טחינה

אצלנו בבית אין ארוחה ללא טחינה, ולמה לא? תהליך ההכנה כל כך פשוט ומהיר שאין סיבה לא להכין. על מנת לזרז את תהליך ההכנה אני נוהגת להשתמש בבלנדר מוט חשמלי מכיון שהערבוב המהיר יוצר מרקם מוקצף ואוורירי. למי שאין, ניתן לערבב ידנית ולקבל תוצאה מעולה.

מתכון לטחינה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 כוס טחינה גולמית (רצוי 100% שומשום מלא)
  • 4 כפות מיץ לימון (אפשר משומר)
  • ¾ כפית מלח
  • 2 קוביות שום כתוש קפוא
  • ⅔ כוס מים קרים
ניתן להוסיף פטרוזיליה
הוראות הכנה
  1. יוצקים לקערה או לכלי של הבלנדר את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
  2. טועמים ומתקנים תיבול (מלח).
  3. בשלב זה ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולערבב בעזרת כף.
  4. אפשרות נוספת: ניתן להכין טחינה ירוקה על ידי הוספת הפטרוזיליה בשלב הטחינה עם המוט.
הערות
בתאבון!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *