חריימה היא אחת ממנות הדגים הכי מפורסמת בישראל, אצלנו בשולחן שישי החריימה קיבל מקום של מנה ראשונה אבל אחרי כמה פעמים החריימה עם החלה הטרייה היתה מנה כל כך מוצלחת שפשוט כבר לא היה מקום בשביל המנה העיקרית והחריימה קיבל את מרכז הבמה. היום שולחן יום השישי שלנו בדרך כלל מורכב ממנות ראשונות של סלטים וסיר חריימה גדול ומושקע. את המתכון הספציפי הזה לחריימה קיבלתי מגיסתי שיצרה מתכון מדהים ובעתיד אני יעלה עוד גרסא לחריימה מרוקאי המבוסס על מתכון של סבתא של בעלי.
מרכיבים
- חלקי דג (בורי, לוקוס, נסיכה, סלמון, פילה אמנון)
- ¾ לימון (ברבע הנותר נשתמש ברוטב
- מלח להמלחת הדג
מרכיבים לרוטב:
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 גמבה חתוכה לרצועות בינוניות (אני מערבבת בכמה צבעים)
- 1-2 (תלוי בדרגת החריפות שתרצו) - פלפל חריף חתוך לפרוסות
- 1-2 גזר חתוך לפרוסות דקות (עיגולים)
- 8-10 שיני שום קלופות (חצי המכמות אני קוצצת וחצי משאירה שלמים)
- צרור כוסברה חתוכה גס
- מיץ מרבע לימון
- ¾ כוס מים
- כף פפריקה חריפה (אפשר מתוקה למי שלא אוהב חריף)
- כפית מלח
- כפית סוכר
- כפית כמון
הוראות הכנה
- שוטפים את הדג היטב ומניחים במגש רחב (אם משתמשים בדג קפוא הקפידו להפשירו לחלוטין).
- ממליחים את הדג משני צדדיו וסוחטים מעל הדג את הלימון (פעולה זו תמנע ריח לוואי...)
- בסיר רחב ונמוך על להבה בינונית גבוהה מחממים את השמן זית ושמן הקנולה ומטגנים את הגמבה והגזר למשך 2-3 דקות, מוסיפים את הפלפל החריף והשוםוממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים, העגבניות החתוכות והתבלינים: מלח, כמון, סוכר ולימון ומערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה למשך 3 דקות.
- מנמיכים את הלהבה לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 30 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את חלקי הדג (ללא הנוזלים במגש) והכוסברה, ולאחר דקה הופכים את הדגים.
- מכסים ומבשלים למשך 20 דקות.
- שימו לב: במתכון זה השתמשתי בדג מסוג בורי. אם אתם משתמשים בדגים אחרים עליכם לשנות את זמן הבישול לפי סוג הדג, להלן זמני הבישול: סלמון 10-15 דקות, פילה אמנון 15 דקות, דג הנסיכה 40-50 דקות, לוקוס 15-20 דקות.
- בתאבון!
מורן נתנאל תגובה מאת:
נראה נפלא! ינוסה בקרוב!!!