• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

אורז עם גזר ואוכמניות

31 ביולי 2013 by דנה רביב 7 תגובות

אורז עם גזר הוא מאכל נהדר שאפשר לאכול אותו כתוספת לכל ארוחה, הוא יכול להיות פשוט ובטעם לא משתלט אך במקרה הזה הוא כוכב הארוחה!
בזכות צורת ההגשה היפה של סיר האורז הזה אנו מכינים אותו תמיד באירועים מיוחדים או בחגים.
הגזר מעניק לאורז טעם עדין והכורכום נותן לו מצבעו הנהדר!
אוכמניות שמתפצחות בפה בכל ביס מוסיפות רכות וטעם מתוק בשילוב גרעינים ושקדים שמוסיפים את הקרנץ'.
בקיצור… חגיגה של טעמים בסיר אחד!

הדפסה
אורז עם גזר ואוכמניות
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז (רצוי מסוג בסמטי הודי)
  • 1 תפוח אדמה גדול (או 2 בינוניים כדי לכסות את תחתית הסיר)
  • ½ כוס מים
  • 2 בצלים קטנים
  • 3 גזרים
  • ½ כוס אוכמניות מיובשות
  • ½ כוס תערובת גרעינים לתיבול סלט
  • ⅓ כפית כורכום
  • מעט פלפל שחור
  • ½ כפית מלח + ½ כפית נוספת לאורז
  • שמן לטיגון הגזר בערך 3-4 כפות
  • שמן לטיגון תפוחי האדמה- 4 כפות
  • חופן תערובת גרעינים קלויים או שקדים לקישוט
הוראות הכנה
  1. ממלאים מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים למים הרותחים את האורז ומערבבים מעט, מבשלים את האורז למשך כ-7 דקות.
  3. מעבירים את האורז למסננת ושוטפים תחת הברז. מנערים מעט את המסננת כדי להסיר את עודפי המים ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים היטב.
הכנת הגזר:
  1. קוצצים את הבצל לקוביות ואת הגזר לקוביות קטנות מאוד, (אפשר לגרר בפומפייה גסה).
  2. מחממים סיר בינוני (חשוב שהסיר יהיה מסוג שאינו נדבק). יוצקים 3-4 כפות שמן ומוסיפים את הבצל, מטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-2 דקות ומוסיפים את הגזר ממשיכים לטגן לעוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הכורכום, פלפל שחור וחצי כפית מלח.
  4. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים כדי שכל הירקות יצופו בתבלינים.
  5. מעבירים את הירקות לקערת האורז ומערבבים כדי שהאורז יקבל את כל טעמי הירקות המטוגנים.
בישול סופי:
  1. לוקחים את הסיר שבו השתמשנו לטיגון הירקות ויוצקים לתוכו 4 כפות שמן.
  2. קולפים את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות דקות, מסדרים בשכבה אחידה את פרוסות תפוח האדמה בתחתית הסיר. מטגנים על להבה גבוהה למשך 3-5 בלי לגעת בתפוחי האדמה.
  3. מעבירים בזהירות את תערובת האורז מעל לתפוחי האדמה.
  4. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 30-45 דקות עד שהאורז מתבשל לחלוטין. כדי לקבל תחתית קריספית ושחומה של תפוחי אדמה ניתן להגדיל את הלהבה בסוף הבישול למשך כ-5 דקות.
הגשת האורז:
  1. לוקחים צלחת הגשה גדולה מאוד והופכים אותה על פני הסיר מחזיקים בשתי ידיות הסיר ובדפנות הצלחת, אפשר להעזר במגבת כדי שלא יהיה חם מידי.
  2. במהירות ובתנועה חדה הופכים את הסיר על גבי הצלחת, מניחים למספר שניות כדי לאפשר לתפוחי האדמה להשתחרר מתחתית הסיר, אם משתמשים בסיר איכותי עם ציפוי non stick התחתית אמורה להשתחרר בקלות. (אם מעט נדבק אפשר להעזר במרית ולהדביק לאורז שעל הצלחת).
  3. מפזרים מעט שבבי שקדים או תערובת גרעינים לקישוט ומגישים חם.
3.3.3077

אורז עם גזר ואוכמניות – תמונות הכנה

אורז עם גזר - טיגון הגזר והבצל
אורז עם גזר – טיגון הגזר והבצל
אורז עם גזר - ערבוב האורז עם הגזר והאוכמניות
אורז עם גזר – ערבוב האורז עם הגזר והאוכמניות
אורז עם גזר - טיגון תפוחי האדמה
אורז עם גזר – טיגון תפוחי האדמה
אורז עם גזר - בישול אחרון
אורז עם גזר – בישול אחרון

מתוייק תחת: פסטה ואורז מתוייג כ:יום כיפור, כשר לפסח, מנה מיוחדת, סוכות, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שושי תגובה מאת:

    29 בספטמבר 2014 אל10:22

    חג שמח לכם
    כל מתכון שלך פצצה משתתמשת הרבה במתכונים שאת שולחת
    ממליצה בחום לכולם
    חתימה טובה שושי
    נ.ב שלחי מתכון לכיפור אשמח לקבל תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בספטמבר 2014 אל20:43

      היי שושי, תודה רבה לך על התגובה מחממת הלב.
      שתהיה לך שנה מדהימה!
      גמר חתימה טובה.

      הגב
  2. ארנה תגובה מאת:

    19 בספטמבר 2014 אל0:03

    אוהבת מאד את מתכונייך שרשומים ברור הצילומים מהממים והאוכל טעים
    תודה לך

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 בספטמבר 2014 אל8:51

      תודה רבה ארנה,
      שתהיה לך שנה טובה ומתוקה…

      הגב
  3. שולמית האברד תגובה מאת:

    2 באוגוסט 2013 אל17:45

    דנה שלום,
    ראשית, ברצוני לציין שהמרשמים שלך מדויקים ובכך מאד מקלים למי שמכין אותם. הכנתי את האורז עם הגזר והאוכמניות והוא יצא כ"כ טעים…ישר כוח גדול! אני מאד נהנית להכין מאכלים מהאתר שלך.
    תודה רבה!
    שולה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באוגוסט 2013 אל18:07

      תודה רבה שולמית, מאוד שימח אותי לקרוא מה שכתבת, שתהיה לך שבת שלום.

      הגב
  4. יופי תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2013 אל1:13

    נפלא

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים