• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פלפל שושקה ממולא

14 באוגוסט 2013 by דנה רביב 2 תגובות

אפשר להכין ממולא מכל ירק ואת האמת…? אני מכינה ממולא מכל יושבי מגירת הירקות שבמקרר שלי.
אך אין ספק שכאשר מגיעה העונה של פלפלי השושקה (שהוא פלפל אדום ומתוק בעל צורה מאורכת) כל שאר הירקות עוברים להמתנה וסיר גדול של פלפל שושקה ממולא מגיע לבקר בתפריט ארוחת הערב שלנו.
אגב, למרות צורתו המאורכת של הפלפל שושקה אפשר למלא אותם בכמות נכבדת מאוד של מלית ולכן אם זו פעם ראשונה שאתם מכינים פלפל שושקה ממולא אל חשש, להפך זו הולכת להיות אחת ממנות הממולאים המוצלחות ביותר שתכינו.

הדפסה
ממולא פלפל שושקה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 8
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  1 שעה 10 דקות
זמן כולל:  1 שעה 30 דקות
מרכיבים
  • 12-15 פלפלים אדומים מסוג שושקה
למילוי:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
  • 1 כוס אורז שטוף ומסונן- רצוי מסוג בסמטי הודי
  • 1 כוס מים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
  • 2 פלפלים- שושקה או 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 בצל גדול
  • 3-4 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה
  • 1 כפית סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
  • ½ 1 כוסות מים
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
  1. מחממים על להבה גבוהה סיר רחב (רצוי כמו סיר של דגים), יוצקים 3-4 כפות שמן.
  2. קוצצים בצל לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, מטגנים תוך כדי ערבוב למשך 3-4 דקות.
  3. כותשים או מגררים את השום ומוסיפים לבצל, ממשיכים לטגן ולערבב.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב על מנת לפורר את הבשר לפירורים עד שהבשר כולו מבושל ומחליף את צבעו.
  5. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ורסק ומערבבים.
  6. מוסיפים את האורז והמים ומערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 10-15 דקות. בסיום הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומכבים את האש. (באמצע הבישול רצוי לבחוש פעם אחת).
  8. מעבירים את המילוי לקערה גדולה. שימו לב שהמילוי לא מבושל לחלוטין.
  9. מסירים את הגבעול מכל הפלפלים (חותכים את הקצה), שוטפים ומנקים אותם. כמעט שאין זרעים...
  10. בעזרת כפית ממלאים כל פלפל עד לקצה אבל לא דוחסים, ניתן לנער אותו מעט כדי שכל המילוי יכנס עד סופו.
הכנת הרוטב:
  1. משתמשים באותו הסיר שהשתמשנו בו להכנת המילוי. מחממים על להבה בינונית 3 כפות שמן.
  2. חותכים את הבצל לחצי ולאחר מכן לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  3. פורסים את הפלפלים (גם את החריף) ואת השום לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר, מערבבים מעט ונהנים מהריח...
  4. מתבלים בסוכר, מלח, לימון ופפריקה.
  5. מוסיפים את הרסק ואת המים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה.
  6. מסדרים את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר ובודקים שהרוטב מכסה את הפלפלים עד לכ-3/4 מהגובה.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך 45 דקות עד שעה עד שהפלפלים מתרככים. יש לבדוק במהלך הבישול שהמים לא נגמרו כדי שלא ישרף. במידה וצריך ניתן להוסיף עוד מים.
הערות
מגישים חם עם הרבה רוטב ורצוי עם חצי לימון או ליים, משדרג מאוד!
בתאבון!
3.5.3251

פלפל שושקה ממולא – תמונות הכנה

פלפל שושקה ממולא - טיגון בצל ושום
פלפל שושקה ממולא – טיגון בצל ושום
פלפל שושקה ממולא - טיגון הבשר
פלפל שושקה ממולא – טיגון הבשר
פלפל שושקה ממולא - בישול המילוי
פלפל שושקה ממולא – בישול המילוי
פלפל שושקה ממולא - בישול המילוי 2
פלפל שושקה ממולא – בישול המילוי 2
פלפל שושקה ממולא - מילוי הפלפלים
פלפל שושקה ממולא – מילוי הפלפלים
פלפל שושקה ממולא - הכנת הרוטב 1
פלפל שושקה ממולא – הכנת הרוטב 1
פלפל שושקה ממולא - הכנת הרוטב 2
פלפל שושקה ממולא – הכנת הרוטב 2
פלפל שושקה ממולא - בישול הממולאים
פלפל שושקה ממולא – בישול הממולאים
פלפל שושקה ממולא - בישול הממולאים 2
פלפל שושקה ממולא – בישול הממולאים 2

מתוייק תחת: עוף ובשר, פסטה ואורז מתוייג כ:יום כיפור, מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. משה תגובה מאת:

    23 בפברואר 2021 אל11:41

    כתבתם לגבי הרוטב 1.5 מים ,מה הכוונה לכוס וחצי מים או לליטר וחצי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 בפברואר 2021 אל13:16

      היי
      כוס וחצי.
      המתכון עודכן, תודה רבה

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים