• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוף בגריל

6 בפברואר 2013 by דנה רביב 8 תגובות

עוף בגריל היא מנה קלאסית בישראל, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד ומתאימה כארוחת ערב או צהריים.
ישנם אין סוף סוגי תיבול לעוף בגריל ותפוחי אדמה, התיבול שלי מבוסס על תבלין לעוף ופרגיות שניתן לרכוש בכל חנות בתוספת צ'ילי מתוק שמעניק לעוף ולתפוחי האדמה מעט מתיקות פיקנטית.
מבחינת התוספת אני תמיד נוהגת להכין את תפוחי האדמה והבטטות בניפרד כדי שלא יספגו את הנוזלים של העוף ויקבלו מעט קריספיות.

הדפסה
מתכון לעוף בגריל
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 5
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  1 שעה
זמן כולל:  1 שעה 15 דקות
מרכיבים
לתערובת העוף
  • חצי בצל
  • 2 ענף תימין
  • 4-5 ענפי כוסברה
  • 2 שיני שום (לא חייבים לקלף)
  • 6 חלקי עוף
לתערובת הירקות
  • 3 תפוחי אדמה
  • ½ בצל
  • 3 בטטות
  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • 1 עגבנייה או חופן עגבניות שרי
למרינדה
  • ½ 1 כפיות פפריקה
  • 1 כפית תבלין לעוף או לפרגיות
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית מלח רגיל
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • מעט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומניחים בצד.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה, הבצל, העגבנייה והבטטות וחותכים לחצאי פרוסות. מוסיפים את הפטריות ומכניסים לשקית קוקי (שקית המיועדת לאפייה).
  4. לשקית נוספת מכניסים את חלקי העוף, הבצל, השום ועשבי התיבול.
  5. יוצקים ⅓ מהמרינדה לתוך שקית הירקות וסוגרים עם הסוגר.
  6. את שארית המרינדה יוצקים לשקית עם העוף וסוגרים.
  7. מערבבים את שתי השקיות עד שהמרינדה מכסה את הירקות והעוף (ככה הידיים לא מתלכלכות).
  8. מניחים את השקיות בתבנית אפייה ומנקבים בעזרת מזלג 4-5 חורים כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה.
  9. מכניסים לתנור למשך שעה. (לאחר כ-20 דקות מתחילת האפייה מורידים את הטמ"פ ל-180 מעלות וממשיכים כרגיל).
  10. אני ממליצה להגיש עם אורז לבן ותוספת של סלט חסה ליד.
  11. בתאבון!
הערות
לשדרוג משמעותי כדאי להוסיף זיתים שחורים לשתי השקיות. אם גם אצלכם אוהבים שום אז מומלץ לשים יותר.
3.3.3077

תמונות הכנה

עוף בגריל - הכנסת מרכיבים לשקית קוקי
עוף בגריל - הכנה
עוף בגריל - תפוחי אדמה ובטטות עם הטיבול בשקית קוקי

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:יום כיפור, כשר לפסח, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אביגיל תגובה מאת:

    26 באפריל 2017 אל8:08

    נראה מדהים!! והשאלה שלי היא בענין "תכנית" התנור.
    ז"א האם 200 מעלות בתכנית גריל או אפיה רגילה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 באפריל 2017 אל11:10

      היי אביגיל,
      תודה רבה על תגובתך
      האפייה בתנור בתכנית אפייה רגילה על מנת לקבל בישול אחיד ולא רק צריבה בחלא העליון.
      יום מקסים.

      הגב
  2. ליאת אלעד תגובה מאת:

    3 באוקטובר 2014 אל13:05

    הי דנה, הכנתי את המתכון שלך לעוף בגריל יצא מעולה, נראה ממש מושלם!
    ולפי הריחות שיש לי בכל הבית – הטעם בטוח מצוין!
    כרגיל חוזרת להגיד תודה ענקית על עוד מתכון מנצח..

    שיהיה לכם גמר חתימה טובה ♥

    הגב
  3. ענת תגובה מאת:

    23 ביוני 2013 אל8:47

    היי דנה-בוקר אור – חזרתי לדווח שהעוף יצא לי שחום ,רך ועסיסי -בדיוק כמו שאנו אוהבים – התענגנוו גם על התפוחי אדמה שיצאו בדיוק כמו אצלך בתמונה -אין ספק שזה העוף הקבוע שלי.יום מקסים ותודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 ביוני 2013 אל9:12

      תודה על העדכון ענת, המשך שבוע טוב.

      הגב
  4. ענת תגובה מאת:

    20 ביוני 2013 אל12:06

    דנהלה -סליחה על כל כך הרבה שאלות-האם שתי השקיות עם 2 התבניות נכנסות לך באותו זמן לתנור?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 ביוני 2013 אל12:30

      היי ענת אני שמחה לענות על כל שאלה שיש לך, תרגישי חופשי…
      שתי השקיות נאפות ביחד. את יכולה להניח אותן במגש חד פעמי גדול או מגש התנור שהוא רחב מספיק כדי להכיל את שתיהן.

      הגב
  5. מורן נתנאל תגובה מאת:

    7 בפברואר 2013 אל9:45

    היחידה שמסגולת לגרום לי לפנטז על עוף ברבע לעשר בבוקר…
    יאמי!!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים