• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לחמניות גבינה

15 במאי 2013 by דנה רביב 8 תגובות

את המתכון הבא קיבלתי מאמא שלי שנוהגת להכין לחמניות גבינה בכל פעם שהיא מכינה ארוחה חלבית לחברים. המאפה טעים במיוחד ומשלב בתוכו שלל גבינות טעימות… אם תתבוננו בתמונה תראו שהלחמניות האלו קטנות (יחסית) ונראות מעולה, אגב התכנון המקורי היה לצלם ערימה של לחמניות אך הן חוסלו בקצב כל כך מהיר שהלחמניה הזו היא היחידה שהצלחתי "להציל" לתמונה מהירה :).

הדפסה
לחמניות גבינה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה
  • 1 קופסא קוטג'
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 200 גרם גבינה בולגרית (בערך קובייה)
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בעקרה גדולה מערבבים את המרכיבים עד תערובת אחידה.
  3. משמנים בתרסיס שמן תבנית שקעים מסיליקון או עם ציפוי שמונע הדבקה. (אפשר להשתמש בתבניות אישיות חד פעמיות)
  4. יוצקים מהתערובת עד לשני שליש מהגובה ומפזרים מעט שומשום.
  5. אופים למשך 25-30 דקות עד הזהבה קלה.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים בצד כדי שיצטננו מעט ומחלצים מהתבנית.
  7. בתאבון!
3.2.1753

מתוייק תחת: מאפים וקישים מתוייג כ:גבינות, מתאים להכנה עם ילדים, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אינה תגובה מאת:

    7 באפריל 2017 אל21:19

    מתכון פשוט וטעים מאוד ,ממליצה בחום, נאכל בכמה דקות אחרי שהתקרר מהתנור.
    תודה רבה וחג שמח?
    אחלה מתכונים ??

    הגב
  2. לימור תגובה מאת:

    17 במאי 2015 אל16:01

    דנה הי,
    כמה לחמניות (בערך …) יוצא ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 במאי 2015 אל13:41

      היי לימור, זה תלוי בגודל השקעים (בין 20-30).
      חג שמח.

      הגב
      • לימור תגובה מאת:

        18 במאי 2015 אל14:10

        תודה רבה , חג שמח 🙂

        הגב
  3. שרית תגובה מאת:

    29 באפריל 2015 אל20:19

    שלום דנה. המתכון נראה נהדר ואני רוצה לנסות מיד רק שכמות החמאה ניראת לי רבה מידי, אפשר להיסתפק ב 100 גרם?
    אשמח לתגובה מהירה אם אפשר

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 באפריל 2015 אל21:56

      היי שרית, המתכון מניב כמות דיי גדולה של לחמניות גבינה, כמות החמאה עוזרת ללחמניות להיות רכות ונימוחות ולדעתי הכרחית.
      תוכלי להכין חצי מהכמות במידה ואת מעדיפה אך אני ממליצה לך להכין את המתכון המלא ולהקפיא את הלחמניות, במידת הצורך רק להפשיר…
      בהצלחה והמשך ערב נעים.

      הגב
  4. נחמה תגובה מאת:

    16 ביולי 2013 אל21:00

    הכנתי למפגש חברים ויצא מעולה.. תודה על המתכון הנפלא.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 ביולי 2013 אל21:04

      תודה נחמה, שמחה לשמוע.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים