• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

סלט חסה ברוטב ויניגרט

17 בינואר 2013 by דנה רביב 5 תגובות

אני מכורה לסלט חסה בכל צורותיו! עם רוטב או בלי… חמוץ או מתוק…
תמיד במסעדות אני מזמינה סלט חסה, הסלטים במסעדות טובות מלווים ברוטב טעים מאוד שבדרך כלל לא מכינים בבית.
מאז שהרכבתי את הרוטב לסלט (שהוא גם מהות המתכון שלי) תמיד תמצאו אצלי במקרר צנצנת זכוכית עם הרוטב, שבה אני אפילו מכינה אותו (בלי ללכלך כלים מיותרים).
לרוטב יש טעם מתוק עם מעט חמיצות וכך הוא ישתלב נהדר אפילו עם כל פרי שתרצו להוסיף לסלט. (חברה שלי מוסיפה אפרסמון חתוך לקוביות, רעיון אדיר!)

בנוסף אם אתם מכורים לחסה כמוני, אני ממליצה לאחסן חסה מופרדת לעלים ושטופה בקופסא אטומה עם שכבות של נייר סופג במרכז כך שפריכותה וטריותה של החסה תישמר לאורך זמן.
אם תאמצו את הטיפ שלי וכמובן את המתכון, כל מה שתצטרכו לעשות זה להוציא כמה עלים של חסה, לטפטף מהרוטב ותמיד יהיה לכם סלט חסה טעים ממש כמו במסעדה איכותית.


הדפסה
סלט חסה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול: 
זמן כולל:  10 דקות
מרכיבים
  • 1 חסה שלמה
לרוטב:
  • 1 קוביית שום כתוש קפוא
  • ½ כפית סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון משומר
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף דבש
  • ¼ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כפית סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • ⅓ כוס שמן קנולה
לתוספות:
  • חופן אוכמניות מיובשות
  • חופן חמוציות מיובשות
  • חופן תערובת גרעינים לתיבול
  • גבינת פרמזן לפי טעמכם האישי
  • תוכלו לשלב אגוזים או כל מרכיב אחר שאתם אוהבים.
הוראות הכנה
  1. השתמשו בצנצנת זכוכית ושימו בה את כל המרכיבים.צנצנת זכוכית לרוטב - סלט חסה
  2. נערו היטב את הצנצנת עד שנוצר רוטב סמיך ואחיד לגמרי.
  3. תוכלו לתקן את התיבול לפי טעמכם האישי, אם תרצו רוטב יותר מתוק הוסיפו דבש ואם תרצו רוטב חמצמץ יותר הוסיפו מיץ לימון.
  4. להרכבת הסלט: קרעו את החסה לתוך קערת הגשה גדולה ופזרו מעל את החמוציות, האוכמניות והגרעינים.
  5. עד לשלב ההגשה תוכלו לשמור על הסלט עטוף בניילון נצמד במקרר ללא הרוטב.
  6. צקו מעט מהרוטב מעל וערבבו בעדינות.
  7. הרוטב מרוכז וסמיך ולכן תצטרכו להשתמש במעט ממנו.
  8. גרדו פרמזן מעל לסלט והגישו.
  9. בתאבון!
הערות
בסלט כזה עדיף להשתמש בחסה רגילה וטרייה שתוכל "להחזיק" את הרוטב לעומת תערובות החסות העדינות.
3.2.1337

 

מתוייק תחת: סלטים מתוייג כ:יום כיפור, כשר לפסח, מוכן ב 10 דקות, מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, סלט חסה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. סיגלית תגובה מאת:

    29 בספטמבר 2022 אל22:13

    מושלם, מושלם,
    תודה רבה על רוטב מדהים….

    הגב
  2. רחל ש תגובה מאת:

    29 בספטמבר 2016 אל12:40

    מושלם!! בדיוק מה שרציתי!! אפילו שלחתי לכמה חברות את המתכון. תודה רבה על כל העבודה!

    הגב
  3. אחלה רוטב תגובה מאת:

    15 בספטמבר 2013 אל21:54

    כמה זמן אפשר לשמור בצנצנת במקרר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בספטמבר 2013 אל22:21

      ניתן לשמור את הרוטב עד שבוע, מעבר לזה אני ממליצה להכין טרי.

      הגב
  4. ברטה עזר תגובה מאת:

    24 במרץ 2013 אל19:53

    בדיוק מה שחיפשתי, מקורי, טעים, בריא, מעניין. חבל"ז

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים