• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

אורז לבן

19 באפריל 2013 by דנה רביב 4 תגובות

אמא שלי נוהגת להכין אורז לבן עם טוויסט מיוחד שמקנה לו טעם וריח ששייך רק לאורז שלה!
בסוף הבישול היא מוסיפה בצל מטוגן מעל האורז ואז ריח משגע מציף את הבית ואי אפשר להאמין שהוא מגיע מאורז לבן פשוט…

הדפסה
מתכון לאורז לבן
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  20 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז (אני משתמשת רק באורז בסמטי)
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן
אפשרות:
  • חצי בצל לבן
  • 3-4 כפות שמן
הוראות הכנה
  1. שוטפים את האורז היטב ומסירים את עודפי המים (אני משתמשת במסננת דקה מתחת לזרם המים).
  2. מחממים סיר עם שמן על להבה בינונית ומוסיפים את האורז.
  3. מטגנים תוך כדי ערבוב למשך דקה עד שהאורז משנה מעט את צבעו, מוסיפים את המלח ןמערבבים.
  4. מוסיפים את המים ובוחשים מעט, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה בערך 2-3 דקות.
  5. מנמיכים את הלהבה לגמרי ומבשלים למשך 20 דקות. (טועמים כדי לוודא שהאורז מבושל כי זמן הבישול תלוי בסוג האורז ויתכן שתצטרכו להוסיף מספר דקות נוספות לבישול).
  6. מערבבים מעט בעדינות כדי לא לשבור את האורז ומסירים מהאש.
אפשרות נוספת להגשה מומלצת ביותר:
  1. כ-3 דקות לפני סיום בישול האורז מחממים שמן במחבת רחבה על להבה גדולה ומטגנים את הבצל עד השחמה.
  2. פותחים את מכסה הסיר של האורז ויוצקים את הבצל עם השמן מעל האורז בצורה סיבובית.
  3. מכבים את האש ומכסים במכסה, נותנים לאורז לנוח למשך כמה דקות כדי לספוג את טעם הבצל.
  4. בתאבון!
3.2.1753

מתוייק תחת: פסטה ואורז מתוייג כ:יום כיפור, סוכות, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שירה תגובה מאת:

    18 בנובמבר 2017 אל11:06

    סוף סוף מצאתי מתכון לאורז שיוצא מעולה.
    המון תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בדצמבר 2017 אל11:21

      היי שירה
      תודה רבה לך, אני שמחה מאוד לקרוא את תגובתך.
      יום נעים

      הגב
  2. SHILA תגובה מאת:

    13 בספטמבר 2013 אל0:40

    לדנה שלום! המתכונים הנ"ל ליום כיפור נראים מושלמים וינוסו . שנה טובה וגמר חתימה טובה ! shila

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בספטמבר 2013 אל9:58

      גמר חתימה טובה גם לך shila.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים