאחר וכל הטעמים המיוחדים של הטיגון נמצאים בשמן. (לדעתי זה סוד המפרום!)
  3. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך שעה, יש לפתוח את מכסה הסיר באמצע הבישול כדי לוודא שיש מספיק נוזלים ובמידה וצריך מוסיפים מעט מים. (מנערים מעט את הסיר כדי שתפוחי האדמה לא ידבקו לתחתית).
  4. כאשר תפוחי האדמה רכים מאוד ניתן להגיש...
הערות
אני ממליצה להגיש עם קוסקוס.
בתאבון!
3.3.3077

תמונות הכנה

מפרום - הכנת מילוי הבשר
מפרום – הכנת מילוי הבשר
מפרום - חיתוך תפוחי האדמה
מפרום – חיתוך תפוחי האדמה
מפרום - מילוי תפוח האדמה
מפרום – מילוי תפוח האדמה
מפרום - תפוחי האדמה ממולאים
מפרום – תפוחי האדמה ממולאים
מפרום - טבילת תפוחי האדמה המקומחים בבלילה
מפרום – טבילת תפוחי האדמה המקומחים בבלילה
מפרום - טיגון 1
מפרום – טיגון 1
מפרום - טיגון 2
מפרום – טיגון 2
מפרום - לאחר הטיגון
מפרום – לאחר הטיגון
מפרום - הוספת הרוטב לפני בישול
מפרום – הוספת הרוטב לפני בישול
מפרום - סיום הבישול
מפרום – סיום הבישול

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:סוכות, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. צילה תגובה מאת:

    10 באוקטובר 2014 אל20:36

    מעולה הכנתי עכשיו ויצא פגז, הוספתי בהארט, שדרוג קל

    הגב
  2. חלי תגובה מאת:

    25 בדצמבר 2013 אל11:18

    היי בוקר אור מה נשמע?
    לא שמים ביצה בתערובת הבשר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 בדצמבר 2013 אל21:09

      שלום חלי, אין צורך לשים ביצה בבשר. המשך שבוע נפלא.

      הגב
  3. ליאת תגובה מאת:

    15 בדצמבר 2013 אל8:42

    דנה, הכנתי פעם ראשונה את המתכון שלך למפרום והיתה הצלחה מסחררת! היו לי אורחים לשבת שהתענגו על כל ביס.
    מתכון אליפות! אין על המתכונים שלך. מכינה בעיניים עצומות!
    תודה לך על עוד מתכון מנצח
    ליאת ♥

    הגב
  4. חלי תגובה מאת:

    9 בדצמבר 2013 אל19:16

    היי ערב טוב לך
    קודם טובלים בביצה ואח"כ בקמח או להיפך?
    תודה וערב טוב לך

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 בדצמבר 2013 אל20:02

      היי חלי, את המפרום לפני הטיגון טובלים בקמח ולאחר מכן בתערובת הבלילה (כתוב בהוראות ההכנה כיצד להכין). המתכון עודכן.
      תודה רבה לך וערב טוב…

      הגב
  5. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2013 אל21:50

    תודה דנה

    הגב
  6. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2013 אל13:02

    היי דנה
    מה שלומיך? יש לי שאלה אפשר לוותר אל הקינמון ולשים משהו אחר ? לבן זוג שלי יש בעיה אם קינמון
    אשמח לתשובה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוקטובר 2013 אל13:33

      היי אושרת, בדר"כ מכינים מפרום עם תבלין קינמון או בהרט שטעמו דומה. אם בעלך אינו אוהב את טעם הקינמון את יכולה להכין ללא קינמון כלל ויצא לך מעולה!

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים