• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוף עם תפוחי אדמה ודלעת

4 ביוני 2013 by דנה רביב 2 תגובות

השבוע הכנתי לבנותי עוף עם תפוחי אדמה ודלעת לארוחת צהריים והתגובות היו מעולות, לכן החלטתי לחלוק עם כולם את המתכון.
התבשיל מאוד קל להכנה ואם מתחשק לכם ניתן לגוון עם ירקות שונים כמו קישוא, גזר ועוד…
אני מנסה לעודד את הילדים שלי לאכול ירקות בכל הזדמנות והשילוב שלהם בתבשילים שונים בהחלט עוזר.

הדפסה
עוף עם תפוחי אדמה ודלעת
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 5
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
  • 6-7 חלקי עוף
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גרם או 3 כפות גדושות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • ¾ כוס מים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • חתיכה בינונית של דלעת (חתיכות הדלעת נמכרות ארוזות בניילון נצמד במקררים)
  • אפשר להשתמש בירקות אחרים כגון: גזר, קישוא, בטטה ועוד...
הוראות הכנה
  1. מחממים על להבה גבוהה סיר שטוח ורחב עם מעט שמן (בערך 4 כפות).
  2. שוטפים את חלקי העוף ומייבשים מעט בעזרת נייר סופג, מניחים את העוף בסיר ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה קלה.
  3. קוצצים את הבצל והשום ומפזרים מעל לעוף, מערבבים מעט וממשיכים לטגן לדקה נוספת.
  4. מוסיפים את הרסק, התבלינים והמים ומערבבים שוב.
  5. מכסים את הסיר במכסה תואם ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים למשך 15-20 דקות.
  6. מסירים את המכסה, מוסיפים את הירקות ובוחשים מעט. סוגרים את הסיר ומבשלים לעוד 30-40 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים.
  7. בתאבון!
3.3.3077

תמונות הכנה

עוף עם תפוחי אדמה ודלעת - בישול העוף 1
עוף עם תפוחי אדמה ודלעת – בישול העוף 1
עוף עם תפוחי אדמה ודלעת - בישול העוף
עוף עם תפוחי אדמה ודלעת – בישול העוף
עוף עם תפוחי אדמה ודלעת - הוספת קוביות תפוחי האדמה והדלעת
עוף עם תפוחי אדמה ודלעת – הוספת קוביות תפוחי האדמה והדלעת

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:כשר לפסח, מעל חצי שעה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. ענת תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2013 אל12:00

    שלום-ואם אני רוצה להוסיף קוביות תפוחי אדמה -מה נכו ןלהוסיף?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 באוקטובר 2013 אל12:08

      היי ענת, אם את מעוניינת בכמות גדולה יותר של תפוחי אדמה אין שום בעיה להוסיף.
      בהצלחה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים