• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת פירות יבשים

23 בינואר 2013 by דנה רביב 11 תגובות

ט"ו בשבט מתקרב וזה הזמן להכין עוגת פירות יבשים.
אני משלבת בעוגה הזו שניים או שלושה סוגים של פירות יבשים וכך העוגה יוצאת עם טעם עדין ומתוק.
מתכון מומלץ לכל מי שאוהב פירות יבשים ומעוניין להכין קינוח מיוחד ברוח חג ט"ו בשבט.

הדפסה
מתכון לעוגת פירות יבשים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  45 דקות
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס שמן
  • 1 שמנת חמוצה
  • ¼ 1 כוס קמח תופח
  • ⅓ כוס פירות יבשים קצוצים גס (אני ערבבתי צימוקים עם תמרים אך ניתן לשלב גם מישמשים, שזיפים ותאנים לפי טעמכם האישי)
  • ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (אפשר פשוט לשבור אותם בעזרת הידיים)
  • מעט שקדים פרוסים לקישוט (לא חובה אך מוסיף המון)
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה ערבבו: ביצים, סוכר חום, סוכר לבן, קינמון, שמנת חמוצה ושמן עד שהתערובת אחידה.
  3. הוסיפו את הקמח וערבבו לאט עד שהקמח נטמע בתוך התערובת. (לא לערבב יותר מידי).
  4. הוסיפו את הפירות היבשים והאגוזים וערבבו אותם פנימה לתוך תערובת העוגה.
  5. שמנו במעט תרסיס שמן שתי תבניות מאורכות (אינגליש קייק).
  6. צקו את הבלילה לתוך התבניות בצורה שווה ופזרו את השקדים הפרוסים.
  7. הכניסו את העוגות לתנור למשך 35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  8. בתאבון!
3.2.2208

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:טו בשבט, עוגות בחושות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. דנה גביש תגובה מאת:

    16 במאי 2017 אל13:05

    הי,
    אני רוצה להכין את העוגה לחבר
    שמאד אוהב פירות יבשים ואגוזים.
    אני יכולה לשים יותר אגוזים ממה שכתוב
    או שיהיה בחזקת "כל המוסיף גורע"?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 במאי 2017 אל9:59

      היי דנה
      את יכולה לנסות ולהוסיף אגוזים אך לדעתי העוגה תהיה יבשה מידי.
      יום מקסים

      הגב
  2. חיה מסוט תגובה מאת:

    17 בינואר 2014 אל13:35

    העוגה יצאה נפלאה, רכה וטעימה.
    והכי כיף שהיא בחושה, אוהבת את המתכונים שלך!
    חיה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 בינואר 2014 אל18:40

      היי חיה, תודה רבה.
      שבת שלום.

      הגב
      • נתלי תגובה מאת:

        29 בינואר 2016 אל10:20

        היי ,
        אין לי קמח תופח .. איך אני ממירה את זה לקמח רגיל ואבקת אפייה בכמויות ?
        וגם אין לי סוכר חום חח פשוט לשים 1.5 סוכר לבן ?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          7 בפברואר 2016 אל22:33

          היי נתלי, מתנצלת שלא עניתי קודם.
          במידה ואין לך קמח תופח תוכלי להמירו בכוס ורבע קמח רגיל בתוספת כפית ורבע אבקת אפייה.
          לגבי הסוכר, תוכלי להחליף בסוכר לבן אך הפחיתי את הכמות לכוס ורבע (הסוכר החום יותר מתאים במתכון זה)
          המשך ערב טוב.

          הגב
  3. מיכל תגובה מאת:

    2 בינואר 2014 אל18:35

    היידנה.
    במה אפשר להחליף את השמנת כדי שהעוגה תהיה פרווה? אני מאוהבת במתכונים שלך… מערבבים ולתנור. בלי הרבה כילים ובלי בלאגן 🙂
    תודה
    ממיכל.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בינואר 2014 אל21:49

      היי מיכל, תודה רבה.
      השמנת חמוצה עוזרת לעוגה להיות רכה ולחה ולכן אני לא ממליצה להחליפה. עם זאת את יכולה להמיר אותה ב-2/3 כוס מיץ תפוזים או מים.
      בהצלחה…

      הגב
      • מיכל תגובה מאת:

        4 בינואר 2014 אל12:23

        תודה על העצה… אתמול הכנתי אותה עם 2/3 כוס מיץ תפוזים, הפחתתי את כמות הסוכר (רק חום כהה… קצת פחות מכוס), הוספתי מגוון פירות מיובשים (כן…. לא אומרים "יבשים" ;)…. תאנים, תמרים, משמשים, תפוח מיובש, אננס מיובש, וראיתי שזה מעט בלילה בשביל שתי תבניות אינגליש קייק רגילות, אז אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק קצרות יותר והיא יצאה… מדהימה!!!!!! מטורפת על המתכונים שלך…. לערבב ולתנור, עוגות רכות ומוצלחות גם עם חצי כוס שמן… ממש פלא 🙂 תודה לך ושבת שלום.
        ממיכל.

        הגב
  4. שולמית תגובה מאת:

    24 בינואר 2013 אל9:38

    דנה, המתכון הזה ממש הפתיע אותי.. בדרך כלל לא אוהבים עוגות פירות יבשים אבל זו ממש מעולה… השתמשתי בצימוקים ותמרים כמו שהמלצת ויצא מצויין! חג שמח.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 בינואר 2013 אל9:50

      תודה שולמית, חג שמח!

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים