• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח

27 במרץ 2013 by דנה רביב 12 תגובות

* כדי לעבור לגרסה המקורית של המתכון (לא כשר לפסח): עוגת שכבות קצפת ושוקולד לחצו כאן.

עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח היא עוגה המבוססת על תחתית של עוגת שוקולד כשרה בתוספת קצפת וציפוי שוקולד.
המתכון פשוט וקל להכנה ומהווה קינוח חלבי מושלם בחג הפסח.


הדפסה
עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  35 דקות
מרכיבים
מרכיבים לתחתית העוגה:
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס קקאו
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס קמח מצה לעוגה (קמח טחון דק שניתן לקנות בכל סופר והעלות שלו ממש נמוכה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
מרכיבים לקצפת וניל:
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
מרכיבים לציפוי השוקולד:
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
  • 1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 25 גרם חמאה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח, קקאו ואבקת האפייה ומערבבים מעט עד שאין גושים.
  4. יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית חד פעמית בגודל A4) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
  5. בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלק לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
  6. הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
  7. מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
  8. לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
  9. מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.
  10. בתאבון...
3.3.3077

עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח

עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 1
עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 2
עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 3
עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 4
עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 5

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:כשר לפסח, מתאים להכנה עם ילדים

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. נעמי תגובה מאת:

    28 במרץ 2018 אל6:13

    אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה. איזה לדעתך יתאים לכמות הזו? תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באפריל 2018 אל18:33

      היי נעמי
      תבנית עגולה בקוטר של 26 ס״מ תהיה מעולה
      חג שמח

      הגב
  2. מיטל תגובה מאת:

    27 באפריל 2016 אל20:16

    העוגה מצויינת, הכנתי אותה עכשיו, אבל הילדים חסלו ומחר צריך להכין עוגה אחרת לחג. ממש תודה לך אוהבת את המתכונים שלך מתאימים בדיוק לטעם של המשפחה שלי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 במאי 2016 אל23:20

      היי מיטל, תודה רבה, מאוד משמח אותי לקרוא את התגובה שלך.
      יום מקסים.

      הגב
  3. רותי תגובה מאת:

    27 באפריל 2016 אל12:11

    האם ניתן לוותר על האינסטנט פודינג?
    וגם – לכמה אנשים זה מתאים (יש הרבה אורחים).
    תודה.

    הגב
  4. יותם תגובה מאת:

    22 באפריל 2016 אל12:59

    אה כן כתוב.. טעות שלי

    הגב
  5. יותם תגובה מאת:

    22 באפריל 2016 אל12:55

    היי
    אלא כתוב במתכון מתי צריך להוסיף את הקקאו בתחתית

    הגב
  6. מגי תגובה מאת:

    30 באפריל 2013 אל16:26

    האם ניתן להקפיא את העוגה ולשמור בהקפאה כמה ימים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      30 באפריל 2013 אל16:35

      היי מגי, כן ניתן להקפיא את העוגה ולשמור לכמה ימים אבל שימי לב: תהליך ההפשרה צריך להתבצע במשך כמה שעות במקרר ולא בטמפרטורת החדר.

      הגב
      • מגי תגובה מאת:

        30 באפריל 2013 אל17:10

        הבנתי, תודה רבה!

        הגב
  7. ליזי תגובה מאת:

    23 באפריל 2013 אל15:46

    האם אני יכולה להשתמש רק בשוקולד מריר ? כי במשפחה אוהבים ממש מריר
    תודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באפריל 2013 אל15:54

      שלום ליזי, בהחלט ניתן להחליף את החבילת שוקולד חלב בשוקולד מריר.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים