• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת אפרסקים

20 ביולי 2013 by דנה רביב 5 תגובות

בסוף השבוע התחשק לי להכין עוגת אפרסקים, קייצית וקלילה.
אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שהוא מתכון "לעוגה עם פירות לייט" מה הכוונה בלייט? הכוונה היא שהפרי משולב רק בחלק העליון של עוגת האפרסקים וכך טעם האפרסק / נקטרינות מורגש בכל פרוסה אך לא משתלט על מרקם העוגה (משהו שלפעמים קצת מפריע למי שפחות אוהב עוגות עם פרי) כמו רוב העוגות הבחושות אופן ההכנה פשוט וזמן ההכנה קצר.
מתכון של דונה היי עם מעט שינויים שלי…

הדפסה
עוגת אפרסקים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • ½ כוס חלב
  • 2 אפרסקים או נקטרינות
  • 3 כפות סוכר לזרייה מעל לעוגה (רצוי דמררה אבל אפשר לבן)
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. (יחסית נמוך כדי שלא ישרפו האפרסקים...)
  2. חוצים את האפרסקים/נקטרינות ומוציאים את הגלעין, פורסים לפלחים דקים מאוד ומניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה וסוכר עד לתערובת אחידה (ניתן גם ידני).
  4. מוסיפים: חלב, ביצים, תמצית וניל וקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  5. מרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 22 או 24 ס"מ ומשמנים מעט בתרסיס שמן.
  6. יוצקים את בלילת העוגה ומשטחים את פני העוגה כדי שתכסה את כל התבנית, בשלב זה נראה כי יש מעט מאוד בלילה אך זה מספיק והעוגה תופחת.
  7. מסדרים את פלחי הנקטרינה/אפרסק בשכבה דקה ומפזרים סוכר מלמעלה.
  8. אופים בתנור למשך 45-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם או שיפוד שננעצים במרכזה יוצאים נקיים.
  9. בתאבון!
3.3.3077

תמונות הכנה – עוגת אפרסקים

עוגת אפרסקים - הכנת הבלילה 1
עוגת אפרסקים – הכנת הבלילה 1
עוגת אפרסקים - הכנת הבלילה 2
עוגת אפרסקים – הכנת הבלילה 2
עוגת אפרסקים - הכנת הבלילה 3
עוגת אפרסקים – הכנת הבלילה 3
עוגת אפרסקים - שימון התבנית
עוגת אפרסקים – שימון התבנית
עוגת אפרסקים - יציקת הבלילה לתבנית
עוגת אפרסקים – יציקת הבלילה לתבנית
חיתוך האפרסקים/נקטרינות
חיתוך האפרסקים/נקטרינות
עוגת אפרסקים - סידור האפרסקים / נקטרינות
עוגת אפרסקים – סידור האפרסקים / נקטרינות
עוגת אפרסקים
עוגת אפרסקים

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:עוגות בחושות, עוגות מיוחדות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שרה תגובה מאת:

    1 ביוני 2017 אל11:43

    שלום, איך אפשר להפוך אותה לפרווה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2017 אל9:25

      היי שרה,
      את יכולה להמיר את החמאה במחמאה ואת החלב במיץ תפוזים.
      שבוע טוב

      הגב
  2. שרון תגובה מאת:

    15 ביולי 2016 אל11:44

    עוגה נהדרת !
    הכנתי בשבוע שעבר ונטרפה ברגע, וכעת אני מכינה שוב 🙂
    האם ניתן להשתמש בשזיפים במקום בנקטרינות/אפרסקים ?
    תודה רבה ושבת שלום

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 ביולי 2016 אל23:21

      היי שרון, תודה על התגובה. בהחלט ניתן 🙂 סוף שבוע נפלא.

      הגב
  3. שלומית תגובה מאת:

    27 ביולי 2013 אל11:09

    תודה רבה על המתכונים ועל האתר..
    הכנתי את העוגה והיא יצאה מאוד מוצלחת.
    כדי שתהיה פרווה החלפתי החמאה בחצי כוס שמן
    ואת החלב בחצי כוס מיץ תפוזים.
    יצאה מעולה!!!!!
    שבת שלום

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים