קרם ברולה הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר במסעדות.
הכנת קרם ברולה היא הליך פשוט ומהיר שמשום מה המון אנשים חוששים ממנו ולכן נמנעים מלנסות את המתכון בבית.
לכן, החלטתי לכתוב את המתכון במפורט ועם המון תמונות כדי לעודד כמה שיותר אנשים לנסות ולהכין קרם ברולה ביתי. מיותר לציין שהקרם ברולה יצא מושלם נכון?
טיפ: למי שאין מבער ידני (המשמש לקרמול הסוכר) ניתן להשתמש בתנור ביתי – הסברים בגוף המתכון.
מרכיבים
- ⅓ כוס סוכר
- 500 מיליליטר שמנת מתוקה 38% שומן (2 מיכלים)
- 5 ביצים (נשתמש רק בחלמונים-הצהוב)
- 1-2 מקלות וניל
- סוכר לציפוי -בערך 5 כפיות
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- יוצקים לסיר קטן את השמנת מתוקה ומניחים בצד.
- בעזרת סכין חדה חוצים את מקלות הוניל לאורכם, פותחים מעט את חצי המקל כדי לחשוף את גרגירי הוניל ובעזרת גב הסכין מגרדים את כל הגרגירים.
- מוסיפים את גרגרי הוניל לשמנת המתוקה וגם את המקלות ומביאים לרתיחה עדינה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מידי פעם, שימו לב שלשמנת יש נטייה להישרף מהר ולכן יש להשגיח.
- בינתיים בקערה קטנה מערבבים ⅓ כוס סוכר עם החלמונים עד שהסוכר נמס (לא ביצים שלמות).
- כאשר השמנת מגיעה לרתיחה מכבים את האש ויוצקים מעט ממנה לתוך תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר ללא הפסקה כדי שלא יקרשו החלמונים. ממשיכים להוסיף עוד מהשמנת עד שכל תערובת השמנת עם מקלות הוניל מתאחדת עם החלמונים.
- מעבירים את הבלילה במסננת דקה כדי למנוע גושים ולהוציא את מקלות הוניל (אפשר רק להוציא את המקלות למי שאין מסננת).
- את תערובת הקרם ברולה יוצקים לכד או כל כלי שיהיה נוח לצקת איתו.
- יוצקים לכלים קטנים של קרם ברולה או לכלים חד פעמיים (הכנתי בשני הסוגים- ראו תמונה).
- מניחים בתבנית תנור ויוצקים מים רותחים עד לשליש מהגובה של הכלים. כדאי להניח קודם את התבנית בתנור ואז לצקת את המים מאשר ללכת עם התבנית עד התנור...
- אופים למשך 25-30 דקות עד שהקרם יציב אך מעט רוטט במרכז.
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת מלקחיים מוציאים הקרם ברולה מהתבנית ומניחים על מגבת מטבח כדי שיתקררו מעט.
- מעבירים את הקרם ברולה למקרר למשך 3-4 שעות לפחות כדי שיתמצק לחלוטין.
- להגשת הקרם ברולה: מפזרים חצי כפית סוכר על פני הקרם ומנערים מעט את הכלי כדי שהסוכר יתפזר בשכבה אחידה.
- בעזרת מבער ידני ובזהירות רבה שורפים מעט את הסוכר עד לקבלת קרמל בגוון זהוב חום. יש להזהר שלא לשרוף את הסוכר כי הוא יהיה מר מאוד...
- בתאבון!
הערות
למי שאין מבער, ניתן להשתמש בגריל של התנור: הניחו את המגש בשלב העליון ביותר של התנור תחת גריל חם למשך דקה וחצי עד להמסת הסוכר.
כתיבת תגובה