• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק עדשים כתומות

24 בפברואר 2013 by דנה רביב 2 תגובות

מרק עדשים כתומות הוא מרק מאוד פופולרי אצלנו במשפחה,
את מרק העדשים הזה למדתי מאמי שבסוף הבישול מוסיפה לו כוסברה טרייה והופכת אותו למרק עדשים כתומות מושלם בעל טעם מיוחד מאוד.
אפילו אלה שלא אוהבים כוסברה יהנו מהמרק הזה ואצלי במשפחה יש שניים כאלו. (לא חייבים לגלות, תמיד אפשר להגיד שזה פטרוזיליה).
העדשים הכתומות עשירות מאוד בחומצה פולית ומפחיתות את רמת הכולסטרול בדם ובנוסף הן מקור מצויין לסיבים תזונתיים מה שהופך את המרק עדשים כתומות לבריא במיוחד.
מתכון מומלץ מאוד!

הדפסה
מרק עדשים כתומות
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  1 שעה
זמן כולל:  1 שעה 10 דקות
מרכיבים
  • ½ בצל
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ 1 כוסות עדשים כתומות
  • 2 כפות שמן
  • 1 עגבנייה מגורדת בפומפייה
  • 1 קובייה שום קפוא כתוש או חצי שן שום טרי
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק
  • ½ 1 כפיות מלח
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 8-10 כוסות מים (התחילו ב-8 כוסות ואם צריך ניתן לדלל במים הנותרים לקראת סוף הבישול)
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה- לא חובה אך מומלץ מאוד ולא כדאי לוותר!
הוראות הכנה
  1. שוטפים היטב את העדשים ומסננים מהנוזלים.
  2. מחממים את השמן בסיר בינוני על להבה בינונית גבוהה.
  3. קוצצים את הבצל לקוביות ומוסיפים לשמן מטגנים במשך דקה, מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את השום, העגבנייה, הרסק והתבלינים ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים ובוחשים מעט, מביאים את המרק לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  6. מבשלים למשך כשעה עד שהעדשים מתרככות לגמרי, אפשר גם יותר.
  7. יש לערבב מידי פעם מפני שעדשים נוטות לשקוע לתחתית הסיר, בשלב זה תוכלו להוסיף מים כדי לשלוט בדרגת הסמיכות במרק.
  8. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים מעט ומכבים את הלהבה.
  9. מכסים את הסיר ומניחים לו למשך 5 דקות.
  10. בתאבון!
3.2.1682

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:מעל חצי שעה, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מיכל כהן רביב תגובה מאת:

    1 במרץ 2013 אל15:08

    דנה היום יום שישי הכנתי את המרק העדשים שלך זה כל כך טעים מרקם עדין ומיוחד
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 במרץ 2013 אל21:21

      תודה מיכל, שמחה לשמוע.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים