עוגת בננות

עוגת בננות היא עוגה שנויה במחלוקת, לא כולם מצליחים להתחבר לפירות בעוגה ולכן החלטתי להכין עוגת בננות בעלת המאפיינים הבאים: מרקם ללא גושים או חלקי פרי, רסק תפוחים ושוקולד צ׳יפס לעידון טעם הבננות.
התוצאה היא עוגת בננות פרווה מעולה שמצליחה להתחבב גם על מי שפחות מתחבר לעוגת בננות קלאסית.

מתכון לעוגת בננות
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • 2 בננות
  • ½ כוס רסק תפוחים
  • 4 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • ¾ כוס שוקולד צ'יפס+כפית קמח
  • מעט אגוזי מלך- לא חובה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה קטנה מועכים את הבננות בעזרת מזלג עד לקבלת מחית בננות בעלת מרקם חלק
  3. בקערה גדולה מערבבים: ביצים, שמן, רסק תפוחים, מחית בננות, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הקמח ובוחשים מעט רק עד שהקמח נטמע כמעט לגמרי.
  5. בקערה קטנה מערבבים את השוקולד צ'יפס עם כפית הקמח עד שהם מצופים בקמח.
  6. מוסיפים לתערובת העוגה ובוחשים.
  7. משמנים מעט שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 (אני משתמשת בתרסיס שמן)
  8. יוצקים את הבלילה באופן שווה ומפזרים את האגוזים.
  9. אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  10. מניחים את העוגה להתקרר מעט לפני ההגשה.
  11. בתאבון!
הערות
העוגה טעימה הרבה יותר ביום שלמחרת.

 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *