• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

שקדים וצימוקים מסוכרים – חגיגה מרוקאית לראש השנה

27 באוגוסט 2013 by דנה רביב 2 תגובות

שקדים וצימוקים מסוכרים הוא מאכל מרוקאי שאוכלים בראש השנה, לא זו לא טנזיה כי אין בה פירות יבשים, סבתו של בעלי סיפרה לנו שהשם המקורי של המאכל הוא ז'ביב נואה (היא אומרת את זה יותר מרשים 🙂 ) אך בלי קשר לשם התבשיל, חברים… זה אחד המאכלים הכי טעימים של ראש השנה שאי פעם תטעמו! חמותי וסבתא של בעלי מכינות אותו קבוע בראש השנה ואני מבטיחה לכם שאחרי פעם אחת שתכינו את המתכון הזה הוא יצטרף לשולחן החג שלכם לעולמים. מדובר בשקדים מקורמלים בתוספת צימוקים שמשתלבים נהדר עם אורז לבן. בקיצור, חג שמח לכולם ואל תפספו את המתכון הזה!

הדפסה
שקדים וצימוקים מסוכרים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה: 
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  15 דקות
מרכיבים
  • 5 כפות שמן
  • 4 כוסות שקדים מולבנים חצויים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כוסות צימוקים בהירים קטנים
הוראות הכנה
  1. שוטפים את הצימוקים במי ברז, מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים 4 כפות שמן במחבת רחבה וגדולה על להבה בינונית (שימו לב שהשמן לא יהיה חם מידי).
  3. מוסיפים שקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב תמידי על מנת למנוע השחמת יתר של השקדים- בערך 5 דקות. (פעולת הערבוב לא נעצרת)
  4. כאשר השקדים מתחילים לשנות מעט את צבעם מוסיפים את הצימוקים וממשיכים לערבב.
  5. מפזרים כף סוכר ומערבבים, כאשר הסוכר נטמע בתערובת השקדים מוסיפים עוד כף ומערבבים שוב. כך ממשיכים עד שמסיימים את כל 4 הכפות. (במידה והלהבה גבוהה מידי אפשר להנמיך).
  6. מזלפים את כף השמן האחרונה וממשיכים לערבב עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב והם אפויים לגמרי. שימו לב שכאשר מסירים את השקדים מהאש הם ממשיכים להשחים ולכן יש להוציא אותם מהמחבת ישירות למגש כדי שיתקררו מהר.
  7. יש להניח לשקדים להתקרר לפני שטועמים.
הערות
זהירות זה ממכר...
3.3.3077

שקדים וצימוקים מסוכרים – תמונות הכנה

שקדים וצימוקים - הוספת השקדים לשמן
שקדים וצימוקים – הוספת השקדים לשמן
שקדים וצימוקים - מערבבים
שקדים וצימוקים – מערבבים
שקדים וצימוקים - מוסיפים צימוקים וממשיכים לערבב
שקדים וצימוקים – מוסיפים צימוקים וממשיכים לערבב
שקדים וצימוקים - מוכן
שקדים וצימוקים – מוכן
שקדים וצימוקים - מבט מקרוב
שקדים וצימוקים – מבט מקרוב

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:אוכל מרוקאי, מנה מיוחדת, פחות מחצי שעה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. סיגלית תגובה מאת:

    27 באוגוסט 2013 אל19:23

    דנה, אין עליך! איזו מנה מדהימה! הכנתי אתמול בלילה עם אורז לבן והיום הכל חוסל… בהחלט מנה מנצחת לראש השנה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      28 באוגוסט 2013 אל10:56

      תודה סיגלית, אני שמחה שהכנת את המתכון, חג שמח.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים