לאבנה – תוצרת בית

אם שמתם לב, מדי פעם אני אוהבת לפרסם מתכונים למוצרים שאנחנו רגילים לרכוש ברשתות השיווק ומחשיבים אותם כמוצרים בסיסיים: זיתים, גרנולה ועוד…
אני אוהבת לפרסם מתכונים כאלו כי כשמכינים אותם, לתוצר יש חתימה אישית מאוד יחודית שהיא אך ורק שלכם.
יש כיף וגאווה גדולה בהכנת המוצרים הללו ממש כמו בהכנת יין ביתי טוב, לימונצ'לו, לחמניות  ושאר מוצרי בוטיק.
אכן כן, המוצרים הבסיסים שאתם מכינים לבד בבית הם אכן מוצר בוטיק מעשה ידכם.
לכן אני גאה לפרסם לכם היום מתכון מעולה ללאבנה תוצרת בית!
עם שינויים קלים למתכון תוכלו לקבוע את מידת החמיצות, לשלב טעמים חדשים ללאבנה ולהשאיר את החותם האישי שלכם שלא ניתן לרכוש אותו באף חנות. (זהירות.. המתכון מאוד פשוט 🙂 ).

מתכון ללאבנה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1.5 ליטר יוגורט (אני קונה בקבוק לבן גדול עם פקק אדום)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • ¼ כפית מלח
לצורך ההכנה נזדקק לבד או 5-6 גזות גדולות
הוראות הכנה
  1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, כרגע התערובת חמוצה למדי אך החמיצות נמצאת בנוזלים ולאחר שתגיר את הנוזלים הטעם יהיה מושלם.
  2. מרפדים מסננת גדולה בבד או בגזות ומניחים אותה בתוך קערה גדולה.
  3. יוצקים את התערובת הגבינה לתוך המסננת מעל לבד ומשאירים אותה להגיר את כל הנוזלים.
  4. בשעתיים הראשונות הקפידו לרוקן את הקערה עם הנוזלים שבתחתית המסננת ולאחר מכן תוכלו להניח במקרר למשך הלילה (מאוד מאוד חשוב לשים לב שתחתית המסננת עם הגבינה לא תגע בקערה כדי שהנוזלים שיצאו מהתערובת לא יחזרו חזרה).
  5. אני מניחה קערה קטנה הפוכה בתוך הקערה הגדולה ומעליה את המסננת וכך אני בטוחה שהמסננת גבוהה מספיק.
  6. לאחר לילה במקרר שפכו את עודפי הנוזלים והעבירו את הלאבנה לקופסא.
  7. כשרוצים להנות מלאבנה נהדרת פשוט מוזגים לצלחת הגשה,
  8. מפזרים הרבה זעתר וכמובן שמן זית בנדיבות.
  9. בתאבון!
הערות
אני ממליצה להשאיר את הגבינה להגיר נוזלים לפחות 24 שעות וכך הגבינה תהיה מעט מוצקה ובמרקם של גבינת שמנת. במידה והנכם אוהבים טעם חמוץ יותר תוכלו פשוט להוריד את השמנת וכמובן להפך, להוסיף עוד שמנת חמוצה ולקבל גבינה עם מעט מאוד חמיצות. אני מצאתי את השילוב הזה מנצח!

4 תגובות עבור - “לאבנה – תוצרת בית”

    1. היי ענבל, אני משתמשת ביוגורט 5% ושמנת חמוצה 15%.
      כמובן שאת יכולה להכין את הלבנה גם ממרכיבים בעלי אחוזי שומן גבוהים יותר, אני אישית מעדיפה להפחית באחוזי השומן כשאני מכינה את הלבנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *