• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת פקאן וקרמל

24 באפריל 2013 by דנה רביב 2 תגובות

עוגת פקאן וקרמל, שילוב מושלם בין עוגת וניל לאגוזי פקאן פריכים ודביקים מצופים בקרמל טופי טעים במיוחד.
העוגה הזו כל כך מרשימה בצורתה וכל כך טעימה שקיבלתי עליה המון תגובות מדהימות מכל אחד שהספיק לטעום ממנה (היא נגמרה בכמה שעות בלבד)
זו לא עוגה של "רק לערבב ולאפות" אבל עם מעט השקעה תקבלו בתמורה עוגה שידברו עליה הרבה מאוד…
עוגת פקאן וקרמל טעימה מאוד מאוד כשהיא חמה אבל נסו להתאפק עד שתתקרר כדי לא להכוות מהקרמל…

הדפסה
עוגת פקאן וקרמל
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
לקרמל:
  • 1 חבילת חמאה (100 גרם)
  • ½ כוס סוכר חום בהיר או לבן
  • ¼ כוס סוכר חום ככה (הדביק)
  • ¼ כפית מלח
  • כף מיץ לימון
  • ¼ כוס דבש
  • ½ 1 כוסות פקאן קצוץ גס
לעוגה:
  • 1 חבילת חמאה רכה (100 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים (רצוי בטמפרטורת החדר)
  • ¾ 1 כוס קמח
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • ¾ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים נייר אפייה בתחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 ומשמנים היטב את התבנית כדי שהקרמל לא ידבק.
  3. בקלחת קטנה על להבה בינונית שמים חמאה, סוכרים, מיץ לימון ומלח ומערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הפקאן ובוחשים, מסירים מהאש ויוצקים בזהירות לתבנית המשומנת, משטחים את הקרמל כדי שיכסה את כל שטח התבנית ומניחים בצד.
  5. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. (אפשר להקציף ידנית אך העוגה תצא דחוסה יותר).
  6. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים בהדרגה (בכל פעם ביצה אחת וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת פנימה ואז מוסיפים את הבאה).
  7. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
  8. תוך כדי בחישה איטית מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע פנימה. (לא לערבב יותר מידי).
  9. יוצקים את תערובת העוגה מעל לקרמל ומיישרים את פני העוגה.
  10. אופים למשך 45-50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים או יבש.
  11. מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר למשך 2-3 דקות ולא יותר מכיון שאם הקרמל יתקרר מידי הוא יתקשה וידבק לתחתית התבנית ולא ישתחרר.
  12. מעבירים סכין חדה בצידי העוגה כדי לשחרר אותה מצידי התבנית ובזהירות רבה מניחים מעל לפני העוגה את צלחת ההגשה והופכים. השתמשו בכפפות או מגבת מטבח על מנת לא להכוות מהקרמל מפני שהוא חם מאוד מאוד.
  13. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר מכוסה היטב.
  14. בתאבון!
3.3.3077

עוגת פקאן וקרמל – תמונות הכנה

עוגת פקאן וקרמל - הכנה 1
עוגת פקאן וקרמל - הכנה 2
עוגת פקאן וקרמל - הכנה 3
עוגת פקאן וקרמל - הכנה 4
עוגת פקאן וקרמל - הכנה 5
עוגת פקאן וקרמל - הכנה 6
עוגת פקאן וקרמל

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:מעל חצי שעה, עוגות בחושות, עוגות מיוחדות, עוגת השבוע

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. דליה בוקובזה תגובה מאת:

    11 בספטמבר 2013 אל17:14

    האים אפשר גירסת פרווה?אשמח לתגובה תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 בספטמבר 2013 אל16:54

      היי דליה, לא ניסיתי עדיין להכין גרסת פרווה, תוכלי להחליף את החמאה במחמאה ואת השמנת החמוצה ב-2/3 כוס מים או מיץ תפוזים.
      נסי ושתפי אותנו… בהצלחה וגמר חתימה טובה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים