• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

טורטיה עם חזה עוף

24 ביוני 2013 by דנה רביב 7 תגובות

טורטיה עם חזה עוף היא מנה שאני נוהגת להכין לעצמי כשאני מכינה לילדים ארוחת צהריים או ערב של רצועות חזה עוף.
יש משהו כיפי בלאכול  ירקות, רטבים וחזה עוף מסודרים ביחד בעטיפה טעימה (ודקה!) של טורטיה.
המתכון פשוט ומהיר, אל תיבהלו מאורך המתכון הוא פשוט מאוד מפורט.

הדפסה
טורטיה עם חזה עוף
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 5
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  8 דקות
זמן כולל:  18 דקות
מרכיבים
  • 4-6 טורטיות
  • 5 עלי חסה טרייה
  • ¼ בצל סגול או לבן
לרצועות חזה העוף
  • חזה עוף שלם
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה
  • ¾ כפית תבלין של פרגיות
  • מעט פלפל שחור
  • 3-4 כפות שמן
לסלט העגבניות
  • 2 עגבניות
  • 1 קוביית שום קפוא כתוש או חצי שום טרי
  • ¼ כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • כפית שמן זית
  • כפית מיץ לימון
למריחה
  • 2 כפיות מיונז
  • ¼ כפית סחוג או אריסה (לא חובה)
הוראות הכנה
רצועות חזה עוף
  1. מתחילים בהכנת רצועות חזה העוף:
  2. בקערה גדולה מערבבים את התבלינים עם השמן.
  3. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומניחים בקערה,
  4. מערבבים היטב עד שכל רצועות העוף מכוסים בתיבול.
  5. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בה את רצועות העוף תוך כדי ערבוב, אין צורך בשמן נוסף. (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שמונע הדבקה)
  6. מטגנים את רצועות העוף עד שהם משנים את צבעם ומתבשלים לחלוטין בערך 4-8 דקות.
  7. מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
לסלט העגבניות והירקות
  1. להכנת העגבניות יוצקים לקערה קטנה שמן זית, לימון, תבלינים ושום.
  2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב וטועמים, מתקנים תיבול במידה וצריך.
  3. חיתוך הירקות: פורסים את החסה לרצועות, את הבצל פורסים לפרוסות דקות ומניחים בצד.
הכנת הטורטיה
  1. את הטורטיות מחממים במשך 10-20 שניות במיקרוגל ולאחר מכן מכסים במגבת כדי שלא יתקררו ( כאשר טורטיות מתקררות הן מאבדות מגמישותן וקשה לגלגל אותן, אם זה קורה אפשר לחמם אותן שוב).
  2. ניתן לחמם את הטורטיות על להבה קטנה למשך כ-3 שניות בכל צד במקום במיקרוגל.
  3. להרכבת המנה לוקחים טורטייה רכה וגמישה ומניחים בצלחת שטוחה ורחבה, מורחים מעט מהמיונז והסחוג ומסדרים במרכז בלבד מעט חסה ובצל. (יש לשים לב לא להניח ירקות בחלק התחתון של הטורטייה, בערך 2 ס"מ מהסוף כדי שנוכל לקפל)
  4. מסדרים כמות קטנה מרצועות העוף וכ-2 כפיות מסלט העגבניות (לא לשים יותר מידי כדי שלא ירטיב את הטורטייה והיא תקרע)
  5. מקפלים את החלק התחתון של הטורטייה לרוחב ומגלגלים מצד אחד לצד השני כמו לאפה...
  6. ניתן לקפל גם את החלק העליון כדי לאטום את שני הצדדים ואז לחתוך במרכז.
  7. מגישים עם סלט העגבניות כתוספת בצד.
  8. בתאבון!
3.3.3077

תמונות הכנה

רצועות חזה עוף - הכנה 1
רצועות חזה עוף - הכנה 2
רצועות חזה עוף - הכנה
רצועות חזה עוף
טורטיה עם חזה עוף - סידור תוכן הטורטיה
טורטיה עם חזה עוף – סידור תוכן הטורטיה
טורטיה עם חזה עוף - טורטיה מקופלת
טורטיה עם חזה עוף – טורטיה מקופלת
טורטיה עם חזה עוף
טורטיה עם חזה עוף

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:בשר, פחות מחצי שעה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חני תגובה מאת:

    5 בינואר 2020 אל19:01

    תעלי עוד מלאאא

    הגב
  2. נועה תגובה מאת:

    10 באוקטובר 2016 אל11:51

    היי,
    האם ניתן להשתמש בתבלין לקבב?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוקטובר 2016 אל10:13

      היי נועה,
      לא ניסיתי עם תבלין לקבב אך לדעתי זה יהיה טעים לא פחות.
      גמר חתימה טובה.

      הגב
  3. ליאת תגובה מאת:

    20 ביולי 2016 אל3:55

    מעולה ! גיוון זריז ונחמד לארוחת ערב או ארוחת צהריים . שני המתבגרים אהבו וחיסלו את המנה במהירות

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 ביולי 2016 אל23:16

      תודה על התגובה ליאת, שמחתי לשמוע, סוף שבוע נפלא.

      הגב
  4. עמית תגובה מאת:

    11 באוקטובר 2013 אל18:25

    לא מצאתי באף סופר תבלין לפרגיות???

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוקטובר 2013 אל18:34

      היי עמית, אפשר להשתמש גם בתערובות תבלינים שנקראות: "תבלין לעל האש", "תבלין לפרגיות", "תבלין לעוף בגריל".

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים