הפעם הראשונה שטעמתי ריבת בצל הייתה לפני 6 שנים במסעדת בשרים מעולה במרכז הארץ.
הריבת בצל הגיע על מצע של כבד קצוץ איכותי ולמרות הסקפטיות שהיתה לנו בהתחלה הטעם היה פשוט מדהים!
מאותו יום המנה הזו הפכה אצלנו לבת בית ואת הגירסה שלי אני חולקת אתכם כאן בבלוג.
ריבת בצל משתלבת באופן נהדר עם כבד קצוץ או סטייק אנטריקוט. אני ממליצה בחום…
מרכיבים
- 5 בצל סגול (אפשר להחליף 2 בבצל רגיל)
- ⅓ כוס חומץ בלסמי
- ⅓ כוס סוכר לבן
- ¼ כוס סוכר חום כהה (הדביק)
- ½ כוס מים
- 13/ כפית מלח
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לאורכו ולאחר מכן לפרוסות דקות, מניחים את הבצל (ללא שמן) במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את המלחץ
- מתחילים לערבב במשך כ-2 דקות ומוסיפים מעט מהמים (בערך 3 כפות). מערבבים ומכסים את את המחבת למשך 10-20 דקות שבמהלכן כאשר המים מתאדים לגמרי מוסיפים עוד מים, מערבבים ומכסים שוב. (בסופו של תהליך זה הבצל משחים מעט ומתרכך לגמרי).
- מוסיפים את החומץ והסוכרים ומערבבים.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 10 דקות ולאחר מכן מערבבים שוב, מכסים ומבשלים לעוד 10 דקות נוספות.
- בסיום הבישול מערבבים ומוודאים שרוב הנוזלים התאדו (צריך להיות מעט נוזל במחבת), במידה ויש הרבה נוזלים ניתן להמשיך את הבישול לעוד מספר דקות ללא מכסה עד למרקם הרצוי.
- טועמים ומוסיפים סוכר במידת הצורך. (מי שאוהב מתוק מאוד).
- הריבה חייבת להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותה לצנצנת ולמקרר.
- בתאבון!
כתיבת תגובה