• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

ריבת בצל

4 באפריל 2013 by דנה רביב כתוב תגובה

הפעם הראשונה שטעמתי ריבת בצל הייתה לפני 6 שנים במסעדת בשרים מעולה במרכז הארץ.
הריבת בצל הגיע על מצע של כבד קצוץ איכותי ולמרות הסקפטיות שהיתה לנו בהתחלה הטעם היה פשוט מדהים!
מאותו יום המנה הזו הפכה אצלנו לבת בית ואת הגירסה שלי אני חולקת אתכם כאן בבלוג.
ריבת בצל משתלבת באופן נהדר עם כבד קצוץ או סטייק אנטריקוט. אני ממליצה בחום…

הדפסה
ריבת בצל
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  20 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 5 בצל סגול (אפשר להחליף 2 בבצל רגיל)
  • ⅓ כוס חומץ בלסמי
  • ⅓ כוס סוכר לבן
  • ¼ כוס סוכר חום כהה (הדביק)
  • ½ כוס מים
  • 13/ כפית מלח
הוראות הכנה
  1. חותכים את הבצל לאורכו ולאחר מכן לפרוסות דקות, מניחים את הבצל (ללא שמן) במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את המלחץ
  2. מתחילים לערבב במשך כ-2 דקות ומוסיפים מעט מהמים (בערך 3 כפות). מערבבים ומכסים את את המחבת למשך 10-20 דקות שבמהלכן כאשר המים מתאדים לגמרי מוסיפים עוד מים, מערבבים ומכסים שוב. (בסופו של תהליך זה הבצל משחים מעט ומתרכך לגמרי).
  3. מוסיפים את החומץ והסוכרים ומערבבים.
  4. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 10 דקות ולאחר מכן מערבבים שוב, מכסים ומבשלים לעוד 10 דקות נוספות.
  5. בסיום הבישול מערבבים ומוודאים שרוב הנוזלים התאדו (צריך להיות מעט נוזל במחבת), במידה ויש הרבה נוזלים ניתן להמשיך את הבישול לעוד מספר דקות ללא מכסה עד למרקם הרצוי.
  6. טועמים ומוסיפים סוכר במידת הצורך. (מי שאוהב מתוק מאוד).
  7. הריבה חייבת להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותה לצנצנת ולמקרר.
  8. בתאבון!
  9. ריבת בצל - הכנה 1ריבת בצל - הכנה 2
3.2.1682

מתוייק תחת: שונות

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים