• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קציצות עוף

21 במרץ 2013 by דנה רביב 14 תגובות

קציצות עוף מטוגנות הן קציצות העשויות מחזה עוף וירקות (גזר, תפוח אדמה פטרוזיליה ועוד) המנה מאוד פשוטה להכנה ומכילה רכיבים שיש בכל בית.
אצלנו בבית הילדים מאוד אוהבים קציצות עוף לארוחת צהריים ואני ממש מרוצה מכיוון שהמתכון הזה נותן לי הזדמנות להכין מנה שיש בה גם מנת בשר וגם ירקות בפחות מחצי שעה של הכנה.

הדפסה
קציצות עוף
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 תפו"א קטן
  • 1 גזר קטן או קישוא
  • ½ בצל
  • מעט ירק (כוסברה, פטרוזיליה)
  • ביצה
  • 1 כף גדושה פירורי לחם או קמח (בפסח אפשר להשתמש בקמח מצה)
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
הוראות הכנה
  1. מגררים בפומפייה גסה תפו"א וחצי בצל.
  2. את הגזר מגררים בפומפייה הדקה (ככה הילדים לא רואים אותו).
  3. בקערה גדולה מניחים את העוף הטחון והירקות ומוסיפים את הביצה והתבלינים.
  4. קוצצים היטב את הירק ומוסיפים לתערובת הקציצות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  5. בשלב הזה תוכלו להעביר לקופסא אטומה ולטגן לפי הצורך, התערובת נשמרת נהדר גם למחרת...
  6. מטגנים את הקציצות: מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה של כחצי ס"מ על להבה בינונית גבוהה.
  7. בעזרת כף מעבירים למחבת מן התערובת ומשטחים מעט.
  8. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
  9. הכי טעים בכריך!
3.2.1682

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:בשר, כשר לפסח, מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. סיגל תגובה מאת:

    20 באפריל 2023 אל18:46

    אפיתי אותם עם שפריץ שמן זית על המשטח ומעליהן – חלומיות!!

    הגב
  2. תמר תגובה מאת:

    14 במאי 2019 אל15:43

    תודה, באמת מתכון מעולה !

    הגב
  3. מורן תגובה מאת:

    21 באוגוסט 2017 אל15:08

    הכנתי ויצא מאד טעים בעלי הילדה והאחיינים שהיו אצלי באותו הרגע מאד אהבו. שמרתי ואכין שוב פעם בוודאות

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2017 אל13:49

      היי מורן
      כיף לשמוע, אכן הקציצות האלו מאוד אהובות על הילדים
      המשך יום נעים

      הגב
  4. שירלי תגובה מאת:

    2 באוגוסט 2017 אל8:41

    שלום. האם צריך לסחוט את הירקות לפני הכנסתם לתערובת? תודה מראש

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2017 אל18:43

      היי שירלי,
      רצוי לסחוט.
      יום מקסים

      הגב
  5. ורד תגובה מאת:

    6 בספטמבר 2016 אל15:56

    תפוח אדמה מבושל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2016 אל9:32

      היי ורד,
      תפוח האדמה אינו מבושל אך תוכלי להשתמש בתפוח אדמה מבושל, זה בהחלט יצא מעולה.
      יום מקסים

      הגב
  6. שני תגובה מאת:

    7 בדצמבר 2015 אל16:50

    האם אפשר לצלות במחבת פסים , במקום בשמן עמוק?

    הגב
  7. נאוה תגובה מאת:

    13 באוקטובר 2014 אל7:05

    הכנתי ויצא מאוד טעים תפוח אדמה לא הוספתי רק קישוא

    הגב
  8. הדס - עץ ופלי תגובה מאת:

    6 באוקטובר 2013 אל17:30

    דנה תודות על המתכון , יצא לי לא רע אך מעט יבש ,מה עלי להוסיף או לעשות אחרת כך שלא יצא כה יבש אודה על אינפוט
    נ.ב. חילקתי לשניים את העיסה , ולמחצית שנותרה שדרגתי בהוספת תירס גרגרים (משקית קפואה כמובן אחרי הפשרה ) דווקא על כך קבלתי מבתי מחמאה.
    שוב תודה
    הדס

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 באוקטובר 2013 אל17:49

      היי הדס, חזה עוף הוא בשר קצת יבש מאחר שהוא דל בשומן ועשיר בחלבון. אם את מעוניינת בקציצות רכות יותר אפשר לגוון ולהשתמש גם בהודו טחון או לערבב עם בשר בקר טחון. את יכולה בנוסף לגרר תפוח אדמה גדול יותר או בצל שלם במקום חצי ולהוסיף קישוא, 1/2 עגבנייה, בטטה או כל ירק נוסף שאתם אוהבים.
      בהצלחה…

      הגב
    • אמי תגובה מאת:

      15 במרץ 2015 אל16:39

      תנסי לשלב עם בשר ירך טחון

      הגב
      • אתי תגובה מאת:

        2 ביוני 2016 אל11:20

        מושלם

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים