עוגת פקאן וקרמל

עוגת פקאן וקרמל, שילוב מושלם בין עוגת וניל לאגוזי פקאן פריכים ודביקים מצופים בקרמל טופי טעים במיוחד.
העוגה הזו כל כך מרשימה בצורתה וכל כך טעימה שקיבלתי עליה המון תגובות מדהימות מכל אחד שהספיק לטעום ממנה (היא נגמרה בכמה שעות בלבד)
זו לא עוגה של "רק לערבב ולאפות" אבל עם מעט השקעה תקבלו בתמורה עוגה שידברו עליה הרבה מאוד…
עוגת פקאן וקרמל טעימה מאוד מאוד כשהיא חמה אבל נסו להתאפק עד שתתקרר כדי לא להכוות מהקרמל…

עוגת פקאן וקרמל
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
לקרמל:
  • 1 חבילת חמאה (100 גרם)
  • ½ כוס סוכר חום בהיר או לבן
  • ¼ כוס סוכר חום ככה (הדביק)
  • ¼ כפית מלח
  • כף מיץ לימון
  • ¼ כוס דבש
  • ½ 1 כוסות פקאן קצוץ גס
לעוגה:
  • 1 חבילת חמאה רכה (100 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים (רצוי בטמפרטורת החדר)
  • ¾ 1 כוס קמח
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • ¾ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים נייר אפייה בתחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 ומשמנים היטב את התבנית כדי שהקרמל לא ידבק.
  3. בקלחת קטנה על להבה בינונית שמים חמאה, סוכרים, מיץ לימון ומלח ומערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הפקאן ובוחשים, מסירים מהאש ויוצקים בזהירות לתבנית המשומנת, משטחים את הקרמל כדי שיכסה את כל שטח התבנית ומניחים בצד.
  5. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. (אפשר להקציף ידנית אך העוגה תצא דחוסה יותר).
  6. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים בהדרגה (בכל פעם ביצה אחת וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת פנימה ואז מוסיפים את הבאה).
  7. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
  8. תוך כדי בחישה איטית מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע פנימה. (לא לערבב יותר מידי).
  9. יוצקים את תערובת העוגה מעל לקרמל ומיישרים את פני העוגה.
  10. אופים למשך 45-50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים או יבש.
  11. מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר למשך 2-3 דקות ולא יותר מכיון שאם הקרמל יתקרר מידי הוא יתקשה וידבק לתחתית התבנית ולא ישתחרר.
  12. מעבירים סכין חדה בצידי העוגה כדי לשחרר אותה מצידי התבנית ובזהירות רבה מניחים מעל לפני העוגה את צלחת ההגשה והופכים. השתמשו בכפפות או מגבת מטבח על מנת לא להכוות מהקרמל מפני שהוא חם מאוד מאוד.
  13. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר מכוסה היטב.
  14. בתאבון!

עוגת פקאן וקרמל – תמונות הכנה

עוגת פקאן וקרמל - הכנה 6
עוגת פקאן וקרמל

2 תגובות עבור - “עוגת פקאן וקרמל”

    1. היי דליה, לא ניסיתי עדיין להכין גרסת פרווה, תוכלי להחליף את החמאה במחמאה ואת השמנת החמוצה ב-2/3 כוס מים או מיץ תפוזים.
      נסי ושתפי אותנו… בהצלחה וגמר חתימה טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *